Macka12345
Модератор
- Член од
- 14 октомври 2021
- Мислења
- 1.730
- Поени од реакции
- 3.072
Ја колку пати иам размислувано уште колку места има ко Пулс низ државава и е прашање на време… само Господ да нѐ чува
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Модуларната, автобусите, се е тоа Пулс во друга форма.Ја колку пати иам размислувано уште колку места има ко Пулс низ државава и е прашање на време… само Господ да нѐ чува
Тој што го внел дивото животно спротивно на закон. Законот определува што е легално, а што не, не газдата на просторот. Исто како што, ако некој внесе бомба или пушка, без разлика дали газдата знаел или дозволил, ако пукне, ќе биде крив бомбашот.Vo moja kuka ako nekoj saka da vnese volk a jas mu dozvolam koj e kriv toj sto go vnesol ili jas kako gazda so sum dozvolil da go vnesi volkot
Не е така.Тој што го внел дивото животно спротивно на закон. Законот определува што е легално, а што не, не газдата на просторот. Исто како што, ако некој внесе бомба или пушка, без разлика дали газдата знаел или дозволил, ако пукне, ќе биде крив бомбашот.
Se zboruva za nastap ako se krivi deckite od DNK togas site da se kaznat i srpski i drugi pejaci ili grupi sto nastapuvale i nosele pirotehnikaТој што го внел дивото животно спротивно на закон. Законот определува што е легално, а што не, не газдата на просторот. Исто како што, ако некој внесе бомба или пушка, без разлика дали газдата знаел или дозволил, ако пукне, ќе биде крив бомбашот.
Газдата е крив што дозволил, тој што внел е крив што внел противзаконски. Вината на едната страна, не ја амнестира другата.Не е така.
Ти кај мене у објект, дома у моја СОПСТВЕНОСТ, смееш да донесеш нешто ако да, и законот дозволува, ама и ја ако ти дозволам.
Законот одредува, ама Деко требал да рече: НЕ. Не моеш ти кај мене да праиш што сакаш.
Koga izveduvacite vo ovaj slucaj DNK, sakaat da imat pirotehnika na nastapot. Sopstvenikot na lokalot treba da izvestat dali imaat licenca ili dozvola lice obuceno za rakuvanje so pirotehnicki sredstva. Taka da vinata ne e na DNK tuku toj sto go vodi lokalot. Koj saka sto saka neka kaze taa stala voopsto ne trebalo da bidi diskotekaГаздата е крив што дозволил, тој што внел е крив што внел противзаконски. Вината на едната страна, не ја амнестира другата.
Доколку е така, тие ќе постават услов дека сопственикот треба да им обезбеди пиротехника. Во случајов сами ја носеле, и со истата ракувал човек ангажиран од нив.Koga izveduvacite vo ovaj slucaj DNK, sakaat da imat pirotehnika na nastapot. Sopstvenikot na lokalot treba da izvestat dali imaat licenca ili dozvola lice obuceno za rakuvanje so pirotehnicki sredstva. Taka da vinata ne e na DNK tuku toj sto go vodi lokalot. Koj saka sto saka neka kaze taa stala voopsto ne trebalo da bidi diskoteka
Криви се ДНК, крив е и газдата.Se zboruva za nastap ako se krivi deckite od DNK togas site da se kaznat i srpski i drugi pejaci ili grupi sto nastapuvale i nosele pirotehnika
tocno, a prethodni nastapi vo diskotekata pak Panco e kriv? umrea lugjeto pa i delo mu otvorija. Ke odgovaraat site osven najodgovornite , kakva bagra ja vodi drzavava. MVR se kriviКриви се ДНК, крив е и газдата.
ДНК се криви под претпоставка дека немале дозволи и лиценци од МВР за да набавуваат и ракуваат со пиротехника. По законот, пиротехника може да набавува само фирма која што има дозвола за тоа и со пиротехниката може да ракува само лице кое што има лиценца за тоа, а по претходна најава на употребата на пиротехника во МВР. Значи, за да пиротехниката во Пулс била легална требало за тоа да се ангажира фирма која има соодветна дозвола за набавка и транспорт на пиротехника и има вработено лице кое има лиценца за употреба на пиротехниката и тоа лице на настанот ракува со пиротехниката, а сето тоа претходно најавено и дозволено од МВР. ДНК не верувам дека имале фирма со таква дозвола ниту пак лице со лиценца за испалување на пиротехниката, затоа се виновни.
Газдата на дискотеката е крив затоа што бил должен да реагира и да не дозволи во објектот да се внеси пиротехника, требало да им рече чекајте дечки имате ли вие дозвола за тоа и лице кое има лиценца да го употребува?
Конечно, МВР е виновно! Во дискотеката имало полицајци а истите не реагирале на пиротехниката! По закон требало да реагираат и да побараат папири за пиротехниката и лиценца од тој што ја исполнувал како и папир дека е пријавено и дозволено од МВР! Ако ги немале папите требало МВР да ја заплени пиротехниката и да им пише казни.
Тоа е по законот, другото се приказни.
Претходни настапи се претходни и тие не се предмет на обвинението. Сега се суди за овој настап, се суди за куршлусот кој настана и никој неможе да се правда со ,,ама и претходно некој правел така,, , тоа судијата не го интересира, тој не суди за претходно, суди за сега. За тој што е умрен постапката не се води а ако е почната се запира. Не е ништо ново ниту чудно некој што ќе предизвика хаварија и самиот да настрада во неа. Никој не вели дека днк намерно направиле срање, секако дека намерите им биле добри но од добри намери, несакајќи предизвикале пожар. Фактите се дека пожарот настанал од пиротехниката и фактите се дека таа пиротехника спротивно на законот ја набавиле, донеле и со неа управувале определени луѓе од днк, и тука е дел од одговорноста за катастрофата.tocno, a prethodni nastapi vo diskotekata pak Panco e kriv? umrea lugjeto pa i delo mu otvorija. Ke odgovaraat site osven najodgovornite , kakva bagra ja vodi drzavava. MVR se krivi
Основното јавно обвинителство Кочани поведе постапка против вкупно 11 лица за коруптивни кривични дела поврзани со работата на клубот „Пулс”. Од нив, осум се денеска уапсени, а тројца се претходно обезбедени и за нив се веќе одредени мерки.
За тројца од нив донесена е наредба за спроведување истрага. Станува збор за двајца даночни контролори од Службата за даночна контрола при Регионалниот даночен инспекторат во Регионална дирекција Штип, кои ја искористиле својата службена положба и овластување и пристапот до податоци и информации за ненајавени контроли во правни субјекти – даночни обврзници и со цел да прибават противправна имотна корист и подароци му ги откривале информациите и го предупредувале за контролите одговорното лице во клубот.
Тие се осомничени за примање поткуп, додека одговорното лице – син на реалниот сопственик на „Пулс” е осомничен за давање поткуп.
За првите двајца обвинителството до надлежниот суд достави предлог за определување мерка притвор, додека за третиот на сила се мерки на претпазливост во првиот предмет поврзан со пожарот во „Пулс”, па се бара проширување на тие мерки со забрана за воспоставување и одржување контакти и со новоосомничените.
Шестмина осомничени, даночни инспектори и управници од регионалните дирекции на УЈП во Штип и Струмица, им овозможувале на правните субјекти „ММММ кафе” и „Пулс” да ги избегнуваат даночните контроли и да работат без соодветна фискализација, со што се осомничени дека сториле – Злоупотреба на службената положба и овластување.
За нив се предложени мерки на претпазливост.
Сопственикот на „Пулс” кој веќе е во притвор во другиот предмет е осомничен за Фалсификување исправа, бидејќи подолг временски период свесно и со умисла за време на контроли од Управата за јавни приходи приложувал преправени фискални апарати со контролни фискални извештаи со невистинити податоци, кои истиот ги употребувал како вистински, а се со цел и намера избегнување на парични глоби и затворање на објектот.
Осомничена е и инспекторка од Државниот пазарен инспекторат која, исто така, е опфатена со претходната постапка во која и се определени мерки на претпазливост и за која сега се обезбедени дополнителни докази и за кривично дело Оддавање службена тајна од член 360 од Кривичниот законик поради откривање информации за ненајавени контроли.
Уште 11 лица, службеници, вработени и раководни лица од Управата за јавни приходи и од Државен пазарен инспекторат се опфатени со проширената истрага поврзана со пожарот и работењето на дискотеката „Пулс“ во Кочани, во која загинаа 63 млади луѓе, а повеќе од 200 беа повредени.
Дел од лицата се уапсени, а против сите се покренати кривични пријави за разни кривични дела, од злоупотреба на службена положба, примање поткуп, до фалисификување исправи.
Според информациите до кои дојде Плусинфо, 11-те лица опфатени со проширената акција на МВР се товарат за следните дела:
– Д.П. од Штип се товари за кривични дела „Примање поткуп“ по член 357 од КЗ и „Оддавање службена тајна“ по член 360 од КЗ – ќе се бара притвор – УЈП Штип – живее во Штип – лишен од слобода.
– Д.Д. за кривично дело „Примање поткуп“ по член 357 од КЗ и Примање награда за противзаконито влијание по член 359од КЗ – ќе се бара притвор – УЈП Штип – живее во Штип – лишен од слобода.
– М.Ј. за кривично дело „Давање поткуп“ по член 358 од КЗ и Давање награда за противзаконито влијание по член 358 -а од КЗ – Пулс Кочани.
– Д.Ч. за две кривично дело „Злоупотреба на службената положба и овластување“ по член 353 од КЗ и кривично дело „Фалсификување службена исправа“ – УЈП Струмица – живее во Гевгелија.
– А.Ч. за кривично дело „Злоупотреба на службената положба и овластување“ по член 353 од КЗ и кривично дело „Фалсификување службена исправа“ по член 361 од КЗ – УЈП Струмица – живее во Гевгелија – лишен од слобода.
– А.К. за кривично дело „Злоупотреба на службената положба и овластување“ по член 353 од КЗ и кривично дело „Фалсификување службена исправа“ по член 361 од КЗ – УЈП Струмица – живее во Струмица – лишен од слобода.
– А.Ч. за кривично дело „Злоупотреба на службената положба и овластување“ по член 353 од КЗ и кривично дело „Фалсификување службена исправа“ по член 361 од КЗ – УЈП Струмица – живее во Валандово.
– Н.Т. за кривично дело “Злоупотреба на службена положба и овластување” по член 353 од КЗ – УЈП Штип – живее во Штип – лишена од слобода.
– Александар Кангалов за кривично дело “Злоупотреба на службена положба и овластување” по член 353 од КЗ – УЈП Штип – живее во Штип – лишен од слобода.
– В.К.– ДПИ – за кривично дело „Оддавање службена тајна“ по член 360 од КЗ – ДПИ – живее во Кочани.
– Д.Ј. за кривично дело „Фалсификување исправа“ по член 378 став 4 од КЗ – Пулс Кочани.