Recent Content by artweb

  1. artweb

    Кражба на квадрати во станови

    Легендата вели некој некогаш имал 2,3 квадрати повеќе. :D
  2. artweb

    Прашања до Атеистите II

    Кај реков дека некој се замарал со мене? 1603141432 @artweb , ниту сум се замарал, ниту ќе се замарам со твојата верба. И да, ние ставаме звучници и ѕвона, и да, ние им викаме на нашите неистомисленици дека им следи казна ако не ги следат нашите правила на живот. ;) Ти можеби не, но повеќето...
  3. artweb

    Прашања до Атеистите II

    Атеисти, што толку се замарате дали некој е верник или не? Нели велите верата е приватна работа, зошто атеизмот не ви е приватна работа туку цело време го пропагирате? Напорни сте и досадни бетер јеховини сведоци.
  4. artweb

    Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

    Точно, автолидер се официјални застапници.
  5. artweb

    Скопје 2014 (Генерална дискусија)

    Бидна и булеварот.
  6. artweb

    Заработка на интернет (официјална тема)

    Здраво, Подолго време планирам да направам тим и заедно, ортачки, да работиме на вебсајт кој ќе заработува од реклами. Јас сум веб девелопер со долгогодишно искуство и имам огромно искуство со се што е потребно за еден таков вебсајт. Потребни се само луѓе кои ќе спремаат содржини на англиски...
  7. artweb

    Прашања до Атеистите II

    Да, те сфаќам. Скроз со во право, но факт е дека многу луѓе атеисти не прават разлика помеѓу религија и црква. Имаат перцепција дека тоа лошто што го прави црквата е така затоа што религијата така налага, што е апсолутно не точно. Но, сепак за таквата искривена перцепција виновник е токму црквата.
  8. artweb

    Прашања до Атеистите II

    Тоа нема врска со религијата, тоа не е религија.
  9. artweb

    Гуми (пневматици)

    Сооднос квалитет-цена најдобар избор. Имам Goodrich и летни и змиски од 2013, супер се покажаа. Шарата им е како сега да се купени, само што се стари мора да ги сменам. Без да се мислам повторно Goodrich ќе земам. https://olimpiko.com.mk/p/2132/18565-r14-86t----bfgoodrich-g-force-winter
  10. artweb

    Искуство со Payoneer картичка?

    Здраво, Регистирав фирма и сега партие ќе треба да го повлекувам на сметка на фирмата за да можам да плаќам придонеси и даноци. Ако ги повлекувам парите од Payoneer во банка на сметка на фирма, дали би имало некаков проблем околу пијавувањето данок?
  11. artweb

    Фриленсер (Freelancer)

    Здраво на сите, Дали има некој искуство да сподели како може да се избегнат оние 30 долари по транскација за wire transfer од UpWork на сметка во банка. До сега користев Payoneer, но отворив фирма и ќе морам на сметка во банка, но некако 30 долари многу ми се да плаѓам секој месец на UpWork.
  12. artweb

    Фриленсер (Freelancer)

    Не се саќавам на деталите дека тоа го правев пред 3 години. Во ФЗО кај шалтерите ќе треба да пополниш обрасци и ќе ти направат пресметка колку треба да плаќаш според висината на платата што си ја примал година дена уназад. Не се сеќавам дали им носев некакв потврда за примањата од фирмата кај...
  13. artweb

    Фриленсер (Freelancer)

    Здравственото осигурување нема врска дали си вработен или невработен. И воошто да не фигурираш како вработен или не вработен пак ќе имаш здравствено осигурување.
  14. artweb

    Прашање за Христијанството III

    Кое свето писмо е напишано од црквата? 1572428271 Aпсолутно НЕ.
  15. artweb

    Фриленсер (Freelancer)

    Здраво, Во процес сум на регистирање фирма, некој да препорача банка, во смисла да има ниски провизии за девизни приливи од странство?
На врв Bottom