Recent Content by bleys

 1. bleys

  The Last of Us (Part I & II)

  Гејминг наградите и церемониите се сеуште воглвно клаунфест и адлиб сервис на спонзори и паблишери.. Џеф Кили некако пробуе неговите да ги напраи релевантни, за мене бар главниот поттик се премиерите на трејлери/футиџи/гејмплеји и најави. Посекако Лоу2 ќе земе за да скричаат луѓе, а и заслужуе...
 2. bleys

  Општи дискусии за ТВ серии

 3. bleys

  Dark Souls

  Тоа е и фората со овие, не се оптоваруваат многу дали ќе достигнат некој праг на нови уникатни мобови и локации за да би оправдале нов ентри, така е ми се чини и со длцињата, некој си 10-15% дополнуваат, додека фокусот првенствено е кај босовите кои ги има 30+ на претек у 2кава, од нив поаѓаат...
 4. bleys

  Dark Souls

  Ја ја пројдов Нио 2 летоска, Тим Нинџа воглавно влегле дабл-даун без пардон на се од претходникот, јаките страни како комбат,крафтинг,левелинг, јокаи абилити и оружја,скилс,онмио и нинџитсу магии,билдови,гардиан спирити,босови и боље прича се уште поистакнати, а слабостите ко лвл дизајн и мала...
 5. bleys

  Што играте во моментов

  Supergiant со ова више се 4/4, инди ројалти. роуглајк, со мање више типична длабочина во однос на изобилството на абилити/ајтеми/перкови за жанрот, со додавка на тоа што носат и е претпознатливо за нив... артстајл, саундтрак, војс актинг што посрамотуе трипл еј студија и quirky тејк и...
 6. bleys

  Општи дискусии за игри

  Коинцидентно и јас неодамна ја финиширав, и имам поинакви импресии... Настрана дел од трејдмарк Коџимизмите како напоменатите пуштање на криптични промо материјали, ликот нема таков it беграунд како пример фаци од типот на Маер,Гејбен,Ромеро,Мијамото,Хауард, и уште на самите почетоци до сеа...
 7. bleys

  Нови игри

  Нула дефлекти у цел гејмплеј, нема таргет лок, абилити бејсд, crowd control... >блатантна или дојде до тврдењево по логика на шест степени нa двоење, во сличноста на анимации кај вук-босот овде, со гардиан ејпот кај Секиро. Повеќе сличности препознавам со Монстер Хантер од било што друго, али...
 8. bleys

  Нови игри

  Напротив, кинескиот пантеон/фолклор едвај дали има загребано низ западните интерпретации, со исклучок вака преку некој соло обид ко Вуконг, што им е можда и најголем ентертејмент експорт(да го има и во Дота,ЛОЛ,Ворфрејм... Гоку е базиран на него исто), освен ако не ги сметаш за исто со...
 9. bleys

  Нови игри

  И ова денес праи бранови, се чини на прилично кул ствар, инспирирано од поише нешта али не може директно да се пин-поинтне на било кое, што е импресивно за кинеско микро студио без претходно искуство во трипл еј игри.... наменето да им послужи ко шоукејс да зберат некоја сума и да го привршат у...
 10. bleys

  Бесплатни игри (промоции и понуди)

  ^првата е игриште... иначе ова е едини начин на активација за фри -
 11. bleys

  Општи дискусии за игри

  Побарај луѓе овде https://discord.gg/Dzv4sTt https://discord.gg/VDW57fq ___________________________________________________________________________________ Не сум се задржувал многу на абилити-хироу шутери, уште од Тим Фортрес (кој што сметам до ден денес најдобро ги имаат нејлнато главните...
 12. bleys

  The Last of Us (Part I & II)

  Свртена два пути, на survivor и custom- hard/moderate - Првенствено ќе започнам со најсилните аспекти, па постепено кон недостатоците. Играва е лендмарк во бленд на анимациски сетови и лодс(поготово на карактерите). Неописливо тешко е да имаш во игра толку многу исполирани-комплексни-уникатни...
 13. bleys

  The Last of Us (Part I & II)

  B T F O https://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-of-us-part-ii/critic-reviews
 14. bleys

  The Last of Us (Part I & II)

  Излегоа нови снимки(не одобрени од сони/ND па мораа да го реаплоуднат на друго место) од претхдоно веќе видените 2-3 чаптери, но сега од различна фаза во левелите. нема ништо стори-поврзано, служи да се добие претстава за екпанзивноста на областите во играта.
 15. bleys

  The Last of Us (Part I & II)

  Ќе биде занимливо од наредна натаму, да се види како ќе ја преведат во шоу https://ew.com/gaming/the-last-of-us-part-2-preview-hbo-tv-series/ вака на прва делува ко стелар постава, да се сочека и кастот уште.
На врв Bottom