Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Значи решението на проблемот е тие центри да почнат да бараат документи. А не да се укине ACA и 50 милиони граѓани да страдаат заради тоа што милион илегалци добиле здравствени услуги.
Тоа е ок решение според мене. Тешко дека демократите ќе се согласат со тоа.

Не е платено државното многу, така да нема многу партиски војници, повеќе има паразити.

Точно е дека не е платено многу. Главните бенефиции за федералните работници се зимање пензија после одреден број години стаж, како и здравствено осигурување кое е подобро од било кое што би го добил во приватниот сектор.

А за паразити се согласувам дека има. Жена ми работи под Defense Health Agency, која е дел од Department of Defense. Ми кажува како кај неа на работа има група на црнкињи кои не работат ништо, се држат заедно, се штитат меѓусебно и ако некој проба да ги натера да работат, обвинуваат за расна дискриминација.

А за паразити се согласувам дека има. Жена ми работи под Defense Health Agency, која е дел од Department of Defense. Ми кажува како кај неа на работа има група на црнкињи кои не работат ништо, се држат заедно, се штитат меѓусебно и ако некој проба да ги натера да работат, обвинуваат за расна дискриминација.
Истата приказна, жена ми е во Newark Board of Education. На секој наставник 2 административци.

нели немаше партиски ботови во Америка? :kafence:

нели немаше партиски ботови во Америка? :kafence:

Немам никакви сознанија дали се партиски вработени, така да единствено можам да ги карактеризирам како паразити. И баш заради таквите се укинува DEI и страдаат добри работници кои се дел од некое малцинство.

Немам никакви сознанија дали се партиски вработени, така да единствено можам да ги карактеризирам како паразити. И баш заради таквите се укинува DEI и страдаат добри работници кои се дел од некое малцинство.

нормално дека се партиски ботови, гласаат за демократите. Затоа и тоа не сакаат да го укинат пошто они им го плаќаат здравственото на тие без документи. Ги ранат по хотели и што све не. Они се надеваа дека со тоа ќе постигнат да напраат гласачко тело и да ги заебат републиканците во сите свинг држави. Но планот до реализација има многу. Да раскурцаат све тоа додека е време најпаметно ќе им биде. Тие демократи да останеа на власт уште малце немаше ни прв амандман да имате.

како тоа со укинување на DEI страдаат добри работници кои се од некое малцинство?

како тоа со укинување на DEI страдаат добри работници кои се од некое малцинство?

DEI, во неговото оригинално значење, вклучува давање на еднакви шанси за вработување на припадници на малцинства, како што имаат припадниците на мнозинството. Значи да се тргне на страна раса, религија, пол, сексуална ориентација итн и да се вработуваат луѓе според способностите, без никаква дискриминација.

Тоа како е спроведувано DEI во пракса е скроз друга работа. Злоупотребата на DEI во случајот што го наведов, каде се вработени црнци на кои не им се работи, само ги засилува стереотипите дека црнците се мрзливи. И со укинување на DEI во иднина нема да бидат вработувани ни црнци кои ги бива за работа.

Откако еден илегалец, возач на камион во Флорида со нелегално полукружно вртење предизвика несреќа во која умреа тројца, се заостри контролата кај возачите на камиони. Така да не ме чуди ова.

Трамп ја направи Ајс страв и трепет у Америка. Све белци родољуби. Желни за апсење.

DEI, во неговото оригинално значење, вклучува давање на еднакви шанси за вработување на припадници на малцинства, како што имаат припадниците на мнозинството. Значи да се тргне на страна раса, религија, пол, сексуална ориентација итн и да се вработуваат луѓе според способностите, без никаква дискриминација.

Тоа како е спроведувано DEI во пракса е скроз друга работа. Злоупотребата на DEI во случајот што го наведов, каде се вработени црнци на кои не им се работи, само ги засилува стереотипите дека црнците се мрзливи. И со укинување на DEI во иднина нема да бидат вработувани ни црнци кои ги бива за работа.
Не. Со укинување на DEI токму црнците кои ги бива ќе се вработат.
Со укинување на DEI, се враќа меритократијата како едниствен рационален модел на функционирање.
Нема да го примат на работа дека е трансџендер, туку дека го бива.

Првиот твој пасус нема никаква врска со DEI. Целосно ти е погрешно тоа. Како да не живееш у Америка. Тоа е некој твој DEI кој ти би сакал да постои.

Трамп ја направи Ајс страв и трепет у Америка. Све белци родољуби. Желни за апсење.
им пукна филмот на многумина

Тие Србите имале све средено документи, не биле илегално таму?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom