Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Плус ова:Како и да се свртиш газот ти е одзади, а во случајот на Холанѓаниве и отскријан секој да ти го плука или ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Late 2024: US adds Wingtech (Nexperia's Chinese owner) to its entity list, escalating tech restrictions.
- Sep 30-Oct 1, 2025: Dutch government and court intervene, suspending Chinese control over Nexperia citing national security and tech transfer concerns; appoint Dutch overseers.
- Oct 4-9, 2025: China retaliates with export bans on Nexperia components made in China.
- Oct 10, 2025: Nexperia notifies automakers it can't guarantee chip deliveries.
- Oct 12-16, 2025: Wingtech protests, auto groups (ACEA, US Alliance) warn of production halts in Europe and beyond.
Negotiations ongoing; impacts could hit soon.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако ништо друго европјаниве ќе си купуваат повеќе кинески коли сега.
Точно.Французите решија за разно разни бенефити да си го свирнат куршумот во глава. Франција е единствената држава во свет каде што пензионерите имаат поголеми примања од работниците. Покрај пензискиот систем кој не ми се веруваше дека е вистина додека истражував, државата нуди: бенефициран стаж, исклучително тешко отпуштање на работник, безброј регулативи во приватниот сектор, 2 години примања при губење на работа во висина од 70% на платата, речиси целосно платено здравствено осигурување... При секој обид за пензиска реформа самите Французи ја палат цела држава несфаќајќи дека системот е неиздржлив. Има неколку членови тука кои живеат во Франција па они ако сакаат може да ме корегираат.
![]()
![]()
Методологија.
![]()
thecatholicherald.com
libertas.mk
Ова е деценијата кога и обичните плебси конечно почнуваат да разбираат дека не постои „демократија“.Кај е тука референдумот како врв на демократски процес,дали народите на тие држави сакаат воопшто вакви наметнати закони?Ова ли е опеаната европска демократија?Кој уствари ја изгласал Фон Дер Лаен?