Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
Ова го велит Тајфан, САД и вазалите.
Од друга страна ја имаме Китајо која говори дека Формоза е составен дел од Кина.
И сега на кого да му веруваме? Гледам дека ти си се одлучил.

Абе ти тиквар си, не сум знаел.

Што врска има демографското здравје со тоа што сака да ја вшмука Украина и да продолжи понатаму?
Тие тоа го сакаат, отворено говорат, а богами работата на тоа, дали ќе им успее е друга приказна.
Зошто кога си болен, најдобро е да легнеш и да одмараш. Товарање вреќа на грб и тепање за нејзе не ти е најпаметна одлука. Па макар била и вреќа злато.

Европа треба да ги користи тие 10-15% за да се излечи демографски, ако е тоа воопшто возможно.
Возможно е. Модерна Крстоносна Војна. Исламот ќе биде прогласен за религија на Антихристот и ќе отпочнат операции на цел континент за чистење на неговите следбеници. Блиско источните исламисти сами ќе се предаваат и ќе бидат стрелани на лице место, око за око заб за заб.

Единствен тврд орев ќе биде Турција, но по смртта на Султанот ќе биде многу полесно да се сруши целата нивна исламистичка структура. Иран е веќе печен за анти-ислам револуција.

Да не мислиш дека случајно Биби им ебава мајка на 4 фронта, Газа-Либан-Сирија-Иран?

Зошто кога си болен, најдобро е да легнеш и да одмараш. Товарање вреќа на грб и тепање за нејзе не ти е најпаметна одлука. Па макар била и вреќа злато.
Ова ќе им го кажеш на нив, мене не ми користи.

Потценување на сеуште најголемата империја на Светот (УК со Канада Австралија и...) и другите две некогашни империи Франција и Германија не е корисно а може да биде погубно. Инаку како што велиш болни еве веќе 3 години војуваат со РФ преку своето прокси Украина, ако можеа да ја најдат Украина која ќе им го тера бизнисот зошто не би можеле утре да ја ангажираат Турција и други потенцијални кандидати и повторно болни да војуваат против Русија? ? ?

Ова го велит Тајфан, САД и вазалите.
Од друга страна ја имаме Китајо која говори дека Формоза е составен дел од Кина.
И сега на кого да му веруваме? Гледам дека ти си се одлучил.
Абе ти и Ронка ќе го надминеш во глупоќа. Тајван има сопствени безбедносни сили кои мора да бидат поразени со воена сила за Тајван да биде дел од Народна Република Кина. Доволно едноставно е за твојот ум?

Абе ти и Ронка ќе го надминеш во глупоќа. Тајван има сопствени безбедносни сили кои мора да бидат поразени со воена сила за Тајван да биде дел од Народна Република Кина. Доволно едноставно е за твојот ум?
Ајде ајде не скокај на задните нозе и смири тоа хормоните.
За понатаму читај со разбирање, ако можеш.

Не се разбираме, тоа е. Поздрав.
Се сложувам!
Додека јас пишувам што збори едната, а што другата страна ти ми говориш дека Формоза имала вооружени сили како да јас тоа го спорам, па продолжуваш дека за целосна контрола на Тајван од страна на Кина било потребно тие ВС да се потчинат и се разбира си развиваш теза која според тебе би била логична.

Но, јас не верувам дека Кина би отпочнала воена операција против Формоза затоа што тие ги сметат за ИСТ народ, можен е воен конфликт само ако САД и вазалите нешто сторат по тоа прашање но повторно тие се сила во опаѓање а Кина е во раст па може да се претпостави кој би го извлекол подебелиот крај.
И да повторам твоево е ШББКББ (што би било кога би било) јдодека јас само се обидувам да ги дефинирам сегашните позиции.

За да можеш да влезеш негде, и да го експлоатираш тоа, треба да си демографски здрав прво. Европа треба да ги користи тие 10-15% за да се излечи демографски, ако е тоа воопшто возможно.
Toa nema da bide samo niven problem, mi se cini deka globalno nema resenie. Osven za zemji sto lesno mozhe da apsorbiraat migranti i pritoa da gi integriraat.

Eвропа денес:

1755515393603.png

Европа пред 12 месеци:

Еу минатта година си правеше самити со Украина. Сами со себе. Доста говори за зрелоста и компетентноста на истите тие што денеска за Вашингтон се спремаат.

"сите кои немаат руско државјанство мора да ги напуштат окупираните подрачја до 10 септември"

"Според руските закони, станбениот простор кој е попишан и прогласен за ‘ничиј’ судовите го префрлаат во сопственост на локалната самоуправа"

"морала да обезбеди руски документи за својата куќа"

Како Грците што си собраа територија и ги направија сите грци без да смеат да писнат, така сега и Русиве сите ќе ги направат руси пошто ако се бунат ќе им земат домовите.

Kolku me nervira koga citam komentari... Fon der lajen Makron i se tie supelki deka se kako klovnovi za Eu ili nula faktor vo ovaa sredba....Tie sto gi nabrojubate gi boli srapot za EU za Ukraina imaat milijardi i za onoj svet, i da se raspadne EU i da ima vojna niv gi boli stapot ke isceznat na nekoj ostrov sigurno nema da odat vo zatvor,,, edinstveni klovnovi sme site nie obicnite koi ke plakame uste novi danoci za kriminalot za ovie....pa kako gi ooisuvaat supelki i se smee obicniot makedonec na komentar na kajgana.....nie nemame nikakvi resursi.kako sto imat ovie ama na kraj tie ke uzivast a nie ke plakame... posebno koga imame luzeri politicari....

Русиве сите ќе ги направат руси пошто ако се бунат ќе им земат домовите.
Замисли да не дозволеа да им направат Мајдан и да ги бутнат да војуваат против светска сила знаејќи дека не може да се деси ништо друго освен да изгубат. И притоа да имаат милион жртви и многу милиони расселени, а инфраструктурата вратена во 19-ти век.

Скроз ме мрзи да барам за вакви глупости, ама го частам пиво кој ќе се позамара некоја минута да пребара дека нема врска тоа дека на тие што не се Руси ќе им биле одземени куќите. Секако дека ќе им бараат да вадат руски имотни документи, да плаќаат данок, итн... Има стотици илјади, можеби милиони Украинци кои живеат и работат во РФ, и притоа се водат како што сѐ - Украинци. Па никој ништо не им земал, ниту ги малтретирал.

Ама не, ќе читаме Дојче Веле и ќе стануваме поглупи... Ботска работа упм. :unsure:

едит: Па Русија до ден денес ги нема затворено границите за Украинците, слободно влагаат/излагаат во РФ. Таа што учествуваше во убиството на Дугина ладно си влегла на граница.

Тоа значи дека ќе прифатат да жртвуваат 10-15% од годишниот GDP во финансирање на статус кво во наредните 5 години. Никој таму нема толкава храброст.
Да. Но, можеби идеолошки настапуваат и притоа не им се толку битни трошоците.

Kolku me nervira koga citam komentari... Fon der lajen Makron i se tie supelki deka se kako klovnovi za Eu ili nula faktor vo ovaa sredba....Tie sto gi nabrojubate gi boli srapot za EU za Ukraina imaat milijardi i za onoj svet, i da se raspadne EU i da ima vojna niv gi boli stapot ke isceznat na nekoj ostrov sigurno nema da odat vo zatvor,,, edinstveni klovnovi sme site nie obicnite koi ke plakame uste novi danoci za kriminalot za ovie....pa kako gi ooisuvaat supelki i se smee obicniot makedonec na komentar na kajgana.....nie nemame nikakvi resursi.kako sto imat ovie ama na kraj tie ke uzivast a nie ke plakame... posebno koga imame luzeri politicari....
Можеби на приватен план се милијардери, но геополитичкиот настап им е инфантилен, благо кажано.
Од тој аспект велиме шупелки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom