Recent Content by SlobodanT

 1. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Според тоа што можев да следам оваа зима не видов дека потрошувачката се спушти под 700w. Начинот на работа е тој достига температура и стопира. Еве модулација од претходната вечер :) .
 2. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Како е модулацијата на Gree Fairy 3.5kw кај тебе, бидејки кај мене под 750w ја немам видено, одма се исклучува, Поздрав
 3. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Кога сме на муабет за грејач на тацна и слично. Според сите муабети тоа се некој 80w потрошувачка. Може некој да објасни што е скокот во потрошувачка на 120w при исклучена клима. Климата е Грее Фери
 4. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Проверува дали се точно парите што му ги даваш
 5. S

  Најекономично греење (затоплување)

  За кај нас MK и поготово ако е стан никогаш не би зел нордик, затоа барам начин како да се ослободам од мојот нордик :).
 6. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Еве од мене за послдните 12h :) https://ibb.co/Gnp3q0r
 7. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Гледај сега тоа е твое мислење дека само со тие уреди може да се читат податоци од климатизерот. Климатизацијата ти е силна страна очигледно, незнам програмирањето (тоа е Software) колку ти е познато, ама можам да ти го пратам кодот (Python скрипта) кој се користи за читање на сите параметри...
 8. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Интеграција значи на основната апликација можат да се додаваат адаптери/апликации кои комуницираат со специфични уреди. Имаш такви апликации за Sonoff, Broadlink и за што уште не. Да веродостојна е бидејки се користи за автоматизација на домови, види на интернет ке видеш колку е веродостојна
 9. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Ok. Грее+ ја чита зададената температура што во графикот е set.temp, а напишав дека оваа интеграција може да се подеси да чита и температура на внатрешен сензор. 1607630189 Каде некој спомна дека е андроид апликација. https://www.home-assistant.io/ Еве повели работи на Raspberry Pi 4 се си...
 10. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Gree AC се вика интеграцијата/апликацијата која комуницира со климата работи на ист принцип како и Грее мобилната апликација со што може да ја подесиш плус да чита и температура од сензор
 11. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Апликацијата е Home Assistant има интеграција со Gree AC и на секоја промена на вредностите на климата, информациите се запишуват во база на податоци и потоа од таа база се исцртуваат графиците
 12. S

  Најекономично греење (затоплување)

  set.temp - тоа е моментално сетираната температура на климата и се менува рачно од далечинското (или од жичаниот контролер) current.temp - тоа е температурата што е моментално детектирана од сензорот во жичаниот контролер во овој случај (или доколку користиш далечинско тоа е внатрешната...
 13. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Еве и од мене некој графици за Амбер во последните 20 тина саати. Оваа е интересна играчка пред се :), мене ми го откри проблемот што го имам со оваа клима. Значи незнам другите Грее клими како работат но оваа како што може да се види кога ке затопли 2 степени над зададените 22 се исклучува...
 14. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Имам пишано претходно некој информации за станот. Да има изолација ама мислам и времето е причината, сепак надвор има температури околу 10-11 степени
 15. S

  Најекономично греење (затоплување)

  ПОсле тој пост еден од членовите ми посочи за можноста преку други сервиси да се прикачуваат фајлоови :). Инкау еве за последните 24 саати. Имај у предвид на полноќ тимер има да ја намали темп за 1 степен ја врака повторно на назад во 7 и во 14 ја зголемува за 2 степени...
На врв Bottom