Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
За општини што се мултиетнички ги разбирам луѓево да искочат да гласат за ВМРО, зошто ако не гласаат другите ќе земат повеќе советници.
Ама овие од чисти средини дај објаснете која е поентата да гласате за ВМРО? 25год живеете со едните и другите и ништо не е сменето. Гласајте таму за независни, па и бетер да бидат кур да ве боли, матете им ги сметките на овие што цел живот не крадат.
Многу се партизирани луѓето, од една страна пренатрупана партизирана државна администрација, лесно манипулативни се пензионерите и со нив најмногу се сликаат по фб со кесите мизерни...се отвара нов погон во фабрика - премиерот одма се нацрта, што значи - донации за кампања - ова - она...итн...итн...

Во Кочани кога беше проблемот со депонијата никој не дојде од власта, дури медиумски ништо не се кажуваше ама луѓе цел месец седеа на блокади и на крај вака така се смени нешто, имаше сплотеност.
Сега истите тие луѓе се разделиа на 2 табора како 2 -ца независни кандидати и пак и прават услуга на партизацијата.

Нешто не е до нас ама нешто и до нас е.

1 година се централна власт со 59 пратеници, 4 години локална.

0 уапсени.

Нула - НУЛА - Н У Л А

Ама сега да поминат изборите кога ќе почнат па па па па па

Вмро ве шета со едни исти финти со години, никако да прогледате.

Ама ако, ок е, наведната глава сабја не сече па не мора ни да протестирае, ни да зборувате ни ништо.
Znaes deka zakonodavnata, sudskata i izvrsnata vlast razdeleni se taka ?

Znaes deka zakonodavnata, sudskata i izvrsnata vlast razdeleni se taka ?
Да.

Ама 2 работи:

- Не се поделени во време кога вмро е на власт
- вмро ветуваше дека ќе ги апси

Што сега законодавна маконодавна разделени? Како тоа така излезе?

Класика вмровски финти, ветуваат се и сешто па на крајот абе времето е ладно, абе поделени се институциите, абе немаме 80 пратеници, абе странски служби, абе завршено е со преспанскиот, абе сега кога ќе почнеме ќе видите...

А да, и за албански партии сега ќе треба да се гласа.

Ако

Гази Баба мислам има најмизерни кандидати од сите, ми делува како останатите партии да се предале уште на сам старт свесни дека немаат никакви шанси за изненадување, само колку ради реда пуштиле некој човек колку да се каже дека имаат кандидат, скоро сите кандидати се поранешни комуњари кои во одреден период од животот излегле од сектата сдс поради некои причини.

Таков е овој Ван Дам што го викаат од Знам, таков е Дејан Димитровски од Независни заедно(немаат кандидат за градоначалник, само советник), овој бил од ДОМ советник кога беше Борче од сдс градоначалник во Гази Баба, а овие зелените беа во коалиција со нив.

Тој од Сдсм теорија нема да го гласам, отпишани се тие како партија за мене заедно со сите нивни членови, во кош со учките ги ставам, се надевам на овие избори ќе доживеат таков дебакл кој ќе биде почеток на нивното целосно згаснување.

Таа од на Бачев паријата не е ни за спомнување.

Очекував барем Левица да извадат нешто интересно, некое помладо дете како Амар што е за Скопје, во таков случај ќе имаа мој глас, ама очигледно и они кренале раце или толку им е капацитетот, овој Злате им е кандидат како што ги спомнав овие погоре, колку да се каже дека имаат и они некој.

Тоа е тоа, ќе си го гледаме Боби уште долго време како градоначалник, толку ми е антипатичен ликов не можам да ви опишам, не знам од кај го ископаа, не знае две реченици да сврзе, уште го дупчеа демек размислувале него место Орце за Скопје да го кандидираат.:pos:
Цел мандат само средби со 80 годишни пензионери прави, демек отчет дава пред народот, само се слика како се поздравува со луѓе секој втор ден и објавува слики на фејсбук, да помислат луѓето дека го сака народот.
Спиеше 4 години, направи само по некое детско катче на неколку места што беше раскантано од циганите после две недели, се качуваа 50 годишни волови од 130 кила по тие коњчињата за клацкање и се вртеа по тоа вртелешката како неандерталци.
На 4-5 места во Маџари има чешми, ни една не работи, толку не можеа за 4 години една фонтана да стават.
Земал сега пред две недели раскопал улици што ги ветуваше пред да дојде на функција, милион улици има за правење он се фатил таа да ја реновира кај што живее онаа нивната претеничка Пешевска, другите кој ги ебе.

Ќе си остане градоначалник само поради тоа што Вмро стои позади него, кај нас по автоматизам така гласаат луѓето, за 34 години колку што сме држава, 30 години се на власт во Гази Баба, комотно може баба ми на 80 години со образование до четврто оделение да ја пуштиме кандидат од Вмро за Гази Баба, гарантирам дека ќе победи.

Да.

Ама 2 работи:

- Не се поделени во време кога вмро е на власт
- вмро ветуваше дека ќе ги апси

Што сега законодавна маконодавна разделени? Како тоа така излезе?

Класика вмровски финти, ветуваат се и сешто па на крајот абе времето е ладно, абе поделени се институциите, абе немаме 80 пратеници, абе странски служби, абе завршено е со преспанскиот, абе сега кога ќе почнеме ќе видите...

А да, и за албански партии сега ќе треба да се гласа.

Ако
So vetuvaa ne znam, ne se ni zamarav, no drug e tuka muabetot. Sakate pravna drzava a vo isto vreme sakate premier da apsi i da osuduva. Vi fali vas Zaev, taka mene mi lici. Vo negovo vreme toj i apsese i sudese i osuduvase, sudot samo izvrsuvase toa ovoj sto naumil.
Prespanskiot samo Apasiev mozi da go ponisti i toa samo so dopis do OON. Lud jebe zbunjenog rabotata tuku ajde , to e.

So vetuvaa ne znam, ne se ni zamarav, no drug e tuka muabetot. Sakate pravna drzava a vo isto vreme sakate premier da apsi i da osuduva. Vi fali vas Zaev, taka mene mi lici. Vo negovo vreme toj i apsese i sudese i osuduvase, sudot samo izvrsuvase toa ovoj sto naumil.
Prespanskiot samo Apasiev mozi da go ponisti i toa samo so dopis do OON. Lud jebe zbunjenog rabotata tuku ajde , to e.
U koe vreme ne bulo toa taka

U koe vreme ne bulo toa taka
Pojma nemam. Prasanjeto koe treba da se postavi e dali treba taka da bidi. Kadija te kudi, kadija te sudi , vo slucajot premierot. Ovie sto se razocarani oti ne e taka najglasni se koga se krsi pravoto, zakonite, ustavot. Toj nekapeniot sto im e lider trebase da im objasni nekoj raboti. Pravnik e ako nisto drugo, dodusa gnoj od pravnik cim zede da odrabotuva za SJO, ama sepak pravnik. Si velam razbira do tolku nekoj osnovni raboti kako na primer kako e razdelena vlasta. Eden kup pretstavki ima do ustavniot, imeto so dopis ke go vrakjal. Se gleda se razbira covekot od pravo.

Ех кјаури, пусти кјаури. Видете до кое дереџе ве донесе ДПСМНЕ.
Аплаузи и овации пред да гласате за балист и криминалец, радикален исламист финансиран од Ердоган и со прва точка во програма федерализација на Македонија.

Ех кјаури, пусти кјаури. Видете до кое дереџе ве донесе ДПСМНЕ.
Аплаузи и овации пред да гласате за балист и криминалец, радикален исламист финансиран од Ердоган и со прва точка во програма федерализација на Македонија.

тебе не ти е шубе муслиман да гласаш? :kafence:

45% ако искочат да гласаат на коњ се политичариве

За општини што се мултиетнички ги разбирам луѓево да искочат да гласат за ВМРО, зошто ако не гласаат другите ќе земат повеќе советници.
Ама овие од чисти средини дај објаснете која е поентата да гласате за ВМРО? 25год живеете со едните и другите и ништо не е сменето. Гласајте таму за независни, па и бетер да бидат кур да ве боли, матете им ги сметките на овие што цел живот не крадат.
Проблемот на независни е што може да има замешана друга држава со свои интереси, и да гласаш за независен прво увери се што човек е, оти Данела е класичен пример што може да се случи, патем таа го прелаже и дпне...

Овие избори во чисти средини е небитно, но ако има и мала шанса некое малцинство да се дочепка за советник треба да гласате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom