- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.675
- Поени од реакции
- 1.534
Alternatorot e pokrien so 7 god garancija i neogranicena kilometraza.Tи дадов пластичен пример погоре, дека дел кој можеше да се поправи, не сакаа истото да го направат, и инсистираа на нов. Што си се фатил за замаецот? Еве, отиди утре во Порше Македонија, и кажи им дека сакаш да ги поправат дел, и види што ке ти кажат.
На 3 другари мои, кои сменија алтернатор, никој не сакаше да се нафати да им ги прави, мораа нови да купат. Зарем сите се глупи да фрлат 2000Е за нов? Еве го и оној Јутјуберот од Србија, Quartz313, веќе втор пат му цркнува истиот алтернатор, колата само што помина 100000км.
Сега читам низ германски портали, како што ви кажав. Ако има опција за refurbished делови, секоја чест. Лично, не ми се играл со ништо што е поправано, а контролира електроника на возило.
Audi’s official repair policy: Authorized service centers are bound by Audi AG’s procedures. For safety and warranty reasons, they are not allowed to disassemble or repair components like the mild-hybrid alternator (which combines mechanical, electrical, and control electronics).
Audi i TPS imaat exchange unit programa, kade nekoi delovi se davaat nazad i ti odbivaat na noviot del.
https://tps.trade/terms-and-conditions/eurc

The circular economy in practice: Audi Genuine exchange parts | audi.com
Audi wants to reduce its environmental impact and conserve resources along the entire value chain. With this in mind, Audi has established the principles of a closed-loop circular economy during the development, manufacture and marketing of its products.
Za delovi imas opcija remanufactured ili nov. I dvata idat so 2 god garancija ali remanufactured e obicno 20% poeftin.
I tuka davaat delovi nazad ako im kazes na vreme. Pred 7-8godini pocnav audi specijalist da koristam i poso ne im veruvav na pocetok im rekov da go ostavat EGR ventilot u kola i go ostavija.
Inace ja obicno ne baram delovi nazad bidejki ne mi trebaat da sobiram gjubre a znam deka se smeneti bidejki proveruvam seriski broevi, god na proizvodstv itn.
Kaj mene tuka Audi ima Audi Cam kade ti pokazuvaat so video. Primer ako menuvas ulje, ke ti ja pokazat kolata i kako go ispustaat uljeto.
Ako proveruvat suspenzija ili slicno ke ti pokazat na video.