Recent Content by Tanus

 1. Tanus

  Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

  Кога веке Бугарите немаат историски одговори на релевантната тема за Самуил предлагам самите да ја сменат лагата што е поставена на следниот линк http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kleidion
 2. Tanus

  Доверливи документи од грчко министерство за надворешни работи

  Од прво скенирање има разно разни документи и не очекувам спектакуларни наоди но не е исклучено и такви :vozbud: Еве еден интересен документ за тоа како гледаат на нас и нашите секојдневни препукувања по медиуми. Инаку имам впечаток дека се добро организирани... Бидејќи не разбирам грчки ќе...
 3. Tanus

  Доверливи документи од грчко министерство за надворешни работи

  Ова може да биде многу интересно за нас... Моментално ги симнувам фајловите па може ќе се најде нешто интересно за дискусија. Во продолжение го пренесувам интегрално известувањето од Анонимус: Today Anonymous hacktivist have announced another huge leak of documents which comes from...
 4. Tanus

  Македонски специјални единици (полициски и воени)

  Може ли некој да каже какви техничко-материјални средства и вооружување би било идеално и оптимално со оглед на нашата држава да се набави за потребите на специјалните единици?
 5. Tanus

  Импресивно CV е најбитно за успех во кариерата

  Посебно е интересно стратешкото партнерство... :) А ова со останатите колеги и нивните исто така импресивни CV's е уште еден знак дека сме на одличен пат. Аман бре
 6. Tanus

  Импресивно CV е најбитно за успех во кариерата

  Новиот заменик директор на агенција за странски инвестиции со импресивна биографија Четврток, 22 Август 2013 11:18 Владата на Република Македонија на последната владина седница го именуваше Христијан Илиевски за заменик директор на агенција за странски инвестиции и промоција на извозот. Богата...
 7. Tanus

  Ристо Шишков

  29. јули 2013 Васил Шишков ќе го разгледа досието на татко му На негово барање, Васил Шишков го доби целосното досие, без покриени имиња на инспекторите и соработниците на тајните служби кои го кодошеле татко му. Тоа значи дека син му на големиот актер Ристо Шишков ќе ги дознае имињата на...
 8. Tanus

  Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

  Сега плаќаме за тоа што сме трошеле зимата? Чекајте малце... Ние извезовме струја во Србија оваа зима и сега треба да платиме за тоа? Каде се парите??? http://www.time.mk/read/994b3180cb/fc74d32880/index.html Апаши...
 9. Tanus

  Кој и како известува во Брисел за состојбите во Македонија

  Лично сметам дека Билјана Секуловска, Борјан Јовановски и Слободанка Јовановска и ќерката на Слободанка а внука на Борјан - Тања Милевска треба да се третираат идентично како што се третира Јован Вранишковски зошто се комплетно идентични и еднакво штетни по Македонскиот Народ... Вошки...
 10. Tanus

  Во Грција дискутират дали да свикаат референдум за излегување од еврозоната

  Еве интересно мислење на еден голем шпекулант (Капо ди тути соросоиди) каде многу интересно и едноставно ги дава можните насоки за развој на ситуацијата и без влакна на јазикот да најави темелни промени во ЕУ. Мене лично воопште не ми се допаѓа човекот но тоа не значи дека неговото мислење и...
 11. Tanus

  Талибанците погубуваат Пакистански цајкани (ново видео)

  за никаде сме...
 12. Tanus

  Бугарското предавство на Делчев

  Ми се чини дека ова се истите ликови цело време... уште пред 10 години на еден струмички форум беа претплатени да провоцираат и да ловат во матно. И секогаш кога нема аргументи секогаш или пцујат или е пропаганда... Никако да сфатат дека се им е попусто, помина возот и назад нема...
 13. Tanus

  Фудбалерот Ерик Кантона повикува на економска револуција!

  уште повеке до доведе до верижна реакција насекаде преку капитално поврзани фирми и банки
 14. Tanus

  Русија и Кина го откачија доларот во меѓусебната трговија

  Во право си, таа парична маса мора негде да оди но во УСА назад нема да оди... Прашањето е само дали ова е доволно за да се предизвика верижна реакција на останатите засегнати страни (банки пред се) кои не сакаат да ги држат сите јајца во една кошница макар најубавата кошница да биде ефтин долар.
 15. Tanus

  Дали навистина ни е потребна ЕУ?

  Отприлика генерално се согласувам со Принц со тоа што: 1. ЕУ ама не по цена на име, јазик, идентитет, историја 2. Ако влегуваме во ЕУ да се држиме настрана од воведување евро како платежна валута. 3. Доследно почитување на сите европски регулативи што се моментално на сила (за заштита од нашите...
На врв Bottom