Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
Ако Кина прифати/посака да се уфрли поопстојно во конфликтов, но не како помагач на Русија, туку како гарант на сигурноста на Украина (при некаков иден договор), тоа би и донело доста поени на глобална геополитичка сцена. Прашањето е, дали САД и Еу можат во оваа ситуација да си дозволат дополнително антагонизирање со Кина и да одбијат таква можност.

Украина веќе одби било какво учество на Кина . Украина се што можеше одби сега за сега. Се обидуваат да го дриблаат Трамп. А и плус насловот беше западни медиуми. Веродостијноста нивна е колку нашава тука што ја имаме додека пишуваме :D

Based on the conducted analysis, the situation with strategic aviation aircraft is as follows:

Tu-95MS aircraft:

⚠️ “Ramenskoye” – 1× Tu-95MS

⚠️ “Engels-2” – 4× Tu-95MS

⚠️ “Olenya” – 3× Tu-95MS

⚠️ “Belaya” – 1× Tu-95MS

⚠️ “Ukrainka” – 34× Tu-95MS

⚠️ “Dyagilevo” – 2× Tu-95MS

⚠️ “Baltimore” – 1× Tu-95MS

⚠️ “Akhtubinsk” – 2× Tu-95MS

Tu-22M3 aircraft:

⚠️ “Olenya” – 34× Tu-22M3

⚠️ “Belaya” – 40× Tu-22M3

⚠️ “Dyagilevo” – 3× Tu-22M3

⚠️ “Borisoglebskoye” – 7× Tu-22M3

⚠️ “Shaikovka” – 6× Tu-22M3

⚠️ “Baltimore” – 2× Tu-22M3

⚠️ “Ramenskoye” – 1× Tu-22M3

⚠️ “Akhtubinsk” – 2× Tu-22M3

⚠️ No activity of these aircraft has been noted, apart from training flights from “Olenya” and “Belaya.”

Tu-160 aircraft:

⚠️ “Engels-2” – 2× Tu-160

⚠️ “Ukrainka” – 4× Tu-160

⚠️ “Ramenskoye” – 3× Tu-160

⚠️ “Yelizovo” – 3× Tu-160

“Borisoglebskoye” – 1× Tu-160M

MiG-31K aircraft:

⚠️ “Savasleyka” – 5× MiG-31K

⚠️ “Akhtubinsk” – 6× MiG-31K

⚠️ “Privolzhsky” – 1× MiG-31K

“Kansk” – 2× MiG-31K

“Lipetsk-2” – 1× MiG-31K

“Chkalovsk” – 3× MiG-31K

“Bolshoye Savino” – 3× MiG-31K

❗ According to available information, currently armed are:

• 7× Tu-95MS
  • 4× Tu-22M3
  • 7× MiG-31K
  • 3× Tu-160
  • 3× cruise missile carriers “Kalibr” in Novorossiysk
Russia continues relocating aircraft from one base to another.

Па нели им ја уништија стратегиската авијација? Или толку им траеше хајпот. 4 месеци и капс.

На видеата не изгледаше побрз од Геран. Но ок, можеби подоцна убрзава... Интересното е колку можат да испорачаат Британците, пардон, колку можат да произведат Украинците.
Автоматски споено мислење:
Оптимистичките прогнози се по еден дневно, покасно кога ќе земат залет, по седум дневно.

Не би било изненадување доколку видиме нова екскурзија на подмладокот на Нато. Моментално околу 20.000 трупи ги обучуваат во Британија.

Веројатно на Белгород. За да добијат некоја подлога при преговори.

Украинциве се чини дека ја ескалираат ситуацијава, покрај нападите врз Москва и Петербург нападната и нуклеарна централа во Курск1.jpg

Се надеваат на преговори, па планираат со сите сили да нападнат. Најверојатно мислат дека така ќе имаат повеќе адути.
И планот за копнена авантура исто е во таа насока. Никој не е*е жива сила, нека гине народ, мора да се оправдаат украдените милијарди :mad:

Што ќе каже на ова Лорд Бебо попознат како Vanlok? Кавказци им станаа газди во сред Москва. Дури почнале да ги тепаат Русите кај стигнат. Пред некој ден убиле фудбалер. Али Лорд Бебо ќе ви пушта сториња за пропаста на Европа од имиграција и таа евтина пропаганда.

Орката, експерт за меѓуетнички односи се јавува. Па добро, крвна врска е тоа не е вода. Си влече за неговите.

Што ќе каже на ова Лорд Бебо попознат како Vanlok? Кавказци им станаа газди во сред Москва. Дури почнале да ги тепаат Русите кај стигнат. Пред некој ден убиле фудбалер. Али Лорд Бебо ќе ви пушта сториња за пропаста на Европа од имиграција и таа евтина пропаганда.

битно е војната да продолжи вака и Русија да победи

Сите овие психози ќе личат бенигно откога ќе ја проголтате таа кнедла.

На дефинитивно најсоодветно место го имаат сместено нивниот таканаречен Парк Украина: на самата граница помеѓу една од најкорумпираните македонски општини со друга општина која забрзано работи да го претекне соседот во областа на корупцијата, зградата со скелето е одличен пример.

Од друга страна, можат местото во Топанско Поле каде што е при крај изградбата на џамијата финансирана од Турција на ул. Македонско-косовска бригада - уште една граница со друга општина која исто така е симбол за корупција, а чиј што крадоначалник од март 2024 е на црна листа на САД, да основаат Парк Азов баталјон.

Убаво си се совпаѓаат амнестираниве терористи со украинските нео-нацисти, не ми е јасно како и зошто не успеваат во своите редови да најдат доброволци за да ја бранат евро-нацистичка Украина која слично како европски северенфиромистан блеска по шавовите.

Последно уредено:

Секогаш бегаш од реплицирање, пошто знаеш дека во метафоричката тепачка (дебата) ќе јадеш нокаут уште во прва рунда. Ај да видиме сега дали пак ќе бегаш... :)

Еве ти долу официјална статистика. Ми требаа цели 30 секунди да пребарам и да го најдам ова, и тоа од асли (про)западен медиум, за да нема натегања окулу изворот. Така да кажи ми каде е на листава е Русија, а каде се државите на твоите западни газди?

1756047102853.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom