bladeruner's latest activity

 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  ТНБ уште во 2018 имаше добивка од близу 2500 ден по акција, а денес е 30% поголема банка отколку во 2018, така да проценкава од 2000...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Токму инфлаторната закана е и ќе биде гориво за индексните акции. Кој би сакал да биде во кеш при услови на силна инфлација...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Да, легна вчера втората рата од странската банка. Ситно,допрва ги чекам дебелите исплати, ама секој месец да има по толку - јас би бил...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Паа, нешто слично како Слободан... :neetaka:
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Да се разбираа подобро од Слободан во инвестирање, овие што сега се дрзнуваат да му даваат инвестициски совети, ќе поседуваа сега ТНБ а...
 • bladeruner
  bladeruner реагираше на објавата на VardarVoSrceto во темата Македонска берза со Хаха Хаха.
  Bolje neka ne gi sitka. Ako gi sitne moze kje si isplati bonus za uspsno raspolaganje so hartii od vrednost vo sopstvenost na drustvoto.
 • bladeruner
  Ако е иста потрошувачката на 3 степени и на -7 степени, по логика следи дека и на 17 степени има еднаква потрошувачка. А на 17 степени...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Профитот за време на неговото ЦЕО-ствување се зголеми три пати. Замисли тек да не правеше кардинални грешки...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Европските банки работат во опкружување каде што просечната каматна маргина се движи од 0,8% до 3,3%. Во Македонија таа изнесува 3,8 %...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Ептен смрди на "кромид". Па дури и цената ја дознале :neetaka:
 • bladeruner
  bladeruner реагираше на објавата на BilboBaggins во темата Македонска берза со Ми се допаѓа Ми се допаѓа.
  Ова го пиша од што ти е досадно по дома?
 • bladeruner
  bladeruner реагираше на објавата на Side Hustler во темата Македонска берза со Ми се допаѓа Ми се допаѓа.
  У есенција сме предодрени за дум на секое поле. Седнале гревовите у тоа управниот одбор на мсе и донеле одлука да им го скинат...
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Да, 1650 беше минимум.Акцијата падна нереално ниско поради најава за 5 години без дивиденда. На крај испаднаа 4 години без дивиденда...
  • TNB minimum.JPG
 • bladeruner
  bladeruner реагираше на објавата на TENDO во темата Македонска берза со Ми се допаѓа Ми се допаѓа.
 • bladeruner
  bladeruner одговори на темата Македонска берза.
  Не се сеќавам баш најдобро на тоа време па затоа да си прашам: Дали Пекабеско настана од претставништвото на тогашна српска Пекабела?
На врв Bottom