- Член од
- 30 мај 2018
- Мислења
- 157
- Поени од реакции
- 134
Dedoto mora da imal voena kniska. Baraj kaj so ziveel slika od vojska, najcesto e ista kako ta so ja imat tie na originalnata kniska. Mozi ke najdis kniska ili dr dokument od toa vreme. Proveri osven vojska dali mozi da ima nekoj dr dokument negov ili na pretci. Ova so go imas e osnova ama verojatnosta da najdat e pogolema kolku imas pokje detali. Probaj se mozi ke najdat, ama razgledaj i opcija da pobaras po mestata kade dedoto ziveel nekoj dokument od toa vreme da najdis i da odis sam bugarija po arhivi da baras. Za vojska e trnovo, za rodeni i kade ziveel ne znam kako odi so dokumenti i od kade se barat da ne te izlazam. Za trnovo prati im ime na dedoto, tatkovo ime na dedoto i prezime, vo kniskite taka gi zapisvale. Imaj predvid deka e mozno poinaku da e zapisan primer da go stavile imeto na negoviot dedo kako prezime. Ima na stranata na arhivi i google baraj knigi od toa vreme vodeni vo selata kade ziveele lugjeto, mozi da go ima dedoto. Probaj se so to so imas, sepak probaj da najdis nekoja informacija plus. Plus ko ke apliciras za drzavjanstvo mora imeto i prezimeto od toj dokument da se poklopat so izvodite za dedotoПроблем е што јас не знам која година е тоа име и презиме имам само тоа знам друго ништо.Чаре?
Автоматски споено мислење:
Некаде дедото е роден 1880 до 1900 по моја пресметка дали тогаш важи?
Последно уредено: