Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Da se potsetime deka gospodinot Enzo dojde od Benfica vo najteskiot period vo erata na Chelsea post Roman. Bukvalno go doprevme dnoto koga dojde i reshi da potpishe za nas.
Od togas navaka, od sezona vo sezona e se podobar, si gi opravduva site pari dadeni za nego, igrata so nego i bez nego e nesporedliva, istovo i za Caicedo i na sve toa ima elite mentality. World class sredina imame so niv dvajca, stvarno gi plativme soleno ama outputot do sega vredi sekoj cent.
Gestot vcera e pure class.

Estevao coveche, kakov igrav imame lele majko.
Vaka onaka sexy timche izgradija chuckle brothers, da vidime kolku ke se realizira potencijalot.
So Mareska na klupa sum malce skeptik ama mislam deka on e samo otskocna daska, ali sega za sega dobro go vodi timot ama od sledna sezona ako donesat zasiluvanja vo odbrana i nov golman, ke bide pod ogromen pritisok zosto sigurno ke atakuvame na titula.
Тоа е тоа што го пишувам 100 пати.

Ензо и Каиседо се светска класа играчи. Нивните замени се одлични.

Палмер и Естевао се светска класа. Исто и нивните замени се одлични.

Бековите ни се светска класа, само да може Џејмс да остане здрав. Замените се ок, во последно време Густо се губи ама млад е уште, ќе се среди.

Крилата се многу добар 4, ама се доволно добри за сега, освен Нето кој што е одличен играч.

Нападот може да се подобри, ама не е приоритет, Марк напред игра како што треба, супер замена за Делап.

Колвил и Фофана би биле супер дуо позади ама и двајцата се стаклени. Мора да се земе еден класа стопер што би играл 40 натпревари во сезона.

Голманското место не го коментирам. Санчез 1 натпревар со 10/10, други 5 со по 2 мозочни удари по натпревар.

Мареска исто така треба да учи од грешките, не да е инат како татко му Пеп.

Се на се, се оди кон подобро ама пак се прават исти грешки и не се учи од искуство. Еве Симонс да го имавме немаше да мора со Буонаноте да се прават крпеници со позајмици.

А, и да, да не беше црвениот ќе имаше оро ама вака се гледа дека се ок и ја искористија шансата што им дојде.

Естевао, Ензо и Каиседо 10/10. Сите други исто многу добро изиграа.

Валш ме изненади, игра многу добро плус е гласен и не се плаши, така да се надевам дека ќе има повеќе шанси понатаму.

Исто и Ачемпонг, игра многу стабилно. Се надевам дека ќе има место за него во тимот и нема да иде по стапките на Гилкрист.

Тоа е тоа што го пишувам 100 пати.

Ензо и Каиседо се светска класа играчи. Нивните замени се одлични.

Палмер и Естевао се светска класа. Исто и нивните замени се одлични.

Бековите ни се светска класа, само да може Џејмс да остане здрав. Замените се ок, во последно време Густо се губи ама млад е уште, ќе се среди.

Крилата се многу добар 4, ама се доволно добри за сега, освен Нето кој што е одличен играч.

Нападот може да се подобри, ама не е приоритет, Марк напред игра како што треба, супер замена за Делап.

Колвил и Фофана би биле супер дуо позади ама и двајцата се стаклени. Мора да се земе еден класа стопер што би играл 40 натпревари во сезона.

Голманското место не го коментирам. Санчез 1 натпревар со 10/10, други 5 со по 2 мозочни удари по натпревар.

Мареска исто така треба да учи од грешките, не да е инат како татко му Пеп.

Се на се, се оди кон подобро ама пак се прават исти грешки и не се учи од искуство. Еве Симонс да го имавме немаше да мора со Буонаноте да се прават крпеници со позајмици.

А, и да, да не беше црвениот ќе имаше оро ама вака се гледа дека се ок и ја искористија шансата што им дојде.

Естевао, Ензо и Каиседо 10/10. Сите други исто многу добро изиграа.

Валш ме изненади, игра многу добро плус е гласен и не се плаши, така да се надевам дека ќе има повеќе шанси понатаму.

Исто и Ачемпонг, игра многу стабилно. Се надевам дека ќе има место за него во тимот и нема да иде по стапките на Гилкрист.
Буонаноте не изгледа лошо засега. Ако продолжи вака (со подобрување некое како што тече време), нема да се изненадам да се земе како перманентен трансфер (кој би бил поефтин од Чави Симонс).
Автоматски споено мислење:

Ајде конечно и Гарначо!

Последно уредено:
И пак примаме гол после аут...

Не знам зошто Тосин влезе место Ачемпонг. Каква млитава реакција во одбрана на Тосин, па и Чалоба.

Прелош натпревар одвен некои моменти, пред се' напаѓачки.

Последно уредено:
Ова имам пишано од поодамна, ама вреди да се повтори дека не вреди да се замарате за екипава.

Еве, сега на пример добар муабет би било да се пише дали е Таче Мареска ок менаџер за екипава или не, дали направи се што можеше, дали треба да се смени на крај на сезона и слично...ама... џабе? Што ако?

Мареска не е одбран поради тоа што е добар/лош тренер, туку е поради тоа што е перфектен за проектот на сопствениците. И ако биде заменет... ќе биде заменет со друг човек кој одговара на профилот.
Или пак да збориме за играчите? Или трансферите? Нема логика едноставно, бидејќи клубот е воден од група на луѓе кои имаат одредена нефудбалска филозофија, а дојдоа во позиција да се сопственици поради нефудбалска ситуација.

И што вреди тука да се говори?

Екипа водена со помош на ЧетГПТ и Грок. "Hey, AI, tell me what football style gave best results?" -Па според интернетов Пеп со Барса добро играше, исто и Шпанија растураше едно време на национално ниво. "Аха, е па онда ќе фураме со овој стил. И младинци и старинци и едни французи ќе си купиме ќе фураме истото и кај нив."

И трансфер политика и се.

Така да, муабетот "a be Mareska ne go biva" е џабе, не е до него.
Или "a be da kupime eden igrac na ____ pozicija ke bide dobro" исто не е битно бидејќи ЧетГПТ има друга тактика за тоа какви и кои играчи треба да се купат (не иначе, не се заебавам, буквално вака е воден тимот со статистика, со потенцијал, со АИ. Затоа Гарначо е купен, бидејќи има "АИ" статистика која ветува голем потенцијал и бројки кои го прават добар избор за купување. И се сложувам, не дека не, ама не е дека е купен поради тоа што некој го гледал или го анализирал како човек, чисто за бројки се прави муабет)

И утре ако дојде човек како Тухел што беше, пак ќе има иста судбина како и него. Нема да се вклопи во проектот на сопствениците (нефудбалски проект на сопственици кои се дојдени поради нефудбалски причини) и ќе му се донесат играчи кои може да не му одговараат. Така да, само фаци ко Мареска ќе може и да гледаме во екипава.

Така да, не вреди да се замарате. "eej ovoj ne go biva, zosto ne kupivme odbranben igrac??? zasto golmanite se ovie be??" Зошто така. Тој е проектот. Или ќе ви се допадне или нема.
"eej nema top 4 da fatime namesto za titula da se borime ccc katastrofa", па не. Не е катастрофа. Освоивме ептен пари поради Светското.
Оној муабет што фанови на екипи го прават "Gajle mi e za Liga Kupot, poveke pari se osvojuvaat vo Premier liga!!!" ? Е па, тоа ќе биде у следните пар години со екипава "Gajle ni e za PL, poveke pari od Svetskoto se osvoija"

Да бевме водени како фудбалска екипа, ќе реков дека Мареска треба да си оди после сезонава и би било добро да се види Фабрегас или Филипе Луис како следни менаџери на Челзи, ама резултатите и стилот на игра нема да зависат од менаџерите. Така да, кој и да дојде, кој играч и да биде купен, наше е да навиваме и да се надеваме на успех. Ако успее-успее, ако не-јбг.

(чисто дисклејмер да не бидам сфатен погрешно (иако не знам зошто бил, ама јбг, од искуство), сметам дека Мареска го направи тоа што можеше со ситуацијата во која што е фрлен, сосема солидно си ја заврши работата и не треба да биде отпуштен додека трае сезонава. Не треба да биде отпуштен ни ако успее да фати топ 4(/влез во ЛШ) на крај на сезонава.)

Крш утакмица.

Немам коментар а и нема оправдување Мареска.

И пак примаме гол после аут...

Не знам зошто Тосин влезе место Ачемпонг. Каква млитава реакција во одбрана на Тосин, па и Чалоба.

Прелош натпревар одвен некои моменти, пред се' напаѓачки.
A зошто Гарначо го извади после 50ина минути иако беше единствен добар играч кај нас?
Јбг, толкав му е менаџерскиот квалитет, overthinks ствари некад, мораше Гарначо да изигра 90 денеска

Кога успеа бе да напишеш волкав пост?
Пишан ми беше во drafts после поразот од Фламенго, само сега ми текна да го постирам :icon_lol::icon_lol:

A зошто Гарначо го извади после 50ина минути иако беше единствен добар играч кај нас?
Јбг, толкав му е менаџерскиот квалитет, overthinks ствари некад, мораше Гарначо да изигра 90 денеска
Гарначо не беше wow, ама Жоао Педро ништо не изигра и дури во 84та го извади. Прв беше за вадење.

7 место сме, со добра шанса да бидеме 8 или бетер после колово...

Ау јеботе, а ја мислев Манчестер Јунајтед се во лоша ситуација, ние сме биле катастрофа, бе...

Батали, и ја ќе треба челинџ ко Френк Илет да направам, нема да ебам дур не сврземе 5 победи по ред :toe:

Едино позитивно нешто од овуј утакмицу е што Зоки ни се врати, љуби га брат. <3

Реално ми се гади од овј Челзи на Мареску, проклет да е дн кд се појави Гвардиола и тај његава тики така пресинг формација, матер му еба на фудбал. Претворисмо се у тој против кое се боресмо, кое редовно си га шамарасмо(барса). Сфака ни част.
Још една у низу утакмицe против низак блок куде што цел тим не знае што прави.
Још една низа у утакмицe куде Чалоба и Тосин дуо примав гол тотално млитави.
Од сга кд ќе виду дека игрмао против екипу што знам дека ќе игра низак блок, легитимно ќе изберу било какву другу активност место да ги гледам.

Да не беше Палмер. Ни Лш ни бутур ќе имаше Мареска видено со Челзи.

Што одбрана играа Тосин и Чалоба за вториот гол? Нба зона така?

Секоја утакмица една иста тактика, креирање акции и распоред на играчи кај кој ќе стои и како да додава, роботски.

Без разлика кого ќе избере да стартува многу е лесно да се прочита идеја на Мареска.
Индивидуалноста на Палмер, Нето ни држи резултати кога ќе играме против екипа која игра ниско.

По кој знае кој пат ми го е*** викендот, Челзи има добар тим но менаџерот е лимитиран со таа идеја на Гвардиола, стил на Гласнер или Ираиола како би легнал на тимот, но за жал ќе го трпиме до крајот на сезона.

Зошто го извади Ачемпонг спаси 2 гола убедливо најдобар дефанзивец на натпреварот, Гарначо го вади за сметка на мртвиот Педро кој беше зрел за замена.

Океј се навикнавме на лоши замени, но не ми е јасно зошто вака очигледни работи не може да процени.
Не ти треба посебна интелегенција да видиш дека најдобар дефанзивец кој те држи во игра, го осеќа темпото на натпреварот ставаш штопер, па Мурињо има милион пати зборено дека е голем ризик да се менува штопер освен ако не е некоја повреда или умор на отворена тркачка утакмица

Последно уредено:
Многу грешки на натпреваров, сите ги гледаме само Мареска не.

Прва грешка - Првите 11. Естевао не беше во прв состав, во натпревар против екипа со низок блок ти треба магионичар, не ти требаат спринтери како Нето и Граначо.

Втора грешка - Мареска го извади Граначо (цел напад идеше преку него), го остави Жоао, мораше да го менува прво Жоао со Естевао.

Трета грешка - Ачемпонг беше одличен во одбрана, и кога го смени со Тосин и го слушнав коментаторот на Арена дека на Челзи им треба искуство во екипата што го носи Тосин знаев, ама знаев дека примаме гол ради Тосин.

Четврта грешка - Санчез пак на голот и одма одбраната без концепт.

И пак е тоа што го кажувам, голман и еден стопер мора да имаме за да го направиме наредниот чекор.

Независно дека Делап и Палмер се повредени, сите екипи имаат повредени играчи. Системот е прочитан и премногу сме зависни од Палмер. Естевао е одличен како замена ама не може секогаш, 18 години е дете.

Има уште многу работи за поправање, ама најголемата, што е очигледно е дека Мареска не учи од искуство. Инатлив е како татко му Пеп и тоа најверојатно ќе го чини отказ.

Цела сезона е проблем бранењето долги нафрлања. Не знам како е можно да нема прогрес во тој поглед. Почнаа да влагаат во некоја форма и нормално дека нема секој натпревар да го добијат, ама фрустрира кога се гледаат истите грешки. Тосин и Чалоба требаше да кренат ниво сезонава како најискусни дефанзивци во отсуство на Колвил, а они двајца се ужасни. Во моментов може најдобро дуо би биле Џош и Хато, двајца тинејџери.

После 47 натпревари
Лампард 84 поени
Мареска 83 поени

Донев, да нагласиме дека пред одбрана игра протектор како Каиседо, замисли со какви ситуации ќе требаа да се носат да не беше он.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom