Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Колку и да се радувам што овој народ се избори против бугарската пропаганда и партиите кои работеа за бугарските интереси(дуи), сепак ми останува горчина што албанците повторно не заебаа, не ми е сеедно кога губиме делови од татковината а сме толку малку и толку мали.
Не го разбирам славењето по разни места за мизерни функции и плати а по секои избори полека ја губиме Македонија.
Како Македонец најискрено се гадам што се слави оти Орце им го 'спопикал' на комуњарите а се вмешува името на Македонија и патриотските песни за нивните пусти функции и плати што ќе ги зимаат.
Додека вие славите некој тагува што го губи родното место и се чуствува туѓинец на своја земја.
Партија за Македонско Национално Единство my ass.
И оставете ги Јонче Христовски и Пепи Бафтировски да почиваат во мир.

Чисто информативно.

Во Тетово македонските партии добија само 5 советника наспроти 26 шпонски.
Во Гостивар 6 наспроти 17.
Во Чашка мнозинство за ДУИ, 6-5.
Во Чаир, САМО ЕДНО македонско советничко место од вкупно 27.
Во Бутел, 12 македонци, 7 шпони.
Во Зелениково земаа 2 места од 9 вкупно.
Во Петровец, 6 македонци, 5 немакедонци (3 се бошњаци).
Во Куманово земаа 8 советника од 31.
Во Струга 8 македонци, 15 немакедонци.
Во Крушево земаа 2 од 11 советници.
Немаме мнозинство ни во советот на Кичево. Има 9 македонци и 10 немакедонци.
Мнозинство македонци има само во советот на Брвеница, 8-7.

Врска нема муабетот, наивно размислување и аргументи базирани на емоција а не на прагма. Македонски кандидати секако ни на сон не може да победат таму. Но, затоа па ДУИ може да изгуби, а дел од македонците да гласаат за тој кој повеќе ќе им даде после избори. Дури не мора ни македонци да гласаат, имаат партиите и турци, роми, бошњаци во своите редови и коалиции.

Во ситуација каде македонски кандидати немаат никакви теоретски шанси за победа, важно е ДУИ да изгуби во тие општини. Тетово секако ДУИ ќе изгубеше, и без да се дава поддршка на ВРЕДИ. Единствено во Струга можеби добиле некој глас, што ќе биде компензирано во Кичево каде македонците имаат реални шанси за победа.

Абе вака да дојдеше некој од сдсм да релативизира, ќе го направете предавник, педер, граџанство и што уште не. Кога вмро го прави ова треба да гледаме на тоа како успех некој.
Дај не фаќај кривини, вака било, онака било, емотивен, наивен...
Збориме за партијата која на своите гласачи им ветува Македонија пред се. Така требаше да биде и тука. Каков Гаши, каков Меџити ќе седнат со Левица, знам и Сдсм и ќе напраат план за Македонија.
Ама послатки се парите од тендерите и комбинациите кои следат. Кој сака да "отвара стари рани" што би рекле браќата...

Абе вака да дојдеше некој од сдсм да релативизира, ќе го направете предавник, педер, граџанство и што уште не. Кога вмро го прави ова треба да гледаме на тоа како успех некој.
Збориме за партијата која на своите гласачи им ветува Македонија пред се. Така требаше да биде и тука. Каков Гаши, каков Меџити ќе седнат со Левица, знам и Сдсм и ќе напраат план за Македонија.
Ама послатки се парите од тендерите и комбинациите кои следат. Кој сака да "отвара стари рани" што би рекле браќата...
Нас никој не ни треба, ги имаме државјанствата и сме мнозинство, само по 1000 гласачи од Велес, Прилеп, Штип, Битола, Гевгелија да си извадат место на живеење во Кичево и ете ти вратен Град, но овде од овој народ некој прави будала, изгледа само албанците можат да ги прават тие финти.

Смири се. Го поништи ти, не се напињај вака.
Ај внимавај малце на речникот.
За ова ,,не се напињај”. Вака зборите и со другите модератори? Со овој тон и однос?

@Acid
баш ме интересира. Или со мене вака само, пошто очигледно треба друг пристап. Мислат дека можат да ме ,,изедат” ако имаат 40 години. Камо сѐ да идеше со годините…

Тоа е, некој не е обоен. И ве боли.
Ја да идам да гласам, да ме јаде совест после коа ќе се деси уше едно Кочани? Да се убијам негде? Шанса нема.

Тој некој од СДСМ секако ќе биде нарекуван предавник, бидејќи од инат гласал за Фатмир Дехари во Кичево, град со кандидат македонец кој има реални шанси за победа.

Во другите градови е поинаку, Македонците немаат никакви теоретски шанси за победа. Па затоа, ако треба да бираат помеѓу тоа да дадат минимална поддршка во Струга, во замена за компензација во Кичево + пораз на ДУИ во Струга, тогаш таа опција е секогаш подобра отколку да победи ДУИ во двата града, а тие да добијат кур по чело.

Од кај знаеш дека не седнале да направат план за Македонија? Што мислиш, зошто Левица нема кандидат во Кичево, а има во Тетово? :D

Ај внимавај малце на речникот.
За ова ,,не се напињај”. Вака зборите и со другите модератори? Со овој тон и однос?

@Acid
баш ме интересира. Или со мене вака само, пошто очигледно треба друг пристап. Мислат дека можат да ме ,,изедат” ако имаат 40 години. Камо сѐ да идеше со годините…

Тоа е, некој не е обоен. И ве боли.
Ја да идам да гласам, да ме јаде совест после коа ќе се деси уше едно Кочани? Да се убијам негде? Шанса нема.

слушај ја бе што збори, модератор била и друг речник и следувал. :icon_lol:

И за Чашка е он крив, исто и Долнени.
Извини, Чашка градоначалник беше на СДСМ, и самите знаете што направија со училиштата.
ВМРО во грујово време доминираше со влијание и сите македонци муслимани гласаа.

слушај ја бе што збори, модератор била и друг речник и следувал. :icon_lol:
Ѝ следувал*.
Не знам може од вчера си на форум.
На други форуми не се толерира дрзок однос кон модератор. На тие шо ги гласаш од партија, им викаш да не се напињаат?
Или на џандар некој?
И моето е исто, да се одржава ред овде. Толку.

Епа каурчиња мои, седете си дома и не идете на гласање. Чашка отиде, која следна ќе им ја препуштиме на шошоните?

75 посто излезност во Чашка , не те разбирам што сакаш да кажеш.
Можеше само втор круг да има ако СДС ВМРО не го потат и пак ќе имаше албанец.

Господинот Петар Богојески изгуби повторно во родното Крушево и тоа од умрениот сдс.
Автоматски споено мислење:

:pos:
Боли како не, ти не знаеш Папрадиште на мапа да го покажеш
Океј

Извини, Чашка градоначалник беше на СДСМ, и самите знаете што направија со училиштата.
ВМРО во грујово време доминираше со влијание и сите македонци муслимани гласаа.
Што ми контрираш деновиве, и ти да не си од таму патем, може сме некоја далечна рода:LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom