Recent Content by serpent

 1. S

  Македонски преводи на книги: Квалитетни или не?

  Во однос на владеењето на македонскиот јазик на Драги, човек треба да оди да ја гледа Хенри VI, да ужива во јазикот и да се прашува дали е тоа истиот јазик што го омаловажуваме секојдневно како сиромашен, безизразен и тап.
 2. S

  Македонски преводи на книги: Квалитетни или не?

  "Мислам дека типов можел да побара помош од некој поупатен, наместо да се резили и да пишува глупости. Многу географски и митски поими и имиња на одредени ликови од хебрејската, египетската, хеленската, бабилонската или асирската митологија се лошо преведени и неточно или недоволно објаснети...
 3. S

  Стручна помош - архитектура и градежништво

  Како што напишав и на друго место, реновираме поткровје и го покривме со лим (не заради тоа што лимот е најубав естетски, туку зашто зградата е 90 год. стара и требаше да се олесни најмногу што може). Е сега прашањето е колку изолација треба да се стави под лимот за да биде функционална. На...
 4. S

  Помош - сакам да градам!

  Немој да си играш со предузимач, наплаќаат точно дупло од што би те чинело сам да бараш мајстори. Реновираме од корен стан на поткровје, викнавме предузимач, ни направи пресметка која одеше вака: 720 за м2 лим за покривот, плус местење (во стовариште е 360+100 ден за местење=460 комплет м2...
На врв Bottom