Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Сад притиска за мир откако почна да губи, одеднаш животите на луѓето им станаа битни. А оној милион украинци што погина во бесцелни напади не беше битен.
Според Трамп/САД и ЕУропска тие загинаа во заштита на рајската градина(Борељ) и одбрана од злите руски орди.
Така пренесуваат слободните ем демократски медиуми.

Во меѓувреме се спрема замената на Зеленски. Им се збајатисал па ќе го менуваат.
Штом дибекот Залужни го облекле во одело, јасна е работата. :)

Ова беше сонот на енглезите...

На америте не им се допадна, поради којзнае што, и го поддржаа Зеленски до крај.
И кај "сојузниците" има големи поделби и различни интереси!
Ама сега, америте ги држат уздите! Нешто што и не беше случај 2022/23 до Трампчо ;)

Исти кyp е сѐ и сега, само со малку поинаков dog and pony show ги замајаваат луѓето. Ова со Залужни повеќе е заради тоа што Зеки почнува да си замислува поголема важност одошто реално ја има. Забегува со корупција а западните сакаат поефективно да се трошат парите на војна. Затоа му ги прават тие „државни“ органи како кај нас што го направија тоа СЈО демек за борба против корупција а уствари западна петта колона за држење под контрола на тие што се на власт. Зеки си мислеше дека може да го избегне тоа и проба да пробутка поинакви регулативи.

Интересно една марионета како Зеленски која милиони Украинци уби за западни интереси, има повеќе муда од еден Заев/Грујо и други овдешни политичари кога ЕУропска овде го пробуткаа СЈО.
Автоматски споено мислење:

Не велам дека нема(ло) криминал/корупција и овде и во Украина, само кажувам дека таквите органи како СЈО не служат за борба против корупција туку за контролирање на тие што се на власт.

Мене само највише ми е криво што на темава одамна го немало @Ne_sum_ja да пише Слава Украини !!!

И секако стрико @c i t r o да ни пушти некоја слика од селски сокак во некое руско село.
:(

Мислам дека @Ne_sum_ja успешно ја предвиде временската рамка во која ќе биде освоен Часив Јар, и тоа пред 2 години.

Трамп денеска со посмирен тон. Дека не е сигурен дека воведувањето санкции ќе доведе до влијание врз Русија. Покрај тоа Вајткоф оди во посета веднаш после Израел.

Условите од Русија се јасни за примирје. Повлекување на трупите на хунтата од 4те региони. Намалување на воениот капацитет и неутралност. Со оглед на тоа дека ги има фатено Трамп на јадица Еу и Киев последниве две месеци мислам дека ќе може да издејствуваат ова.
Ајде да видиме.

Споредба со Јули 2024 и Јули 2025. 426 Герани и имитаторите Гербер во Јули 2024. Оваа година таа цифра изнесува. 6297. Тоа е 1 374% повеќе. Ако се по овас траекторија. Наредна година ќе има 92 780 Герани и Гербери. Со оглед на тоа дека Русија ги зголемува капацитетите за производство. Не Ирис-Т, не Ајрон Дом. Не Патриот.

Пепел.

Последно уредено:
‼ ️ The review from Kyiv: the Ukrainian volunteer predicts that the Russian army may again be under the capital this winter
▪️ In the ranks of Ukrainian volunteers, it seems that panic began. Maria Berlin, commenting on the situation at the front, said that the Russian army may again be under Kiev this winter.
▪️ It comes to such a disappointing conclusion, calculating the real number of Armed Forces. According to her personal estimates, the losses of the Armed Forces of Ukraine per day are 300 dead, up to 750 wounded, and up to 500 deserters (SZF). That is, approximately, losses per day are 1550 people, and 46,500 per month.
▪️ In this case, according to her, only up to 20,000 people per month succeeds to mobilize. It turns out that the Armed Forces of Ukraine go minus for 26,500 people monthly, and per year - by 318,000!
➖ "Even if this figure is immediately divided into two, there will still be an impressive figure. Minus 159,000 per year. And we have not have any millionth army for a long time, by the way. The enemy goes tentally in plus 9-10 thousand a month. That is, plus 120 thousand a year. And this is still no mobilization, they really did not start Berlin.
➖ "It is time to consider how many deputies will remain in Kyiv when the enemy will stand under the capital again. If we do not change anything, this may well happen this winter," the volunteer summarizes.
T.Me/rvvoenkor

Украинците имале наци одреди позади линијата на фронтот кои не учествуваат во борбите со Русите, туку служат само за да ловат и на лице место да стрелаат дезертери... Како да не знаевме за тоа уште од почеток на војната.

Пример (второто видео):

Последно уредено:
GxVlUeAawAAydjb

Украинците имале наци одреди позади линијата на фронтот кои не учествуваат во борбите со Русите, туку служат само за да ловат и на лице место да стрелаат дезертери... Како да не знаевме за тоа уште од почеток на војната.

Пример (второто видео):

Мала корекција!
Укронацистите имале/имаат СС одреди кои во позадина вршат терор и страховлада врз Украинците кои не го делат нивното мислење и не сакаат да војуваат против Русите...

Сега го слушав Миша.. вика украинците имале само 7500 KIA во Часов Јар! И тоа од руски извори!
Мое мислење (за жал) е дека русите имаат неколкукратно од тоа! Прво не кажуваат за нив, второ цела година го пимплаа.
Ако Бахмут беше украинскиот meatgrinder, тогаш Часов Јар испадна рускиот...
И пак типацов си црта линии, се замишља генерал, а чисто сумњам дека после цела година борби, украинците ја немаат утврдено таа позадина...
Дури и русите скромно, речиси никако не ја слават "победата" таму. Само спомнаа дека е многу битно стратешко место. А колку е битно, ќе зависи тек допрва... оти ако не го искористат Часов Јар за да провалат и заобиколат накај Константиновка или Краматорск... џабе грајндаа таму! А искрено не верувам како што кажав дека позадината не им е утврдена на укрите. Се мислам дека зимово ќе го дочекаат околу полу-заобиколена Константиновка :unsure:

Покровск, иако многу подобро им оди, и има и послаби единици, и повеќе дезертирање на тој правец... пак не испаѓа како што прво се залетаа некои членови тука!
Во оперативно, ама не и целосно заобиколување е! А и наводните прикаски дека влегле во Покровск и дека се водат улични борби испаѓаат неточни!
Веројатно извиѓачко-диверзантските групи одлично си ја завршиле работата, за потоа да војската заебе зад нив и не искористи простор! Последни информации се дека населбите од југ се сива зона, а тие сироти диверзантско-извиѓачки единици се оставени заглавени во паркот каде моментално мме им прават!
Исто и тоа гратчето на север Новоекономичное е сива зона, а за Мирноград абер немаат!
Да се информираше човек од форумов само... ќе мислеше дека Покровск е пред недела дена освоен :rolleyes:

Сега го слушав Миша.. вика украинците имале само 7500 KIA во Часов Јар! И тоа од руски извори!
Мое мислење (за жал) е дека русите имаат неколкукратно од тоа! Прво не кажуваат за нив, второ цела година го пимплаа.
Ако Бахмут беше украинскиот meatgrinder, тогаш Часов Јар испадна рускиот...
И пак типацов си црта линии, се замишља генерал, а чисто сумњам дека после цела година борби, украинците ја немаат утврдено таа позадина...
Дури и русите скромно, речиси никако не ја слават "победата" таму. Само спомнаа дека е многу битно стратешко место. А колку е битно, ќе зависи тек допрва... оти ако не го искористат Часов Јар за да провалат и заобиколат накај Константиновка или Краматорск... џабе грајндаа таму! А искрено не верувам како што кажав дека позадината не им е утврдена на укрите. Се мислам дека зимово ќе го дочекаат околу полу-заобиколена Константиновка :unsure:

Покровск, иако многу подобро им оди, и има и послаби единици, и повеќе дезертирање на тој правец... пак не испаѓа како што прво се залетаа некои членови тука!
Во оперативно, ама не и целосно заобиколување е! А и наводните прикаски дека влегле во Покровск и дека се водат улични борби испаѓаат неточни!
Веројатно извиѓачко-диверзантските групи одлично си ја завршиле работата, за потоа да војската заебе зад нив и не искористи простор! Последни информации се дека населбите од југ се сива зона, а тие сироти диверзантско-извиѓачки единици се оставени заглавени во паркот каде моментално мме им прават!
Исто и тоа гратчето на север Новоекономичное е сива зона, а за Мирноград абер немаат!
Да се информираше човек од форумов само... ќе мислеше дека Покровск е пред недела дена освоен :rolleyes:
Не грижи се, се ќе биде во ред.
Некаде на некое реферирање министерот за одбрана на РФ даде изјава дека до крајот односно почетокот на 2026 сите територии кои според Устав на РФ сега се окупирани ќе бидат ослободени.
Ете кај е 2026 да почекаме дали ќе си држи до зборот.

---
Она што мене ме интересира е: Што потоа?
Некако не ми се верва дека до тогаш западнава империја ќе се уруши сама во себе, што значи ќе се игра второ, трето а може и четврто полувреме.

Последно уредено:
Покровск поверојатно е дека од Север ќе ми биде влезено отколку од Југ, значи прво ќе паднат Родинске и Мирноград

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom