Recent Content by sardaukar

 1. sardaukar

  Поука на денот

  30. Секому, кој ти бара, подај; а од оној, што зема од тебе нешто, не сакај да ти врати! 31. *Па, како што сакате да постапуваат луѓето со вас, така постапувајте и вие со нив! Лука 6
 2. sardaukar

  Поука на денот

  Кога Св. Антониј ги видел раширени сите мрежи на лукавиот, и воздивнувајќи Го прашал Бога: „Па кој може да ги избегне?“- тогаш Бог му одговори: „Смирението ќе ги избегне“ и што е уште почудно, додал: „Тие дури нема ни да се допрат до него“. Свети Антониј Велики
 3. sardaukar

  Македонска Друштвена Мрежа - pravoslavna.mk

  провери можи да има
 4. sardaukar

  Македонска Друштвена Мрежа - pravoslavna.mk

  На следната упатница можите да читате збирка на претскажувања на идни настани од прозорливи православни духовници. http://pravoslavna.mk/forums/topic/5/-/view/page/1 Не она кое е навестено дека ќе случи од нечисти извори како Ванѓа, Нострадамус... туку навестувања од свети подвижници преку...
 5. sardaukar

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Овој процес ќе потрае од 1 до 3 години и во тој период веројатно ќе дојде до нови сили. Распаднатите сили од партиите, со дел од неизвалкани, независни сили ќе образуваат нешто ново.
 6. sardaukar

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не дека сум изненаден, но пак ќе речам, со сиот ум Никола Груевски ќе му ја прифати двојазичноста на албанците!!!? Но среќен сум, ова го чекав одамна. Не е предавник само Заев и раководството на СДСМ туку предавници се и Груевски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ. Ќе се оствари она кое никој не...
 7. sardaukar

  Паписти во Македонија?

  Изнесени се тврдења кои во многу нешта се согласуваат со искажаното во оваа тема за тајната језуитска армија на Ватикан, иако не толку само за во Македонија.
 8. sardaukar

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Сеуште не верувам дека Груевски нема да го прифати ултиматумот на албанските партии. Мислам дека сега сме во првата фаза на омекнување и обработка на јавноста која започнува со наводно цврст и принципиелен став. Заев нема да дочека прилика за формирање на Влада иако со сета душа чека да ја добие...
 9. sardaukar

  Претседателски избори во Америка (2016): Трамп vs. Клинтон

  Ќе ти верував таквите зборови да ги упатеше кон соодветни соговорници. Вие одред сите така ги означувате и со сопствената самобендисаност ги уништувате основните правични барања на шарената револуција.
 10. sardaukar

  Претседателски избори во Америка (2016): Трамп vs. Клинтон

  Али дотогаш, ќе се насладуваме во вашата болка заради болката што сакате да ја почувствуваат другите.
 11. sardaukar

  Претседателски избори во Америка (2016): Трамп vs. Клинтон

  Не ми е јасна потреба да се прави меѓумакедонски раздори по нечии туѓи политички прашања и поделби. И внатрешните поделби меѓу обичните македонски граѓани заради судирите на македонските олигархиски групи претставени преку партиите се одраз на неинтелегенција, ама па уште жолчно да се...
 12. sardaukar

  Група Б (Шпа, Сло, МКД, Анг, Тун, Исл)

  Браво, целата проценка се покажа точна. Освен за голманот Колев, сѐ друго се одвиваше според напишаното. Посебно за централната проценка дека добрата игра на крилата ќе им го разбие на тунижаните концептот во одбраната. Кога Кире почна да ги игра крилата, со веќе опасната и цврста игра на...
 13. sardaukar

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не тоа се случи затоа што секогаш дозволивте да ве натераат да помислите и размислувате за незамисливо недозволиво. Немој да сте помислиле, јас ќе ве ликвидирам лично и вас и вашите „лидери“.
 14. sardaukar

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  За какво додавање на било што на македонското знаме!? Што воопшто споменувате таква можност!? Како си дозволувате за такво нешто да помислувате!?
На врв Bottom