Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
кајгана екипата за геостратегија тука им се исмејуваа дека се глупи и подложни на пропаганда.
Еве еден факт се кажа. :D
Автоматски споено мислење:

Во моментот кога се кажуваше дека имало Корејци на фронтот, тоа беше без нула докази.
Сеуште нема никакви докази, освен изјавите на корејскиот престседател. Што се јeбeно добри докази, ама претходно имаше само изјави на истите тие кои докажано лажат за милион работи во војнава.

И што правиш ти кога се тврди дека има нешто за што не гледаш ниеден доказ. Слепо веруваш?

Еве еден факт се кажа. :D

Во моментот кога се кажуваше дека имало Корејци на фронтот, тоа беше без нула докази.
Сеуште нема никакви докази, освен изјавите на корејскиот престседател. Што се јeбeно добри докази, ама претходно имаше само изјави на истите тие кои докажано лажат за милион работи во војнава.

И што правиш ти кога се тврди дека има нешто за што не гледаш ниеден доказ. Слепо веруваш?
Секако дека нема докази за тебе. Од двете страни има толку пропаганда и бомбардирање со лажни информации што е тешко да се исфилтрираат вистинските.
Имаше заробени војници за кој јужна кореа тврдеше дека се од северна кореја, слики од корејци, проруски профили што пишуваа дека има. Инаку да, освен изјава на северно корејскиот претседател нема друго.
Споменикот изграден за загинатите каде Ким се поклонува, изјавата на Путин дек се храбро покажале, Герасимов исто си потврди дека имало. Јбг за тебе релевантен доказ е само ако објави Лорд Бебо. Незнам каков доказ очекуваш ти.

Нема факти друже, 99% е пропаганда.
Единствен факт е дека запад им го наметна ова на два братски народи.
Овие се требат, другиве им продаваат подршка, која со децении ќе ја отплаќаат.
Се согласувам, но барем јас не сум како тие 2-3ца таму фанатични кои би пиеле вода од чевлите на Путин. Јас гледам само дека и двете страни преуморни и не се спремни многу за оваков вид на долго војување само што кај едните општо бројот на населението е помал и полека се чувствува тоа недостатокот во жива сила.

Не се закрвувајте за џабе!
Нашиве портали се најџган по прашање на тој конфликт, ако ѕирнеш еднаш, мислиш упм, што се случува!
Јас ни руски портали не читам, само ради обоеноста, ама за нив некако е разбирливо.
Јас пробувам да балансирам, со тоа што навивам што побргу да заврши ова лудило, со некаква победа на РФ, оти у основа гинат 90% православни.
Имам пријатели и колеги и во двете замји. Сите се од онаа православната страна, ни криви ни должни.
Не можеш да дебатираш со некој кој секогаш мисли дека неговото е исправно и некој кој навива во војна можеш само да го прогласиш за луд. Гледаш тие избркаа еден куп нормални луѓе кои имаа свои теории и мислења околу РФ. Посебно со ХХ да не влезеш во дискусија он е губернатор на курската област.

Незнам каков доказ очекуваш ти.
Таков да ако сега го покажеш - веднаш ќе признаам дека си во право и ќе се извинам. Може и пиво ќе частам, и тоа не било какво туку Перони Допло Малто на пример.

Јас кажав: Немаше никакви докази. Тој еден Туланец ако го сметаш за доказ (косоок од Тула регионот), тогаш што да ги кажам. Не зборуваше Корејски и после следниот ден го најдоа во РФ со лична карта и со сѐ. Тоа е врвниот доказ?

Кои други докази?
Како тие дека Путлер умира од рак. Дека уствари умрел ама има двојник. Дека има замоци од злато на Крим? Дека на Русите уште од 2022-ра им снемува муниција и оружје, дека економски пропаднаа? Такви докази?

Секако дека нема докази за тебе. Од двете страни има толку пропаганда и бомбардирање со лажни информации што е тешко да се исфилтрираат вистинските.
Имаше заробени војници за кој јужна кореа тврдеше дека се од северна кореја, слики од корејци, проруски профили што пишуваа дека има. Инаку да, освен изјава на северно корејскиот претседател нема друго.
Споменикот изграден за загинатите каде Ким се поклонува, изјавата на Путин дек се храбро покажале, Герасимов исто си потврди дека имало. Јбг за тебе релевантен доказ е само ако објави Лорд Бебо. Незнам каков доказ очекуваш ти.
На обете страни има платеници и тоа го кажувам јавно па ако треба 100х нека бидам цитиран. За разлика од пристрасните војници од Али Експрес јас отворено пишувам дека Украина си имаше Легија составена од платеници од целиот свет. И на другата страна имаше Индијци загинато, Арапи, Африканци па дури и војници од С.Кореа.
Значи уште од грчко-персиските војни во Антиката имало платеници и до ден денес тоа не е ништо чудно и ново, али за разлика од тие 2-3ца јас признавам, а тие негираат дека имало Корејци.

Таков да ако сега го покажеш - веднаш ќе признаам дека си во право и ќе се извинам. Може и пиво ќе частам, и тоа не било какво туку Перони Допло Малто на пример.

Јас кажав: Немаше никакви докази. Тој еден Туланец ако го сметаш за доказ (косоок од Тула регионот), тогаш што да ги кажам. После го најдоа во РФ со лична карта и со сѐ.

Кои други докази?

Оф побогу, 1000 слики од корејци во Украина се постираа на темава, Ким Јонг Ун потврди дека има корејци, а форумскиот маг за геополитика уште немал докази :)

Па и можи нема..Кога Лорд Бебо му е единствен извор на информации....

Imagination See GIF by 60 Second Docs

А ти ли треба да одлучиш што да пратам ? Или ист си како другарчето твое The xx па секој што ќе објави нешто од украинска страна да биде веднаш етикетиран како про западен ?
Немој те бе излезете од тие Балкански финти, демек сите што се објективни се пљукани дека се про западни или про источни.
Не се нервирајте луѓе форум е ова кој што сака има право да праша.

Пред да ме оцрниш ќе морам да ти напишам дека ме заболе за 2те страни, но гледано колку време Авдеевка, Макиевка, Часов Јар итн потрошија РФ на тие места ќе сфатам само дека не би ги ставил веднаш помеѓу првите 3 светски армии. Освен да признаам да жртвуваат 2мил мажи за пола Украина тоа ДА и те како се спремни. Кај нив луѓето се заебанција не е проблем во Киндер јајце ќе се паднат нови војници нема да чекаме еден маж бар до 20тата година да се развие.

Ниту повикан беше ниту на тебе се однесуваше.
Но нема проблем ќе го издебатираме ова.

Повели докажи дека 2 милиони Руси се жртви до сега. Од една страна викаш премногу споро одело, што говори дека полека и претпазливо со воениот состав спроведуваат операции. Од друга страна викаш луѓето за нив биле заебаниции. Мислам не знам ова како да го искоментирам. Сам себе си се побиваш.
Ако имаш извор за тие 2 милиони — сподели го. Дотогаш ќе тврдам дека зборуваш со емоции, не со бројки.
А и плус додатните стереотипи кон Русиве можеш да ти воочиш во тоа што го напиша.
Извини мајсторе или докторе на науки во областа на конфликти релација запад-исток.
Значи ти, Лавот и тој ХХ сте тука една проруска секта што ние останатите не смееме да се вмешаме ? Или ќе налетаме на вашиот сарказам како вие да се левел 99, а ние левел 5. Што лупаш ти бре 10ти пат ? Немаш ти врска во некаква фикција живееш.
Али нема врска вие сте ми најомилени тие најжестоките навивачи на војните се надевам дека нема да имате можност да искусите такво нешто до тогаш еве јавно признавам ве има 2-3 најјаки аналитичари и сезнајковци.
Докторе и мајсторе добар почеток ако сакаш да го замаскираш слабото. Титулите не го заменуваат аргументот.

Не ми е јасно како Трамп успеа да им наметне на Кинезиве и Индициве да стават ембарго на руската нафта!?Кај и да е војнава е при крај .Се надевам дека ќе и да е конечно ќе заврши братоубиственово лудило.Украина ќе остани без Крим и југоистокот ,Европа е во ситуација пред и потоа.Германците се едни од најголемите економски губитници.Кој им е крив кога не се ангажира во старт да ја спречат војната,туку се однесуваа поданички кон Јенките.Русите ќе добијат територии на сметка на огромни воени средства и човечки животи.Јенките , НАТО и Кина се најголеми добитници.

Нема да заврши ова скоро.
Воопшто не е при крај.
Русиве ќе им понудат некој договор кога ќе го ослободат целосно Донбас.

Последно уредено:
Нема да заврши ова скоро.
Воопшто не е при крај.
Русиве ќе им понудат некој договор кога ќе го ослободат целосно Донбас.
Ме плаши болдираново.
Како тргнало, поскоро Запорошката област целосно ќе ја ослободат, отколку Донбас.

Е добро бе другови, како иде ратот од крај на 22-ра па навака?

Видите у темава од тоа време, некои (јас) пишуваа дека ратот ќе си продужи полека, полека. Село по село и тн.

Тоа е. Ништо неочекувано.

Ако не се деси ништо спектакуларно, Славјанск и Крематорск отприлика за две години ќе ги освојат. После ќе може полесно да се склучи мировен договор.

Ботовиве европски ќе продужат за цело време да лапрдаат, ко што праат сеа и така...

Последно уредено:

За тие што се интересираа и што наседнаа по 65950580 пат на насловите од Ројтерс и Блумберг.

Индија нема да се откаже од Руски енергенси, исто како и Китајо. Си држат меѓу себе они доста договори не само за нафта. Тука се и воената опрема која Индија во голем обем ја купува од Русија. И другите сфери. Децении соработка имаат меѓу себе.

А и цената на нафтата многу млако изреагира на санкцииве од Сад. Говори дека трејдерите не веруваат во санкциите. Нафтата продолже да тече.

Колку наивен треба да бидеш да поверуеш дека ете така Индија и Кина ќе престанат да купуваат руска нафта.
Зашто?
Дека Трамп им се заканил со тарифи?
Или дека Каја Калас и Урсула ќе им ги сопрат евринтеграциите?

Очигледно некој неќел уопште да чита индиски и кинески изјави од највисоко ниво, од кај 22-ра па до денес.

Таман и официјално да кажат дека не купуваат руска нафта, ќе купуваат некоја која само нема да се вика руска нафта.

“Месецов, новинари на тв мрежата NBC биле во Москва и посетиле изложба на уништена опрема во Украина “донирана“ од ОТАН. Неочекувано го сфатиле обемот на “донациите“. Количината на УСА опрема испорачана во Украина била толку голема што NBC дошле до интересен заклучок: УСА немале/немаат намера и не планираат да ја завршат оваа војна.“

Кој би рекол дека има и такви (пресститутки) кои имаат нешто меѓу ушите, ама се случува.

Путин решен за тотална победа според американците. Герасимов спрема некоја мега офанзива сигурно :uzi:

Тоа се луѓе во котелот кај Покровск повеќето.
Вчера и денес било магловито таму, значи дронови не можеле да оперираат и ако ВСУ сакало да извлече некого, имале можност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom