NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    58
Им се деси со Мајами да играат финале, затоа не освоија :love:
А после летото не сакаа да го платат Харден и тој бараше поголема улога од 6ти играч и замина.
šteta, možea da traat i da dominiraat. Se sećavam na Sefaloša, Švajcarec!? Za odbrana nenadmašen. Nikogaš ne sum navival za OKC, no togaš mi bea mn simpatični.
Vo pravo si, zagubija od Majami, i toa beše pekolen tim, Vejd, le bron, Boš, Čalmers, Miler - belec, interesen igrač ne se razvi ponatamu, i onaj udrenion što beše tetoviran kako ptica, kako se vikaše?

Сте се распишале на брзина не можам да ве пратам.
Ќе кажам само дека стварно Зубац игра одлична одбрана и го спушти на 51 посто шутот на Јокич, но со утакмицата вчера кај шо не му беше денот. После 1000 утакмици , ете и Јокич имаше лош шут. До пред вчера беше на прилично високи 54 посто што е далекууууу од тоа дека е угасен ко пикавец.
Да почекаме како ќе заврши серијата , па може да го видиме целиот импакт на одбраната врз Јокич кој не е само чуван од Зубац , туку е и скоро цела утакмица удвојуван.

А за одбраната , цел тим на Нагетс не игра одбрана , али пошо Јокич е тимот најлесно на него да му се јадат гомна. Да беше октопод ќе играше боље одбрана.
А за Зубац стварно има неверојатна сезона и дури според мене треба да е во трет All NBA team , али они ваљда Харден ќе го вметнат кој серијава им одмага повеќе на Клиперс од шо помага.
Многу работи ќе зависат од Пауел и Ленард во последната , не би го исклучил и Богдан не може да го чуваат и него и се отвара шанса за отворени шутеви.
Сепак Клиперс имаат појака клупа.
Не знам само со Дерик Џоунс шо бидна, тешко за Клиперс ако е посериозно нешто.

šteta, možea da traat i da dominiraat. Se sećavam na Sefaloša, Švajcarec!? Za odbrana nenadmašen. Nikogaš ne sum navival za OKC, no togaš mi bea mn simpatični.
Vo pravo si, zagubija od Majami, i toa beše pekolen tim, Vejd, le bron, Boš, Čalmers, Miler - belec, interesen igrač ne se razvi ponatamu, i onaj udrenion što beše tetoviran kako ptica, kako se vikaše?

Крис Андерсен беше тетовираниот кој скокаше по секоја топка.

Nope.
Cel svet, i amerite, gi obozavaat Doncic i Wembanyama.
Prajmot na Jokic zavrsuva za sezona-dve.
Sea Luka i Wemby doagjaat na scena.
Za Wemby ima najavi deka San Antonio sakaat na leto da mu go donesat Janis ili KD.
Wemby vo prajmot ke bide najdobar kosarkar na site vreminja. Monstrum e vo dvata pravci. A ne ova prasevo ra4e sto ne kreva vo odbrana.

А за Ант шо ќе кажеш? Он не доаѓа на сцена а?

SHAI propisno MVP i finals MVP. Izgazi cela sezona i si ostana priseben, edna izjava nema kaj sto e dignat ili da se iznakurci u bilo koj moment.

Доживуваш страшна повреда и те отпуштаат од тимот за Мајлд Тарнер, ех мој Лиларде.. Од сите бомби, оваа дефинитивно ми е најизненадувачка.
Од друга страна пак, Хјустон трејдна солидно за Кеј Ди и потпишаа топ бекапи ко Капела и Доријан Фини Смит и би рекол дека се втори фаворити идна година по ОКЦ.. исто Денвер очекувам да се тука со нив, конечно го трејднаа канцерон МПЏ, земаа солидни играчи и теретот ќе е поголем на Мареј идна година.. за исток немам што да кажам, калакурница ми направија Селтикси и без Тејтум идна година некој 7-8ми ќе завршат, исто и Индијана без Халибуртон. Лагано Никси до финале.

Одлична финална серија,капата доле за Индијана но сепак ОКЦ заслужено до врвот.

Заврши драфтот,клубовите почнаа да се регрупираат со трејдови и слободни агенти.

Од оваа гледна точка Окц,Кливленд,Денвер,Никси,Хјустон,Орландо,Лејкерс фаворити за следната сезона.

Одлична финална серија,капата доле за Индијана но сепак ОКЦ заслужено до врвот.

Заврши драфтот,клубовите почнаа да се регрупираат со трејдови и слободни агенти.

Од оваа гледна точка Окц,Кливленд,Денвер,Никси,Хјустон,Орландо,Лејкерс фаворити за следната сезона.

Лејкерс фаворит за титула ,не ме еби повеќе од 6/7 тима на запад се поконкурентни од нив.
Истокот следна сезона ќе биде многу послаб со повредата на Тејтум кој ќе ја пропушти цела сезона,и се поизвесното напуштање на Милвоки од страна на гркот,не гледам никој друг освен Њујорк или Орландо другиве тимови се ептен утепани,Индија изненадија ама утепани се со повреди и тие за жал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom