Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Toa se iskalkulirani greski sto vo vaka dolga sezona na trkanje i frustracii lesno moze da se slucat. Preeska gledav lista na zagubeni negovi bodovi, minimalen e delot kade on snosi bilo kakva krivica, a toa e ova, 90% se greskite na negoviot tim i katastrofalni odluki plus mnogu losi pitovi, plus udarot na Antoneli direktno vo nego vo Avstrija, kade vo najlos slucaj Max ke bese tret.Интересна сезона, јбг и ја сакав Макс да освои
Антонели имаше влијание можеби на крајот, ама според мене еден од најпотценетите моменти во цела сезона, и момент што често се прескокнува е автодеструктивноста на Верстапен на трката во Шпанија кога се заби во Расел од само нему познати причини го чинеше титула на крајот
Najcrn moment im bese Monza, nemase nikakva osnova tuka da se bara od Piastri, koj aktivno se borese za titula, da go propusta, zasto ovoj imal spor pit. Vakva odluka e presedan vo istorijata na ovoj sport, dosega ne pamtam da se slucila vo situacija koga dvajca vozaci od ist tim se borat za titula.Мислам дека кога ќе се земе цела сезона, Норис заслужено освои титула.
Имаше за ова пред неколку трки една анализа на една fb група за F1. Некој го забележал pattern-от - во претходни 3 сезони, на крајот на сезоната формата на Оскар драстично опаѓа во споредба со Ландо. Зошто е тоа така, не можам да најдам објаснување, освен дека е можеби на некој начин поврзано со психата. Или едноставно не му лежат тие трки. Среќа го зачував screenshot-от тогаш, знаев дека ќе се најде:Мене најголема дилема ми е Оскар, како ликот пропадна после промената на позиции ради лош питстоп на Ландо.
Ради перформансите до пред тој настан некако најмногу сакав он да освои ама од тогаш наваму едноставно го снема

Sledna sezona ima sansi meklarenite da se najlosi, redbulite isto, sve se menuva, totalno novi pravila i vo momentov nema nikakva jasna slika koj e vo prednost a koj ne, Horner kaza deka ovaa razlika deluva ko sto ima razlika megju americki fudbal, i vistinskiot fudbal.Мислам дека тоа што Пиастри дозволи да му се качат на глава е заради неискуството. Следната година ќе гледаме сосема друг однос од негова страна и уште во почетокот да си натрупа недостижна предност.
Ne smeni od segasna gledna tocka, ama od taa togas, se znaese deka ke ima tesna bitka za titula, vo nikoj slucaj nemase osnova Piastri da se soglasuva na takvo nesto. Ete razlikata megu Maks i Lando bese 2 boda, nikoj ne bi znael kako ke se odvivase sezonata posle toj moment, ako Piastri prkosese i osvoese poveke bodovi od Lando tamu. I psiholoskiot faktor ke igrase uloga zasto Lando realno poradi greska na negov tim osvoil pomalce bodovi, i od vtoro ide na treto mesto, plus timskiot kolega odbiva apsurdna timska naredba.И на крајот според разликата во бодови Ландо-Оскар, тоа пропуштање или непропуштање во Монца немаше да му смени ништо на Оскар, само ке го навлечеше гневот на Зек Браун.
Врска нема ова, само пошто тебе така ти одговара си наоѓаш изговори. Дали се сеќаваш на кој начин Пјастри ја освои првата победа во кариерата лани? И колку дури и самиот тој не се израдува на победата? Хунгароринг мислам беше. После - на спринтот во Катар лани се сеќаваш? Таму дури самиот Норис го пропушти, за да му врати за претходно, зашто Макс веќе секако ја имаше освоено титулата. После - да беше Пјастри втор возач, немаше да дозволат да се случи судирот во Монтреал. Или борбата меѓу нив во Австрија подоцна каде пак ризикуваа да се случи глупост. Јасно се гледа дека Мекларен ги пушта да се тркаат. Тимската наредба во Монца беше зашто они сметаа дека му наштетиле на Норис и е подеднакво срамна колку и сите други тимски наредби во спортот. Ниту е нешто ново, ниту нешто невидено како што ти го гледаш.Taka da od aspekt na Piastri, i te kako ova mozese da bide klucen moment, vaka samo potvrdi deka na krajot od denot, vo svojot tim on e vtor vozac.