pojdi vo banka ili vo poshta vo Bugarija. Daj im gi podatocite, da im tvoj pasosh i najverojatno kje izvrshat uplata.Da li neko zna kako da se popuni ova uplatnica za Konzulat samo su mi ovo poslali?
Прегледај го приврзокот 460123
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pojdi vo banka ili vo poshta vo Bugarija. Daj im gi podatocite, da im tvoj pasosh i najverojatno kje izvrshat uplata.Da li neko zna kako da se popuni ova uplatnica za Konzulat samo su mi ovo poslali?
Da li mogu platiti iz Srbije u banci ili moram ići za Bugarsku?pojdi vo banka ili vo poshta vo Bugarija. Daj im gi podatocite, da im tvoj pasosh i najverojatno kje izvrshat uplata.
Odi v konzulat i prasaj tamu. Ili javi se ili prati mail. Vo makedonija imat pos terminal vo konzulat, tamu uplakjas. Mnogu e verojatno i deka site banki ne vrsat uplata za bugarija kaj nas e samo edna banka.Dobio sam termin u Konzulatu u Beogradu za podizanje Ukaza interesuje me kako da uplatim taksu za preuzimanje Ukaza nikakvu uplatnicu nisu mi poslali bio sam u banci oni neznaju kako da popune uplatnicu. Bio bih zahvalan na svaku informaciju
Momentalno posledno bile potpisani juni 2025. Za ovoj status nema rok vo zakon. Spored fb 3 do 5 meseci najcesto. Nesto so ne znam e dali ke ti izlezi da mozis da zakazis sofija ili direktno ke go pratat konzulat. Ako e konzulat imas konzulska posta t.e. ke se javis konulat i ke prasvas koga ke stigni za da go zemis jas za ova stavam otprilika 3 meseci. Ako e sofija zakazvas data i odis. Po to so znam bese nekoj sat imas opcija da zakazis pa prakjat za makedonija, ama sega imase slucai samo direktno konzulat, ako razberam dali mozi da se zakazi za sofija ke pisamDecki dali mozi nekoj da mi kazi koga bi go imal pasosot vo raka? Situacijata e : dobiv status deka e ispraten za potpis na 04.11.2025 i imam aplicirano preku konzulat vo bitola.Sekoe iskustvo i mislenje e dobredojdeno.Blagodaram odnapred
fala ti na odgovorMomentalno posledno bile potpisani juni 2025. Za ovoj status nema rok vo zakon. Spored fb 3 do 5 meseci najcesto. Nesto so ne znam e dali ke ti izlezi da mozis da zakazis sofija ili direktno ke go pratat konzulat. Ako e konzulat imas konzulska posta t.e. ke se javis konulat i ke prasvas koga ke stigni za da go zemis jas za ova stavam otprilika 3 meseci. Ako e sofija zakazvas data i odis. Po to so znam bese nekoj sat imas opcija da zakazis pa prakjat za makedonija, ama sega imase slucai samo direktno konzulat, ako razberam dali mozi da se zakazi za sofija ke pisam
U redu. Hvala na informaciji.Novembar '21 intervju tako dopunski
Da li mogu platiti iz Srbije u banci ili moram ići za Bugarsku
bi trebalo da mozhe. pishuva IBAN kako shto gledam. Treba i swift od bankata da imash.Da li mogu platiti iz Srbije u banci ili moram ići za Bugarsku?
Sad je 100 leva ili 51,13€...ja sam platio online preko aplikacijeDa li neko zna kako da se popuni ova uplatnica za Konzulat samo su mi ovo poslali?
Koga ti se smeni vo ukaz I kade da podignish ti ponudi ?Ukaz deneska, na polozitelno od 12ti juni 2025
abe gas sofija i sredisi rabota ... preku konzulat gubish uste 2-3 meseci plus duri da go zemis pasosot vo rakaPolozitelno 27.06
Ukaz denes
Intervju ambasada Skopje - mi dava da rezerviram za Sofija
Znae nekoj kolku stoi taka pred da se smeni deka go prakaat vo ambasada?