Анализа на крв - толкување резултати

Doktorke te zaebala matematikata!

300-830 poprecizno. Znachi ChatGPT si ja brka rabotata pravilno. Ama tvojava slika Jok!

Ovaa podolu e od edna od najdobrite labaratorii pa si velam djabe pari ne im davaat!

A koj saka neshto povejche da procita za Testosteron ovde:

Screenshot 2025-11-19 at 20-32-22 Wieviel Testosteron braucht der Mann - Labor Vidotto.png

Screenshot 2025-11-19 at 20-39-53 Eintrag - Leistungsverzeichnis Labor Dr. Gärtner.png

вкупен билирубин измерена вредност 19.1 референтна од 3.4 до 17,
дали има место за сомнеж и потреба за дополнителни испитувања или пак не е нешто сериозно,
сите останати резултати се во референтните граници.
благодарам.

вкупен билирубин измерена вредност 19.1 референтна од 3.4 до 17,
дали има место за сомнеж и потреба за дополнителни испитувања или пак не е нешто сериозно,
сите останати резултати се во референтните граници.
благодарам.
Citaj si ovde i prasaj kaj maticen.

според овде напишанот вкупен до 21 (19.1 кај мене) и директен до 6.6 (2.2 кај мене) излегува дека се е во ред можеби затоа и на лекар ми рекоа добар си терај и немаш гајле,
овде прашав колку да видам-чујам и други различни мислења и искуства, инаку немав некоја мака туку ова е од редовен годишен преглед,

п.с инаку сум забележал дека за една иста работа во различни лабаратории имаат различни референтни вредности па кај една може да си над/под според нив нормалното а кај други да си сосем ок, што секако е збунувачки за обичниот пациент

според овде напишанот вкупен до 21 (19.1 кај мене) и директен до 6.6 (2.2 кај мене) излегува дека се е во ред можеби затоа и на лекар ми рекоа добар си терај и немаш гајле,
овде прашав колку да видам-чујам и други различни мислења и искуства, инаку немав некоја мака туку ова е од редовен годишен преглед,

п.с инаку сум забележал дека за една иста работа во различни лабаратории имаат различни референтни вредности па кај една може да си над/под според нив нормалното а кај други да си сосем ок, што секако е збунувачки за обичниот пациент
Mislam deka bilokoj lekar za vakvi banalni raboti e dovolno kompetenten i bezveza e shto voopso prashuvas ovde!
Nie ne sne medicinski lica ( so isklucok na 2-3ca).

A i tie referentnute vrednosti sto gi pishuvas ne teba da gi zemas zdravo za gotovo tuku na sekoj naod ti pishuva OD-DO za normalna vrednost i toa se vazhi a ne oficijalni tabeli.

I sea da platish edno virtuelno Kaffee za uslugata. :D

Coffee GIF
повели :)

denes triglecirin = 2.88 mmol /L................care

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom