Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Се фаќате за погрешниот стап. Голем кур што е, реално. Разбирам наративот ви е комуњарите прават галама, ама не е невозможно да ни го начукаат убаво со мигрантиве. Ај нема да збориме за тоа, ок, бидете вие спокојно само.

Се фаќате за погрешниот стап. Голем кур што е, реално. Разбирам наративот ви е комуњарите прават галама, ама не е невозможно да ни го начукаат убаво со мигрантиве. Ај нема да збориме за тоа, ок.
Не е така чоек, застани

Проблемот не е тоа
Проблемот е што нема апсолутно никаков доказ, а се понашаат овде ко на граница да чекаат
Значи ако цвиќерашот или некој друг има прсти умешано, нека има и 0.00001 % вистина во ова, треба да јаде ќутек како магаре и да моли во затвор да иде, а не да си поднесе оставка

Дојдете накај западна Германија, поседете некој месец и ќе ви станат јасни многу либерални тактики.
Поготово на своја кожа кога ќе ги осетите

Нема сакам/нејќам со ова да се замарам - едноставно МОРА кога човек е на тоа принуден

Медиумите се нивни, од таму се почнува

Последно уредено:
Јас пак забележувам некое чудно раздвижување на форумов, полека скромно, некој поагресивно ама сигурно се враќаат на сценава некој ликови од минатото кога се лапаше 1000ка дремње на форум и останати социјални срања.

Се фаќате за погрешниот стап. Голем кур што е, реално. Разбирам наративот ви е комуњарите прават галама, ама не е невозможно да ни го начукаат убаво со мигрантиве. Ај нема да збориме за тоа, ок, бидете вие спокојно само.

pa zborime... kazi koj od niv ke ostane u mk i nema da produzi nadvor? sto nudi mk so sto bi go zadrzale ovde koga nepalci kuvari so rabotno mesto legalno dojdeni ti begaat za nedela dve...
Автоматски споено мислење:

Jas ke se vrakjam od Svajcarija vo Makedonija, nekade vo 2026.

A na tebe ako ti platat slobodno zemi si gi tamu vo kengurija, pa neka siluvat tvoi kerki i zeni.

normalno si specalil toa sto si planiral pa sega ke si odis doma. i oni bi, samo u mk tesko da specalat za stan i kola, polesno e u svici/ger ili nazad u uk....

ne se sekiraj nikoj nema da gubi vreme u mk od niv... imaat dovolno pari i logistika za u eden pravec, toa bese poentata.

Гледајте јас комуњарите за живи не ги рачунам, а камоли да им давам значење на нивните прес-конференции, ама во секој случај не може да ги игнорираме информацииве што доаѓаат од британскиве медиуми. Баш поради тоа треба да се вклучи копчето за паника.

Друга работа што ме загрижува е баш во моментов почнавме да ги засилуваме билатералните односи со УК, константни средби, на посета кај кралот, плус ни дадоа кредит од шест миљијарди евра. Многу почнавме да се дружиме со нив, а како беше онаа народната „кој со ѓаволот тикви сади...“.
Баш тоа ме загрижува мене, не е дека ова е баш од небо паднато.

Сепак треба да се напомене дека пишува 'could', а не дека ќе доаѓаат или дека е нешто договорено. Ги читав и коментарите на Англичаните, повеќето од нив не веруваат дека би се случило ова, некои се бунат дека требало да ги пуштат во Руанда како што претходно било договорено.
Така во моментов би рекол дека шансите за да се случи вакво нешто се мали, јас би рекол само 10%, ама во секој случај самиот факт дека постојат и минимални шанси значи дека треба реагираме. Треба да осетат голем отпор уште сега, затоа што после може да биде касно.

самиот факт дека постојат и минимални шанси значи дека треба реагираме. Треба да осетат голем отпор уште сега, затоа што после може да биде касно.
Кој да осети "отпор" бе друже?!
Нивните политичари или нашите?!

Чисто колку да знаеш, к*р ги заболе нивните за нас...
А нашиве очигледно нешто договарале...

Не е ова, на ти 6 миљарди оти си ми многу убав!

Страшно ми мириса ова на "договорот" (ахем) со бугарија. Има договор, нема предавање национални интереси.. па нема договор оти ако го има е предавство.. па уствари има ама е многу добар, па ЕУ бла-бла-бла, и на крај прц ни го спопикаа!

Уште дивите орди да се земат од Англија и да се пиши крст официјално на државата.
Сите благодети кои ги трпат британците од африканците и блискоисточните радикални исламисти да ги трпат и семејствата на оние кои договараат да ги примат кај нас.

Шесте милјарди требаше за репарации да ни ги дадат за бомбардирањето со напалм бомби на Македонците во Егејска Македонија, не во форма на кредит со камата да ги враќаме, уште помалку мигранти да ни тупнат во замена за парите.

Edno neshto znam, i toa e deka koga ke se sluci nekoj incident nekoj da otepaat od nashite, mislam deka cel grad ke se zapali.

па народот е вознемирен.Дафковата ја нема нигде да гугне.Овие на власт како ете фејк вести и лабава одбрана како ништо нема опасно по безбедноста на народот и државата и нема такво нешто.Англија ни прави сплетки и рушење на власт-баш ја боли уво, Европа демек ни налага.Греат Британи не е во Еу.Имаме огромна дупка во системот на пари е факт па фунтите ни се и те како добродојдени за купување на време и терање инает и правец без компас на власта.Опозицијата нема појма дали се наоѓа на планетава или на Марс.Комплетен хаос.Тоа е и целта по се изгледа - во хаосот да се завршат мрсните работи.Барем овие од власта да испратат или повикат тоа англискиот амбасадор и приложат некаква протестна нота-демарш или што ти знам ама ЈОК-ТРТ-ПРЦ.Народот вели го е*авме ежот.

Јас пак забележувам некое чудно раздвижување на форумов, полека скромно, некој поагресивно ама сигурно се враќаат на сценава некој ликови од минатото кога се лапаше 1000ка дремње на форум и останати социјални срања.
Народот е многупати предаден од политичарите.Затоа е реакцијата ваква.И нормално во ситуација каде шо се спомнуваат мигранти другата страна одвај чека да собери политички поени.Главниот проблем се партиските војници.Тие ќе оправдаат се шо нивните лидери прават чисто да си ги задржат удобните работни места и пристапот до тендери.Значи зборувам за партиските војници од двете страни.Од една страна лажни патриоти од другата лажни либерали.Знаци за тревога во моментов се муабетиве од лажните патриоти.Ќе иделе мигранти од Англија за да мешале бетон кај нас!:cautious:Или друг муабет-Авганистанциве и Пакистанциве биле Антички Македонци!:tapp:Мислам која будала би поверувала на такви прикаски за деца?
Автоматски споено мислење:

Па не е баш рандом лик, професор е, и до сеа анализите му се прилично издржани.

Не ми се свиѓа ова со мигрантите ич и не би бил така лабав како вас и уверен дека ова ВМРО нема да ни направи таков заеб.
Од тие професорите најмногу го кркаме.

А кој е Милошоски да дава изјави во име на цела Влада, потпарол ли е?
Еве потпаролкава ја нема да гукне.

Па јас не го критикувам во случајов што е комуњар, туку што е нон сенс сценарио.
Кај нас не гради државата станови па да им ги поклонува на кого сака, тие станови попрво ќе им се дадат на турци и косовари, зошто тие највеќе инвестираат и купуваат, после Македонците.

Овертоновиот прозорец е опсегот на теми и аргументи политички прифатливи за мејнстрим популацијата во дадено време. Познат е и како прозорец на дискурсот . Клучот за концептот е дека прозорецот се менува со текот на времето; може да се поместува, намалува или шири.Тој е пример за „бавната еволуција на општествените вредности и норми“.

Политичкиот коментатор Џошуа Тревињо постулирал шест степени на прифаќање на јавните идеи: „приближно“

• незамисливо
  • радикално
  • прифатливо
  • разумно
  • популарно
  • политика
Врз основа на ова, Овертоновиот прозорец ги опфаќа политички можните идеи: оние во долниот дел од листата, од прифатливите надолу. Застапниците на политиките надвор од прозорецот потоа може да се обидат да го прошират прозорецот, со истакнување на сопствените предлози или други слични на нив (или поекстремни), или да го поместат прозорецот со девалвирање на спротивставените идеи. Застапниците на тековните политики или слични во рамките на прозорецот може да се обидат да го стеснат прозорецот со убедување на луѓето дека политиките надвор од статус кво треба да се сметаат за неприфатливи...

Повеќе на: https://en.wikipedia.org/wiki/Overton_window

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom