Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Абе у саксија се растени луѓево, качачките банди во Илинденскиот период може и нив Американците ги спонзорираа. Комбетар Бали исто, дело на Американците... А исто и Скендербеу вафен СС дивизијата е дело на Американците, ама тие се републиканци.
Контекстот е прецизно наведен: За УЧК, за пред пар децении зборуваме. Не за период на турско/Илинден или за ВСВ или за нешто шесто за спрдачење. Не ми се верува... Зарем и ти сине Бруте, до таму спадна ти да ја омаловажуваш улогата на душманите САД во подемот на УЧК? Сериозно?? :)

И не разбирам што па баш сега се вмеша во муабетов. Никаде те нема ама се појавуваш за подршка на МИГА екипава?
Автоматски споено мислење:

Ама се мразам вака што мора да признаам, за ова со шиптaриве и улогата на САД со нив е во право. Тоа ти кажува колку не си во право ти на темава, што ја треба да се согласам со еден од најглупите личности на форумов а и подалеку, господинот "во Русија лобирањето е забрането со закон"
Што ли комплекс сум ти набил, врти сучи не пропушташ барем по неколку пати годишно кypов да ми го отекуваш. Ничим изазван. Ама не пропушташ кога ќе исползиш од под каменот, да се јавиш со некое вакво срање... А сериозно не ни паметам кога сум оставил таков јак впечаток... :LOL:
Туку ај сеа по стоти пат, одјеби. Извади ме од уста и не ми го отекувај. Имам попаметни работи, не за друго.

Контекстот е прецизно наведен: За УЧК, за пред пар децении зборуваме. Не за период на турско/Илинден или за ВСВ или за нешто шесто за спрдачење.
A koj gi finansirase Dardancite protif Filip ii? Amerikancite li a? A?

A koj gi finansirase Dardancite protif Filip ii? Amerikancite li a? A?
Изгледа имаме овде повеќе израелски зетови. :unsure:

Во меѓувреме... ДЕИ е мртво, да живее новото ДЕИ!
Но само за одбрани(те).

Црнците нормално, се љутат.

Редно е BLM да почне да се буни и да опљачка по некој дуќан попатно :icon_lol:
Финансиите им се скинати. Реков зауздани се олигарсите со запирањето на USAID, оти грифтот им беше донирај пари во супер ПАК, па земи си ги назад со USAID. Aма за тоа да се разбери треба да знае некој како работи политиката.

Контекстот е прецизно наведен: За УЧК, за пред пар децении зборуваме. Не за период на турско/Илинден или за ВСВ или за нешто шесто за спрдачење. Не ми се верува... Зарем и ти сине Бруте, до таму спадна ти да ја омаловажуваш улогата на душманите САД во подемот на УЧК? Сериозно?? :)
Ајде сега не фабрикувај факти. За Албанска омраза зборувавме, ти си спомна учк.

Извадок од коментарот што ја започна таа линија на разговор.
Не сум ги заборавил воопшто. 14 години имав кога се деси и ги видов сликите. Дали стварно сакаш да кажеш дека САД и НАТО направија за албанците да ја имаат таа омраза кон нас? Сериозен си? Таа омраза беше и сеуште е во нив, само не можат сега да направат ништо. Или ќе тресниш некоја глупост со евреите. На крај ќе излезат тие "планирале".

Последно уредено:

И не разбирам што па баш сега се вмеша во муабетов. Никаде те нема ама се појавуваш за подршка на МИГА екипава?
Пар децении пред да се случи тоа била вв2 а пар децении пред тоа, качаците, тоа не е минато, тоа е континуитет. Омразата на овие простори никој не ја донел у новите времиња. Таа е автохтона во последните најмалце 1000 години. Американците само одлично си ја завршиле работата кога процениле со кого е најлесно да завршат работа..

Пар децении пред да се случи тоа била вв2 а пар децении пред тоа, качаците, тоа не е минато, тоа е континуитет. Омразата на овие простори никој не ја донел у новите времиња. Таа е автохтона во последните најмалце 1000 години. Американците само одлично си ја завршиле работата кога процениле со кого е најлесно да завршат работа..
Неее, што зборуваш?

И после ќе речеш други го снижуваат нивото на дискусија. Уште малце во минус ќе заминиш.
Зошто досега беше на завидно ниво, Ванлок 100 пати ти го повтори истото, ти го нарече глуп, ИДС, ама Јамајка кога го кажа буквално истото, лајк.
Сега ќе се исклучам еве, ако е до мене што отишла во минус :coffee:

Па не зборуваме за чуства де. Драга Кајгана е во друг подфорум.

Дефокусирате од фактот дека УЧК без САД можат само да се сликаат. УЧК можат да мразат до Месечината и назад, ама џабе им е без америчка поддршка... Навистина и ти дојде до тоа да спориш дека САД не ни се душманите кои ни го направија ова со УЧК?

Тоа со омразата е дефокусирање од фактот дека САД стојат позади срањата во 2001-ва. Увек и секаде во светот има негативни чуства меѓу етникумите, некаде поголема некаде помала. Тоа го нарекуваат демек ксенофобија ама научно и еволутивно е 100% објаснива со инстиктите, инстиктивно пазење од странци, пошто странците може да ти донесат нови болести, странците може ти ја украдат стоката, да ги силуваат жените (и да ги украдат и нив), и не обавезно по тој редослед. Дури и ден денес стојат тие размислувања. Затоа инстиктивно внатре во себе никој не сака странци, дури ни најиспраните воук мозоци на западот што глумат лудило...
Она што е важното е фактот ништо не се дешава од таа „омраза“ без некој како САД да влезе активно и да овозможи, поттикне и да направи едни УЧК да може успешно да биде агресор. Они против нас практично ја изгубија војната, а не против една Србија која воено е неспоредливо посилна од нас.

Туку нејсе, навистина овој муабет ќе го правиме?
Ќе ја игнорираме улогата на САД во подемот на УЧК? До нас Македонците бил проблемот? Ете ти ги Србите, кажи ми како они поминаа и како поминуваат против УЧК позади која стои САД?

@Justae Verum кадарен си направиш разлика меѓу алатка и раката која ја држи?

Еве со хипотетичен пример: Дарлинг сега ако ти е во комшии па земе некоја ластегарка и тотално те истепа со спомнатата ластегарка... Кој уствари те тепа? Ластегарката? Или Дарлинг?

Реторичко е прашањето ама ако земе чичо Сем да те програмира/убедува дека ластегарката е виновна, фокусирај се на ластегарката и не мисли на Дарлинг... Ти баш тоа го правиш, зборуваш за чуствата на ласегарката, како одамна сакала удира, ама многу сакала да удира, по тебе. Свашта.

Зошто досега беше на завидно ниво, Ванлок 100 пати ти го повтори истото, ти го нарече глуп, ИДС, ама Јамајка кога го кажа буквално истото, лајк.
Сега ќе се исклучам еве, ако е до мене што отишла во минус :coffee:
Контра се мислењата, незнам што сонуваш. Секоја дискусија со тебе е минус.

Ван, ако јас ум под чичо Сем, ти со под чичо Мохамед. Не знаеш да направиш разлика помеѓу омраза и израз на таа омраза (учк) што се во континум низ историјата. И тоа е ок, твое мислење.

Гледај сега вака, јас разбирливо и јасно со аргументи ти објаснив како и зошто ВОЈНАТА И ПОРАЗОТ ОД УЧК ВО 2001-ВА СЕ ДЕЛО НА САД.

Ако тебе „аргументите“ ти се наратива со некакви флоскули за чуствата, иако повеќе пати како на мало дете малтене ти нацртав што е суштината, тогаш ти само уште повеќе ни покажуваш на сите дека „твоето мислење“ е избегнување да се соочиш со фактот напишан погоре со големи букви.

Без двојба ни покажа дека не си кадарен за објективно согледување на реалноста. Што ќе кажат чичо Сем и чичо Трамп, тоа е вистината. Амин!

Ван, ако јас ум под чичо Сем, ти со под чичо Мохамед.
Дури и не одрекуваш дека во САД/Трамп веруваш како во религија, но дефлектираш со тоа дека ние другите сме биле по муслимански агенди. Тоа додека игнорираш дека САД не натера на добиена војна да капитулираме од муслиманите УЧК. И пак ги поддржуваш САД иако САД ни се душманите кои УЧК муслите ни ги ставија како победници и паразити врз Македонија... Не ли те боли глава од таквите спротиставени doublethink верувања со кои мораш истовремено да се справуваш во главата? :unsure:

Последно уредено:
ова со шиповите е најбедната релативизација што постои реално, џамајка осети дека Јузе е пердашен па дојде на помош.

Ај сега извадете си ги очите и утепајте се.
Зошто е Македонија газена и утепана?
Бидејќи сами си ебавамe mатер меѓу нас, на нас самите.
Не е ни шипot крив ни амерот.
Вие ги терате дискусиите до смрт.
Почнете да правите разлика помеѓу дискусија и закана по живот.
Да ве соберам сега сите на едно место, да размислиме како и што да направиме за да смениме ситуација кај нас, вие прво ќе си извадите очи меѓу вас.

Џабе е друже, погледај ги Србите и што они можеа да направат со истиот УЧК проблем (како многу посилни од секој аспект). Ништо.

Против душман како САД можеш само да си чекаш моментот, ако дојде некогаш. А можеби и ќе дојде, можеби.

Но да трпам некој да мачка очи дека САД не се душман, треба да ги затворам очите и да се правам глуп. Како многумина... Не фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom