Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Доволно е за старт, голем плус е тоа според мене. Вчера одзема 3-4 топки на 30 метри од противничкиот гол. Се на се има изиграно 115 минути со овие соиграчи, нема потреба од избрзани заклучоци. Посебно не од нас, трол фудбал идиотите нека "тролаат" колку сакаат. :))
Не ми фаќа око, али ај нека ме домантира и нека се покаже подобро кога ќе почне сезоната.

Па цела игра офанзивно се играше по страната на Куња. Со и без топка на високо ниво.

Инаку тоа што го пишав и претходно...голман и напаѓач ни се потребни. Хојлунд може да биде врвен напаѓач, но очигледно има бариера и се губи во носење одлуки при позиционирање и завршница.

Will Ferrell Anchorman GIF by AOK

Немој не ме радуј, ако го искешираат може да се земе уште некој.

Не верувам дека на овие години ќе оди во Арабија. Дај боже но тешко. Ќе има интерес од шпански клубови но и натегање околу цената и тоа пред крај на рок кога веќе времето за купување нови играчи ќе биде доста кратко. Истото ќе биде и со Гарначо, Санчо. Опцијата за позајмици е најреална но и најлоша за клубот. Или нека спуштаат цена и нека се отерасуваат од нив што побргу за да се отвори простор за нови транфери или цела управа нека си ебат мајката.

Потенцирав тоа ако средиме шпиц и голман можно е да се докопаме до 8мо ако не 10то.
Што мислиш, онака безвеза питање, Халанд да дојде кај нас ќе ни ги реши проблемите?
И ајт и нивниот голман исто?
Немаме ние игра за Халанд и за Хојлунд, башка што е урочен☺️

Што мислиш, онака безвеза питање, Халанд да дојде кај нас ќе ни ги реши проблемите?
Реков претходно нема да се решат сите проблеми оваа лето, пак ќе ни требаат уште играчи дефинитивно ќе треба средината да се среди и одбраната.
Иначе муабетот ми е ако смениме шпиц и голман ќе имаме шанса да се искачиме погоре, не дека сигурно ќе завршиме погоре.

Реков претходно нема да се решат сите проблеми оваа лето, пак ќе ни требаат уште играчи дефинитивно ќе треба средината да се среди и одбраната.
Иначе муабетот ми е ако смениме шпиц и голман ќе имаме шанса да се искачиме погоре, не дека сигурно ќе завршиме погоре.
Ок, твое мислење, поштувам!
Јас мислам дека нас мноогу ни фали, пред се атмосфера на натпреварувачки клуб, не на крава музара!
Затоа реков, прв и основен услов на секој кој влегува во тие 25-30 фудбалери е да сака да игра за Јунатед. Може и Мбапе да биде, ако нејќе, мала вајда!
На таа тема, ете нека бидам еретик, ако не може да се продаде Антони, јас би го вратил во конкуренција за тим! Од проста причина, го исполнува првиот услов. За разлика од Санчо и Гарначо. Макар што во конкуренција на Диало и Мбеумо, мали му се шансите да заигра.
А тоа кое место ќе освоиме, малку важно. Да сме во конкуренција за титула, па ајт, вака и средина на табела со градење на тим, мене ми е Ок.

Не барам ништо поише од играта со пресинг ама не лудачки него паметен ко синоќа. Уживав во прекинувањето на нивните акции на самата половина што отвараше опција за брза контра. После 2 комада такви дадени, пимплај ја колку сакаш.

Каков тим ни треба за Халанд? Не е готован, од средина често повлекува, пола од головите му се од тешки ситуации
Искрено Хојлунд и Халанд во иста реченица не идат

Каков тим ни треба за Халанд? Не е готован, од средина често повлекува, пола од головите му се од тешки ситуации
Искрено Хојлунд и Халанд во иста реченица не идат
Значи друга е ситуација и поставеност на одбрана кога те притиска Сити или дури и кога го притискаш, друга е кога Јунајтед пробува да те пресингува! Не викам дека се исти, ама сосема друга димензија се и средниот ред и нападот на двата клуба. Повлекува и Хојлунд, ама додека дојде до шеснаесет тројца го јаваат веќе. Од 13 та наваму нит Руни, Кики, Кавани, Ибра... никој не ни се погоди. Што мислиш зошто?

Значи друга е ситуација и поставеност на одбрана кога те притиска Сити или дури и кога го притискаш, друга е кога Јунајтед пробува да те пресингува! Не викам дека се исти, ама сосема друга димензија се и средниот ред и нападот на двата клуба. Повлекува и Хојлунд, ама додека дојде до шеснаесет тројца го јаваат веќе. Од 13 та наваму нит Руни, Кики, Кавани, Ибра... никој не ни се погоди. Што мислиш зошто?
Што повлекува Хојлунд бе човек не може да помине, смешно е да се мисли дека Халанд ке го има истиот ефект
Ебати кејавицата не заглави со просек играчи а платени до плафон, тука ни е на нас грешката и цело време се повторува

Manchester United and Newcastle are in talks with Benjamin Sesko‘s agents.

The decision is now with the player but Newcastle are pushing the hardest.

(Source: Florian Plettenberg)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom