Симптоми на Македонски директори, менаџери, бизнисмени

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
2010 негде, идам у една фирма за работа....да не откривам име ајде, и почнав како почнав, ја им викам до душа ај да пробаме...еден месец не е проблем, 15000(едит 18000 беа) се договоривме чисто за проба. И ајде тераме, никаков стандард немаа за ништо.....едни висечи елементи не се знаеше која е стандардна длабочина. И као демек, ти земи све да стандардизираш ќе ти дадеме добра плата :D Викам ајде, ја спремен бев, саати и саати работа на аутокад, све цаком паком, софтвер тогаш од Корпус 3д до Блум, шибер плакари све у ексел да се пуштаат мерки и што не...и денес ретко каде го има ова. И ајде, помина тој месец, и саем се погоди у меѓу време....и се договараме за плата и викам 25000, сега е малку ама тогаш пак не беше лошо. Ај викам, седи на компјутер и заебавај се...све ми беше и онака средено па со време ќе се покачи. Ми вика тој газдата, ааа па ја не зимам толку хахаха. Лошо време беше, тоа лошо време допринесе сега да не може човек за работа да се најде и сега директориве цвикаат. Али поентата ми беше тоа, "ја не зимам толку" демек што бараш ти. А две CNC иња имаше тогаш ровери, све врзани со компјутери и читаат dwg фајлови со windows на нив и све друго од машини. Абе у сантиметри работеа, што повеќе да се рече....

Последно уредено:
Бев на интервју во јака македонска фирма чисто за заебанција. Кога ме прашаа за плата им реков дека очекувам околу 100 000. Вака беа :eek: На нашиов пазар јас вредам минимум 200 000.

Имам бугарско државјанство и планирам да одам во компанија во Софија каде веќе имам отворена покана за интервју според моите знаења. Таму ме ценат околу 300 000 мкд. И најверојатно ќе бидам примен.

te boli kur ti kako napred bugar u NY mozes i do 500 000 da teras

te boli kur ti kako napred bugar u NY mozes i do 500 000 da teras
Рипчето загриза, а богами и сомот го фатив. Сега кога ќе го подберам дечко и Зурел по темиве, ќе ми изанализира цел пост како прав Кајгана научник. Бесценето :cool:

Рипчето загриза, а богами и сомот го фатив. Сега кога ќе го подберам дечко и Зурел по темиве, ќе ми изанализира цел пост како прав Кајгана научник. Бесценето :cool:

zar uste ne si sfatil deka bugarive se toaletot na evropa i u princip dosadni... teraj u sofija ili kaj te vodi pat i ic ne mu se misli

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom