Recent Content by Mniko

 1. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Добро. Извинете што немам повеќе корисни информации. Прилично сум вознемирен и се надевам на најдоброто. Документите ми се реални, потеклото ми е реално и јасно е напишано на извод од матична книга на родените и извод од венчаница кои ги дадов како доказ. Но, сè уште сум на дополнителна проверка
 2. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Одобрено зајавление. В процес на издаване Истиот статус од пред години мислам. Помина долго време.
 3. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  јас. зошто? (дополнително со запирка)
 4. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Видов на друг форум неколку луѓе кои чекаат од јануари годинава кога статусот почна повеќе да се користи. Исто така една жена на фејсбук што го има 14 месеци....Не ми е мило за статусов, и се надевам дека ќе можат брзо да го проверат
 5. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, 4xxx/2020 :( знае некој колку долго трае ова? старите документи се од Југославија, не знам ни како ќе проверат дали се реални
 6. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  не, но 58xx/2020 беше денес, па некаде таму +200 или така веројатно.
 7. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  јас и уште еден член 48xx/2020 не добивме статус и останавме во финале. друго момче 58xx/2020 го врати статусот. денес се префрлија на дополнителни. па се чини дека враќањето е претходна проверка пред советот за државјанство. ако одиш во финале си поминал, ако не оди на дополнително. тогаш...
 8. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Останав во финалето, исто така со уште еден член овде. и двајцата 48xx/2020
 9. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За да го тестираме ова: знаеме дека тие преместуваа некои финалиња на дополнителни околу 5700/2020 оваа недела. Неодамна трчаат пред советот за државјанство, наоѓаат маани, ги ставаат луѓето на дополнителни пред да стигне до нивната маса. Јас сум 48xx/2020 заедно со @KGBG и ниту еден од нас не...
 10. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  мојот статус е сè уште конечен, нема промена. 48xx/2020 година
 11. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  кога почнаа да проверуваат документи кога стигнаа во Софија? има уште многу „дополнителни“ од 2020 година што е изненадувачки. Не можам да се сетам кога рекоа дека потврдите повеќе не се доволни
 12. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Постојано гледам како пишуваат „бугарски документи“. Имам само југословенски документи на кои пишува „државјанство: бугарско“ (извод од матична книга на родени и извод од венчаница). Моето досие најверојатно ќе биде разгледано во следните шест месеци. дали веќе треба да почнам да барам бугарски...
 13. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  прашање: за време на моето интервју реков дека имам голем вујко кој живее во Софија. ова е точно, но ние не сме во контакт и не знам како да го контактирам бидејќи нашите семејни врски ни умреа. Мислам дека еднаш го видов пред околу 30 години. дали за тоа ќе ми треба потврда за сродство?
 14. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Het maakt niet uit. Voor registratie alleen jouw geldig passport en geboortecertificaat nodig is. Je moet ook een adres in Nederland (met huurcontract) hebben. https://www.amsterdam.nl/en/civil-affairs/first-registration/ (Het is voor Amsterdam maar bijna hetzelfde in andere steden). (Морам...
 15. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Аплицирав само со југословенски документи што има „националност“ (за среќа) = бугарин. Ќе видам дали ќе прифатат. Се надевам.
На врв Bottom