Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Деновиве беше актуелно она видеото со девојчето што се пофали дека има часовник од 30 000 евра, а целокупниот outfit и чинел околу 50 000 евра. Првично не сакав да коментирам, ама некако со денови се збори за тоа. Во Македонија просечниот стандард е далеку под тоа, па кога некој ќе се пофали со такво парче облека или накит, не може да остане незабележан.

Мислам дека неправедно беше нападнато девојчето, која беше прашана колку чини нејзиниот outfit, од некој што одлучил дека треба да снима такви видеа заради шоу и entertainment. Значи форматот на видеото е таков што ја става личноста во позиција во која изгледа како да се фали дури и кога одговара искрено. И секогаш ваквите видеа во кои некој носи нешто што обичниот plebs не може да си го дозволи ќе привлекува внимание и лавина реакции.

Луксузната облека не е проблем. Ако некој може да си дозволи, зошто да не?

Мислам дека и кога би бил милионер би се облакал у просечни парчиња....незборам вајкики али иљадници евра за парче облека треба да си тежок плеб да дадеш.

Нема нешто пофенси од кошулата на татко ти со која искачал кога ќе го пуштеле на викенд од ЈНА, таа кошула има искуство.

Секој има право на свое мислење али и секој има право на начин на кој сака да го живее животот. Победува оној што го живее животот по свои услови, истрениран да не ја перцепира галамата околу него (тие со свои мислења).

Македонија како една од посиромашните земји во светот има народ кој по дефиниција сака да даде свое мислење за се и во најчест случај да осуди некој што повеќе има. И ја сум таков, свесно или несвесно. Али и на стари години работам на себе да се самоисконтролирам колку можам. Не за себе колку да не ја пренесам таа одвратна особина на децата мои.

А и не само за материјални работи, замисли се во поодминати години кога крајот ти е блиску да си напраиш рекапитулар на животот дека не си го живеел по свое само за да не те коментираат други.

Сиромав човек, жив ѓаол.

Според начинот на кој некој ги изговара брендовите како КартиеР, може да се претпостави како ги стекнала тие парчиња. Не осудувам, само логички си ги поврзувам некои работи кога омилена дестинација им е Дубаи.
:coffee:

Не го познавам девојчето, искрено првпат го видов на видеото. Сега дознав и дека била студент на медицина. Ниту знам со што се занимава и од каде толку пари, првично помислив можеби има поимотни родители.

Во секој случај, народот кај нас не е навикнат да слуша такви цифри, посебно па не за облека и накит, па нормално е вакви работи да предизвикуваат сензационализам.

За тоа како ги заработила парите не сакам да коментирам. Ако има вистина во тоа што се збори, мене повеќе ме загрижува како тоа ќе и влијае на идната професионална репутација.

ДК докторите се познати по професионалната репутација што им е ептен на ниво па сигурно ова ептен ќе и влијае на таа професионална репутација кога ќе биде доктор(ако веќе и не е ).

Кајгано,
Гледам овде на загаден воздух ја фрлаат вината оти сме тупи, глупи и не ебава секој, како што му се сака!
Шангај во Кина од загаден позагаден, едно чудо генијалци и светли умови има родено и израснато. Не ни е крив воздухот, ние сме кабает, оти ја имаме прекинато жицата што водеше од газот до главата. Кој разбрал, разбрал.
Убаво рече еден член погоре, со годините треба опит да се бере и тоа е единственото вистинско знаење! Џабе чколии, џабе папири, корисни се само да те опнат во системот и газдата да ги става во документација за тендери:toe:

Драга

Да ти ебам држава во која мораш да стигнеш до бројот на министерот и да му пишуваш дека безбедноста ти е загрозена од некој манијак и на крај истиот да те убие. И да ти ебам народот кој дозволил тој кретен да е и понатаму министер после многу афери и лажењето дека девојката не му пратила никаква порака.

Секако некои и понатаму се фасцинирани од него после несреќата во Кочани додека со изјави го купуваше народот, наместо до клоци да биде намаван и да не помисли веќе да се занимава со политиката.

Него го разбирам, класичен балкански синдром да се чува функција како да ти е дадена на мираз, а и народот го разбирам, пичка од луѓе, гледаат сеир да тераат и кур го заболе што дишат канцероген воздух.

П. С. Поздрав до боговите на министерот на форумов, каков е вкусот на неговата задница?

Последно уредено:
Многу јак момент ми е по групиве за градинки или школо кога таткото ќе искочи до група демек “не ме смарајте со ова”. Пошто побитни му се мушките групи кај што се шеруваат рилови од курави, шмркања и глупи фори. Можам одговорно да напраам стереотип дека тоа дете е осудено на пропаст во неговиот живот.

Роденден ти е јак показател на кај оди технологијата!
Пола притиснале Happy Birthday на ФБ или вибер, другата половина напишала понешто и само 4-5 души ќе ти позвонат :toe:
Иначе нека ми е среќен(y)

Последно уредено:
ДК
Мора под итно да се донесе закон со кој ке им се забрани користење на мобилен телефон на докторите во ординација.

Денес бев на гинеколошки преглед и додека седев на таа столицата со една улево и друга нога удесно, подзината цела(се извинувам на речников мој), телефонов на докторот 5 пати му звонеше, пет пати слушав бош моабети, ама фала богу последниот моабет му беше краток, гарант жената му била па ја откачи со зборовите дека е зафатен, има пациентка.
Ајме мене, се што сакав да го прашам заборавив, паметот ми беше во неговиот телефон, кој знае колку мириса на разни путки, па дали го дезинфицира или така дома го носи и го става на маса...
Боже мој со што се замарам, но мобилниве се полни со бактерии, кој знае што се има на нив.
:facepalm:

пс
Јас мојот редовно си го бришам

Кајг,
искрено немам против кој какво скапо возило купува, апартмани, викендица, каква вредносна бренд облека носи и ручеците во најскапи ресторани, сметката ќе ја плаќа и на друго место ако сето тоа е без капка пот и труд,

dffffff.jpg

ама страшно ме нервира и ми пречи да неговата астрономска ,,плата" за да си го дозволи сето тоа влегува во просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во јуни 2025 година изнесува 68 340 денари. :mad: жими стојко е тоа просечно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom