Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Exit од калибарот на Нови Сад нема да има. Ќе има некое петпарачко со локални/регионални артисти и некој дооден DJ. Да не си праи некој бајрам со умот дека цел свет ќе дојде тука. Иначе и до сега pre-exit настани имаше низ Македонија. Ова може да биде некоја форма на мини фестивал кој искрено не очекувам дека нешто значајно ќе биде.

Гледам дека насоката им е global tour што значи ќе го праат ова ко некоја врста франшиза можда.

Така да, баркодот нека гледа да ја среди Универзална сала и еден асален Саем да изгради како што треба и да го дотера Калето во полн сјај а не змијарник.

Ако има сила и за комплетниот кеј на Вардар долж Скопје да го исчисти и среди од цигани за мене ќе биде најуспешниот градоначалник до сега.

Така да, баркодот нека гледа да ја среди Универзална сала и еден асален Саем да изгради како што треба и да го дотера Калето во полн сјај а не змијарник.

Ако има сила и за комплетниот кеј на Вардар долж Скопје да го исчисти и среди од цигани за мене ќе биде најуспешниот градоначалник до сега.
Сите карти се фрлени на Орце. Ако победи, вмро ќе лапаат втор мандат на парламентарни и здрави 60+ пратеници.

Exit од калибарот на Нови Сад нема да има. Ќе има некое петпарачко со локални/регионални артисти и некој дооден DJ. Да не си праи некој бајрам со умот дека цел свет ќе дојде тука. Иначе и до сега pre-exit настани имаше низ Македонија. Ова може да биде некоја форма на мини фестивал кој искрено не очекувам дека нешто значајно ќе биде.

Гледам дека насоката им е global tour што значи ќе го праат ова ко некоја врста франшиза можда.

Веројатно ќе биде нешто од типот на оние што ги организираат во Хрватска и Црна Гора (Sea Dance и Sea Star фестивал), каде носат неколку светски диџеи од типот на Boris Brejcha, Tale of Us, Indira Paganotto, ARTBAT, а другото некои локални/регионални артисти. Што секако и да е од тој калибар, е океј. За понатаму ќе видиме како ќе се развива.

Сите карти се фрлени на Орце. Ако победи, вмро ќе лапаат втор мандат на парламентарни и здрави 60+ пратеници.

Како тоа “ако победи”? Никој не знае ни еден негов противкандидат. Орце зима 100:0 нема тука што. Муабетот што потоа, а ја имам големи очекувања, јбг. Ако успее да го среди градот колку толку, во комбо до Панче и камерите, моооооооже и да има малце светло на крајот на тунелот.

Sto i da donesat, nesto mora posto D Fest reshi da si go umre festivalot, godinava vo Stip beshe odrzan so trojca lugje vo publika. Potrebno e nesto za nas mladite, nema nikakva aktivnost, zabava.

Ќе пее Бојана Скендаровски и Андријана Јаневска.
Цела да е!

Како тоа “ако победи”? Никој не знае ни еден негов противкандидат. Орце зима 100:0 нема тука што. Муабетот што потоа, а ја имам големи очекувања, јбг. Ако успее да го среди градот колку толку, во комбо до Панче и камерите, моооооооже и да има малце светло на крајот на тунелот.
„Ако“ против уроци. :cool: Орце ќе биде градоначалник на хартија. Сите одлуки ќе ги носи Мицкоски. А понакурчен е од тебе, па ти види на каде ќе се тера работава.

ovoj go znam na vremeto na sekoj kontra protest odese za bilo sto, poslednoto bese za Martin Neskovski, davase izjavi na A1 togas mnogu dobro go pamtam, da ne bese ona driftanjeto pred boris trajkovski salata nemase ni da znam deka ovoj ustvari dobil direktorska funkcija tamu. :pos:

