Recent Content by SkyDriver

 1. SkyDriver

  PHP Помош

  Друже одговорот на прашањево е премногу опширен и што и да ти кажам само ќе те збунам уште толку. Најубаво ќе биде да почнеш сам пополека да се запознаваш веб ранливости и превенција од истите. Грубо објаснување на твојот проблем би било вака нешто: <?php $item_id = $_GET['id']; // Пред било...
 2. SkyDriver

  PHP Помош

  За ова ќе користиш mb_substr. Исто така разгледај ја документацијата подетално за MB_String модулот (http://php.net/manual/en/book.mbstring.php). Е сега овој модул кај некои сервери по дифолт е Disabled, за да можеш да го користиш ќе треба првин да му направиш Enable (во php.ini можеш да му...
 3. SkyDriver

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Незнам дали прашањево е за тука ама ај да си ја кажам маката... Подигањето на регистарски таблички според некој си нов закон од пред ден-два се врши во МВР во МРТВ што е. Се океј тоа, таблиците ми се готови само никој ништо незнае незнае таму да објасни како што треба (од 15 души што прашав...
 4. SkyDriver

  WordPress

  Една опција ти е Deregister да им направиш (ќе провериш во плагинот кој „handle name“ го користат скриптите/стиловите што сакаш да ги тргнеш), друга опција ти е дирекно да ги тргнеш од самиот плагин. Едит: Ако скриптите/стиловите се доделени преку register scripts тогаш ќе можеш со дерегистер...
 5. SkyDriver

  C#.NET

  Решение од прва рака што ми текнува, направи 2 низи со податочен тип стринг (низа izrazi и низа orgovori) и клучот што ќе ги поврзува ќе биде индексот. После во евентот onClick стави да се прикажат информациите (израз и одговор) со следниот индекс, доколку следниот индекс е поголем од низата...
 6. SkyDriver

  Информации за натпревари

  Еве подетално објаснување за CodeFu Summer, претходното беше набрзина без детали :)
 7. SkyDriver

  Информации за натпревари

  CodeFu Seasonal 2012 Summer Starts 30.09.2012 at 12:00:00 http://codefu.mk/
 8. SkyDriver

  Книги, е-книги, туторијали и слично

  Де бре, ова не го очекував од тебе :D Иначе асален туторијал за PHP на македонски тешко дека ќе најдеш, имаше само еден наводно „основи на PHP“, али ужас беше. Сеуште нема кај нас релевантен доктор на науки да пишува книга за PHP. Најубаво ти е да почнеш со стандардната документација и...
 9. SkyDriver

  Java

  Друже, почни по ред со учењето, не дирекно да рипаш делови... Ти сакаш преку ноќ да станеш програмер, не оди тоа така. Најди некоја книга за основи на програмирање (не е битно програмскиот јазик, кој ти лежи највеќе тој, битно логиката да ја сватиш па после полесно е). Почни вака...
 10. SkyDriver

  WordPress

  Побарај на гугл под поимот „WP Random Posts Plugin“, „WordPress Random Posts Plugin“ или слично и види дали ќе ти излезе некој резултат по мерка, ако не излезе ниеден резултат по мерка земи рачно направи си го тој дел, еве ти хинт: <ul> <?php $args = array( 'numberposts' => 5, 'orderby' =>...
 11. SkyDriver

  C#.NET

  Не сум сигурен, ама претпоставувам дека проблемот е во начинот на вчитување на аудио фајлот или пак до неговото извршување. Проблем 1: Аудио фајлот го вчитуваш во истата функција за евентот Mouse Hover и бидејки му треба време да го вчита аудио фајлот затоа малце покасно го пушта аудиото...
 12. SkyDriver

  SQLmap - алатка за SQL Injection и откривање на ранливост на бази

  Темава е интересна, али претпоставувам дека мали се шансите за да се развие добра издржана дискусија на оваа тема :) Битен дел што треба да се знае е дека ваквиот тип на софтвер е доста „осетлив“ односно во позадина симулира хакерски напади со цел да открие ранливости на апликацијата и затоа...
 13. SkyDriver

  Книги, е-книги, туторијали и слично

  Тука имаш листа со PHP книги од разни области, ако сакаш купувај ги, ако сакаш барај ги по торенти, а ако ме прашуваш мене еве ти листа од линкови кои ти се доволни за да научиш PHP: http://php.net/docs.php http://www.w3schools.com/php/ http://phpacademy.org/ Во самата PHP документација имаш...
 14. SkyDriver

  WordPress

  Само прикажи ги постовите „стандардно“, тоа не прави разлика на категории и слично туку ги зема последно постираните постови: <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); // tuka prikazhuvaj gi naslovite, linkovite i slichno endwhile; endif; ?> А за да одредиш дали е...
На врв Bottom