Recent Content by StaticStupid

 1. S

  Студентски домови

  Фала Loreena monaaa, верувам вклучувајќи те и тебе, барем јас така напишав, и најлогично е
 2. S

  Студентски домови

  За сместување во домот ми бараат за брат/сестра „Потврда од училиште, факултет или друга установа“, дали некој знае од која установа треба се земе потврда, бидејќи тој беше ученик, а сега ќе биде студент...?
 3. S

  Фискални каси/принтери и нивно поврзување со PC

  Секако дека знам што е разликата, дали ти знаеш што е разликата? Незнам на кој друг начин би праќал пораки кон фискалната каса, освен, најлогично би било .dll и незнам можда би бил потребен driver.
 4. S

  Поврзување на Arcadia 6010 со компјутер

  - Фискалните каси поврзани со компјутер на кој принцип работат, соодветно .dll ? - Ако одговорот е да, во врска со Arcadia 6010, каде би можел да најдам соодветно .dll и документација? Имам пост овде, ако е проблем што отворив посебна тема, затворете ја.
 5. S

  Фискални каси/принтери и нивно поврзување со PC

  Ај да прашам и ја нешто. Фискалните каси поврзни со компјутер на кој принцип работат, соодветно .dll ? Ако одговорот е да, во врска со Arcadia 6010, каде би можел да најдам соодветно .dll и документација, секако ако некој знае?
 6. S

  ИТ фирми и пракси во Скопје

  А искуства да споделите, што улога би играл јас како практикант во некоја фирма?
 7. S

  ИТ фирми и пракси во Скопје

  Каква коинциденција, ако е ова тоа што бараат, веќе сум втора година и пред 5 дена направив комплетен проект во Java за ресторант поврзан со дата база.. Фала на предлозите.
 8. S

  ИТ фирми и пракси во Скопје

  Добро, веќе кога работиш во фирмата, кое е името на фирмата, што поточно прави, што поточно бара од практикантите и дали сеуште прима практиканти? Секако, моја должност е да доставам и CV при аплицирањето.
 9. S

  ИТ фирми и пракси во Скопје

  Некој да ми наброи ИТ фирми во Скопје кои примаат практиканти, воедно и некаков контакт од нив? Секако ако незнаете дали примаат, сепак наведете ја. Патем, ако некој имал искуство како практикант во ИТ фирма, би можел слободно да се исповеда.
 10. S

  Дали девојките сакаат срамежливи дечки?

  Еве јас лично и персонално, не се сметам за срамежлив, но исто така и не сакам многу да зборам, знам понекад да понудам доза на хумор, љубам да слушам добар разговор воедно да го надоградувам, но кога ќе дојде ред да ја поздравам и да и 'предложам одличен план' неможам да подголтнам... причина...
 11. S

  Battery [triggers and control]

  Добро, пола ми помогна :D, фала!
 12. S

  Battery [triggers and control]

  Програмски јазик нема да користам, бидејќи не сум запознаен уште со системско кодирање, но би сакал на некој начин да го реализирам како скрипта во AutoHotkey. Значи се што ми треба е од негде да прочитам, дали полначот е Plugged in(1) или Plugged out(2), следно, од зависност на тоа дали е (1)...
 13. S

  Battery [triggers and control]

  1. Дали е можно, да добијам нотификација во самиот момент кога ќе го извадам или ставам полначот на лаптопот? 2. Можам на некој друг начин (без прозорци) да ги контролирам Power Plan-овите, добро преку конзола ми врши работа powercfg, но ако некој знае некој друг начин, на пример со регистрите?
 14. S

  "Камера" што го снима минатото

  Тоа значи дека ке знаеме што се случувало само преку денот?
На врв Bottom