Recent Content by dexter09

 1. D

  University of Information Science and Tehnology "St.Apostol Pavle" Ohrid

  Никаде де... никаде.. Задоволен ? Ајде сега гитла од темава и остави луѓето што имаат вистински прашања и одговори за универзитетот да дискутираат. :salut:
 2. D

  Стипендии

  Некој да не знае да ми каже што се подразбира под приходи по други основи? Бидејќи документите од УЈП треба да ги добијам можеби после 12-ти не можам да видам во документите.
 3. D

  Стипендии

  Дали некој успеа да се пријави тука? http://stipendii.mon.gov.mk/Stipendii.aspx?id=10 Мене не ми го отвора формуларот за пријавување .Дали воопшто беше достапен ?
 4. D

  Стипендии

  Сите се навикнаа ама не треба. Треба да има одреден ред на работите. Како што е секаде. И мислам дека пред две години имаше конкурси. Ако нема сега конкурс како ќе знам кои документи да почнам да ги прибирам. Нели треба да има прелиминарна листа. Прво да се аплицира па ако те има на листа да...
 5. D

  Стипендии

  Вака сега. Лани чекав конкурсон да излезе на raspredelba.gov.mk пошто годините пред тоа излегуваше на таа страна па баш лани Конкурсот го преселија na mon.gov.mk . Сега сеуште нема никаков конкурс, а некои колеги веќе бркаат работа за продолжување на стипендиите бидејќи од некаде слушнале дека...
 6. D

  Интересни софтверчиња за секој ден

  Да, таа е. Фала многу најмногу :)
 7. D

  Интересни софтверчиња за секој ден

  Дали некој знае/се сеќава на една веб страна каде можеше да избереш различни програми/софтвер па се тоа да се спушти во еден инсталер? Значи имаше еден куп програмчина(бесплатни) како кодеци, VLC плејер, browser-и и слично?!
 8. D

  A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

  Имам проблем со поврзување на рутер со модемот. MAC адресата е пријавена и веќе неколку пати проверена. Рутерот е исто така проверен на друга локација со интернет од КејбТел само со промена на mac адресата во таа “пријавена“ за тој модем. Но таму каде што треба да работи нејќе. Кога се...
 9. D

  StarCraft 2

  А сега ова е spoiler free? Ова беше како на некој што го нема гледано Господарот на Прстените да му ги раскажам првите 2 дела. А за третиот да го одбијам оти може да му го расипам :))... :smir: P.S. Уште нема мултиплејер за нас посиромашните?
 10. D

  StarCraft 2

  Епа да...игрите се скапи... Сите ААА наслови кои излегуват се скапи за наш стандард.. Ама тоа не значи дека не се квалитетни. Heroes of Newerth не можеш да ја споредиш со СЦ. HoN е 30 долари.Тоа не е скапо? Тоа ти е пола од цената на Starcraft. Сега ти спореди. Некој можеби мисли дека тоа е...
 11. D

  StarCraft 2

  Старкрафт 2 има претензии да биде игра на деценијата. Играта се чека 10 години. Кампајната беше предобра. Приказната е феноменална. Развојот на карактерите исто така. Нема многу стратегии каде толку многу време им се посветува на личностите од приказната. На моменти помислував дека играм РПГ...
 12. D

  EVE Online

  Точно. Уште една разлика од другите игри е тоа што сите играчи се “на еден сервер“. Значи нема како во WoW различни сервери од по 2-3к играчи туку сите играчи имаат можност да се во интеракција со секој друг...
 13. D

  EVE Online

  Јас лично плаќам и со CC и со Плекс. Досега 5-6 пати сум платил со плекс. Првите неколку месеци плаќав со CC. Средната цена последен пат кога проверив na Плексот изнесуваше 300милиони ISK но таа цена варира на пазарот во зависност на побарувачката и понудата. Некако сега се обидувам да соберам...
 14. D

  StarCraft 2

  Само графиката малце? Озбилен си бе? Дали воопшто си ја пробал или гледаш само слики? Графиката е каде каде подобрена. Малце?! Од друга страна има и голем број нови работи. Нови можности за тактики но сепак го задржува оној стариот шмек што го направи кецот толку успешен. А и приказната и...
 15. D

  EVE Online

  EvE ја играм нешто повеќе од една година. Многу е поразлична од WoW, GW па и сите други ММО игри. Една од главните разлики е пазарот кој е целосно контролиран од играчите. Значи се што се купува и продава е произведено од самите играчи. Пазарот на играта и целата купопродажна динамика е...
На врв Bottom