Recent Content by Sledge Hammer

 1. Sledge Hammer

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не, сакав да ја напишам 24 Март 1999, по грешка сум напишал 24 март 2019 година. Зборот ми беше, Србите почнаа со етнички чистења од поголеми размери после 24 март 1999 година како одмазда поради бомбардирањето од страна на НАТО. Доцна ти одговорам, бидејќи не бев активен на форумот подолго...
 2. Sledge Hammer

  Wimbledon 2019

  Спремајте се Македонци за брак со Халеп. :)
 3. Sledge Hammer

  Конкурс за полицаец

  Слушнав дека во следните 2-3 години требало 4500 полицајци да одат во пензија, тоа точно ли е? Ете за партиите простор да наполнат на буџет партиски војници.
 4. Sledge Hammer

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  1. Тоа ти е СРЈ, денеска е името Србија, и во средината на 90-тите во таа држава нема воени конфликти туку во некои други ек Ју републики. Тоа западот и ЕУ кога ги признаваа за држави тие републики требаше да обезбедат и мир таму. 2. Чистењето почна после 24 Март 2019 како знак на револт од...
 5. Sledge Hammer

  Вадење нов пасош/лична карта

  Не знам дали е овде вистинското место но имам прашање. Дали постои некој услов за влез во соседна Србија, дали има ограничување колку мора да има рок на траење на документите за лична идентификација лична карта/пасош? Имам уште точно 45 дена важност т.е рок на времетраење, и сега ми е...
 6. Sledge Hammer

  Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

  Стоматолозите исто не даваат фискални. Како и адвокатите. За уште некои пак други " заштитени " видови да не зборуваме.
 7. Sledge Hammer

  Сакам да знам!

  Моиве дома купиле во Декември 2016 телевизор во АМЦ и има гаранција од 5 години телевизорот, и како што бива телевизорот се расипал завчера, и гледаме дома има уште од гаранцијата, и вртиме на пријател кој се разбира околу технологија и го прашуваме дали има шанси да ни поправат телевизорот...
 8. Sledge Hammer

  Оглас за вработување во МВР

  https://mvr.gov.mk/vest/9350?fbclid=IwAR2DORFyg0a8OLu5lfs4WdV9mTmvVv1DyMW0kaR7spFEmUSr8fBETXWclqc
 9. Sledge Hammer

  Кладилница (Генерална дискусија)

  Огласите се фиктивни најчесто во државава, реда ради само колку да се покаже некоја прозападна вредност. Туку веројатно им фали уште некоја ситница за да почнат со работа. Во Хрватска блокирани 14 странски кладилници вчера. Овие уште малку па да бидат како нашиве...
 10. Sledge Hammer

  Кладилница (Генерална дискусија)

  Се отвори ли некаде некоја кладилница на Макс Бет низ државава? Уште пред година дена се пишуваше дека наш познат "бизнисмен" со сопственикот на Макс бет кладилници од Србија овде во државава основале компанија која наскоро ќе почнела и овде да отвара кладилници со истото име. Линкови...
 11. Sledge Hammer

  Преводи на странски ТВ канали

  Се губи на квалитет со синхронизирање на тв програма. Да, тоа синхронизирање го прават многу држави, и во Бугарија синронизираат, и во Полска, Русија и многу држави, но не треба тоа и кај нас да се направи. Во Србија во нивниот парламент пратениците на Унгарското малцинство иако по закон...
 12. Sledge Hammer

  Сакам да знам!

  Што подразбира работно место истражувач на пазарот? Го работел ли некој ова некаде во некоја фирма? Ако има некој да сподели искуства. Што е тоа што е во доменот на тоа работно место. Кои задачи се извршуваат?
 13. Sledge Hammer

  Огласи за вработување кои го заслужуваат вашето внимание

  Што подразбира работно место истражувач на пазарот? Го работел ли некој ова некаде во некоја фирма? Ако има некој да сподели искуства. Што е тоа што е во доменот на тоа работно место. Кои задачи се извршуваат?
 14. Sledge Hammer

  Кладилница (Генерална дискусија)

  Овие од Моцарт смениле дизајн и функционалност на интернет страницата мозартбет.мк . Секако на полошо направиле со новите промени на дизајн. Сега страницата е многу слабо прегледна, и многу посложено е да се пролиста понудата од сите спортови и да се направи брз веб тикет. Порано беше многу...
 15. Sledge Hammer

  Сител телевизија

  Тешко тоа дека ќе ги намали таквите серии. За жал реалноста е дека тие серии имаат голем рејтинг на гледаност, во тој прајм тајм после централниот дневник од 19 часот па до 23 часот, и вести и политички емисии немаат толку голем рејтинг, не ми се допаѓа што е така голема гледаноста на тие...
На врв