Nisto cudno sto tapkame u mesto za pola stvari cim vakvi kadri i kapaciteti od luge stigaat konstantno so godini veke do vakvi funkcii, ko Srpce koga go napravija gradonacalnik :facepalm: , ako ne se lazam ovoj od Gjorce e, jakiot patriot, pred nos mu zborat na albanski glea kako mule levo desno gordo ko nisto da ne se deshava. Bitno brada i zasukan brk ima. :ROFLMAO:

Ne laze on, nego Chat GPT, kade sekoj eban status im e pisuvan. Edna od prvite zemji ke bideme koja ke bide rakovodena od AI, sto mozda i ne e tolku losa opcija.
Не беше случајно што го посочив баш него. Лично го знам, но не ми е пријател или другар јер јас со вакви антипатични ликови не можам да се дружам.
Точно е дека е ѓорчеец, од Хром исто како што е точно дека у средно завршил со просек 2ка. Значи класичен единичар на совет му ги поправале, исто како оној министерон Торко, односно Борко Ристовски и оној градоначалникот на Гази Баба.

За жал такви неспособњаци и рамолебици ни ја водат државата и не е случајно што сме тука кај што сме - на крајот на светот.
Автоматски споено мислење:

Да де, види му ја десната рака, стои на камата, спремен е ако треба он беси, коља и се што треба све у интерес на организацијата, а у пракса дреме ко мисир позади љопката, кој му збори на албански а он само клима мислиш нешто разбира.

И за крај, види го тука. Се прашувам колку време ја вежбал позава.

5063.jpg

Последно уредено:
Овој Фетаи не е дека не знае Македонски туку тоа што го направи му носи гласови, тоа многу кажува за племето и колку тие ве сакаат, пак да им честитате бајрам :tvg:

Но би сакал да пишам за една друга проблематика, гледам бугарите и албанците за 8 септември оегзнизирано почнаа да ја напаѓаат Силјановска, нападот беше околу нејзиното видео за време на сеуште Југославија околу независноста, они не разбираат дека тогашната позиција на Силјановска е правилна, тоа што го правеше Љубчо со Ванчовистите околу него е да предизвика војна со Југославија се разбира во корист на бугарија и грција, но најинтересното е кој го обелодени и постави на јутуб тоа архивско видео на дебатна емисија на Мтв, Филип Петровски, епа пак луѓето нека веруваат дека Инфомакс не се бугарски пудлици.
Силјановска гласаше за независна Македонија вие драги албанци бевте против Македонија исто како вашите балистички претци, и сега ќе кажувате приказни за државотворност, тоа може во чајџилница само.

Последно уредено:
Кој е Марко? Велешки градоначалник?...
забелешка на место, овие локалпатриотиве од Титов Велес го тупат со нивниот грдоначелник јас на мојата паланка не го знам со нивнио 10 страни не масираат, а и по фестивалите и музиката биле многу :)

Druze ko ke ti recat deka si nodosozrean saren kurton, se ljutis. Vakvo nesto mozi ke me trigernese tamu do kaj 2017, sega bas naprotiv mi se polni dusata so vakvi nesta.
Jas uste togas kazav deka na site sledni izbori ke glasam za najradikalnata albanska partija ili koalicija i kazav i tocno zosto( slobodno pobaraj si po postovite ) i od togas promas nemam napraveno, a ti me prasvas kaj sum :pos: .
Ete sum be, ve gledam kaj so placite i se pritresvate kao mnogu zasekirani. Pak da si se guskate na barikadite, neka ve klecat sega.
Хахаха. Шарен ниту сум бил фала Богу скраја да е, ниту пак некогаш ќе бидам. Исто како што нема да бидам штапски пацов како тебе за платичка и посрано државно работно место, да морам при очи да се правам слеп, и да ме шетаат со автобуси за сендвич и сокче, ој ти созреан партиски војводо на батерии..
Автоматски споено мислење:

Ајде кога сме со прашања, ајде комитлари, да ве прашам... При последните дождови, прокапе Македониумот во Крушево, вода стигна дури до гробот на Никола Карев.

Комитларлакот е скапа работа на денешницава...

Ете комити, 30.000 евра денеска биле одобрени за санација на објектот...Со кој сака да се кладиме дека од тие 30, 25 ќе одат секаде само не за Македониумот. А?

Владе, ете ти блиску е Крушево и за чудо, можиш сам да се увериш дека не е лага од сороспите, туку е вистина...Во време на владеење на твоите комитлари.

Последно уредено:
Хахаха. Шарен ниту сум бил фала Богу скраја да е, ниту пак некогаш ќе бидам. Исто како што нема да бидам штапски пацов како тебе за платичка и посрано државно работно место, да морам при очи да се правам слеп, и да ме шетаат со автобуси за сендвич и сокче, ој ти созреан партиски војводо на батерии..
Tantela kurela muabetot.
Kaj vide deka se pram slep ziti se. Mene od interes mi se vakvi raboti, zatoa i si glasam za niv. I za razlika od tebe ko glumevte revolucioneri pa posle pu pu nevazi, vo podrum bevte, ne glasavte ili imavte samo najdobri nameri, Jas nemam najdobri nameri, niti sum vo podrum. Tocno znam zosto. Pa vidi mi go avatarot be trkalo edno sarenokurtonsko . Ako ne ti e jasno toa e moe idejno resenie za noviot grb na republikata i avatar mi e uste od 2017, ili potocno uste koga se podmocnuvavte vgakji od radost poneseni od revolucionernite uspesi. Sum se pravel slep pa ti se najde pameten da mi gi otvoris ocite :facepalm:
Tuku sto pravese ti vo tie revolucionerni vreminja posto gledam ocajno se obiduvas da se distanciras od sarenite iako vaka po komentarite bazdis na sareno gomno ?

Tantela kurela muabetot.
Kaj vide deka se pram slep ziti se. Mene od interes mi se vakvi raboti, zatoa i si glasam za niv. I za razlika od tebe ko glumevte revolucioneri pa posle pu pu nevazi, vo podrum bevte, ne glasavte ili imavte samo najdobri nameri, Jas nemam najdobri nameri, niti sum vo podrum. Tocno znam zosto. Pa vidi mi go avatarot be trkalo edno sarenokurtonsko . Ako ne ti e jasno toa e moe idejno resenie za noviot grb na republikata i avatar mi e uste od 2017, ili potocno uste koga se podmocnuvavte vgakji od radost poneseni od revolucionernite uspesi. Sum se pravel slep pa ti se najde pameten da mi gi otvoris ocite :facepalm:
Tuku sto pravese ti vo tie revolucionerni vreminja posto gledam ocajno se obiduvas da se distanciras od sarenite iako vaka po komentarite bazdis na sareno gomno ?
Interes mu bilo, ojjj ti koj si?? Ali Ahmeti od Temu?? Vo interes mu bilo nego haha, a nego kutriot go smetaat za zagarce koe koga ke mu svirnat se pojavuva pred avtobus na butki da go nosat vo Ohrid/Skopje na miting, so crveno maice i da mafta zname, i cela nedela go preraskazuvas toj dozivljaj...Za drugo i ne te esapat...Ti dale rabotice kolku da ne gi plukas, i toa ti e bitno, so go ebas, bitno na prvi plata ke ti legni...

Sarenata bila revolucija hahaha....Revolucija e ona momentalno vo Nepal vojvodo Vlade..Toa e revolucija...Onie nebriceni deca so frlaa kondomi so boja, nitu r nemaat od revolucija, a i zalam, dzabe lepis etiketi, jas bev na ulica protestirav protiv onoj so ni go smeni imeto, kako i pred toa so protestirav protiv istite niv, ti duri sedese i pisuvase po Ljubov i seks podforumot mislejki deka tuka ke najdis nesto da bocnis, ama i to ne ti odi...Odi kaj Pece Mileski, ke ti najdi nekoja od Marioto, sakaat takvi vojvodi ko tebe, Vladica....

Ова е веќе грешка у матрицата. Некој патува низ време, некој низ простор

a468180d-6f2c-444a-acd4-9711842dca47.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom