Recent Content by Ankica

 1. Ankica

  Пауло Коељо

  Коељо е бизнисмен и знае што и треба на денешнава mediocre маса. Ниту повеќе ниту помалку. Знае како да се доближи со едноставни описи и квази-псеудо-филозофски мисли, и народов паѓа. Жал ми е што дојдовме во ера кога ќе се величат споменатиов господин, и Ден Браун, и Стефани Мејер, а автори од...
 2. Ankica

  Драга Кајгана

  :helou:Подолго време не бев напишала ништо , ми се случуваа некои работи ,односно лекции од кои се надевам научив нешто а уште и учам не сум во тек со збиднувањата на форумов, ама се надевам дека наскоро ќе бидам поредовна ,поздрав до сите мои пријатели иако не се јавував ги сметам за мои :toe:
 3. Ankica

  Тука пишуваме на зададена тема (денес: „На суд...“)

  Рамнодушност ,почнувам да ја засакувам ,рамндушност која не остава мирни при крикот на детето ,рамнодушност која не ни дава да потрчаме таму каде што не не викаат ,рамнодушност која не остава смирени за да можеме да го чуеме сопственото јас кое ни зборува,рамнодушност кон богатството на другите...
 4. Ankica

  Задоволни со просечност?

  Ако е просечност да си задоволен со тоа што го имаш, да се стремиш кон хармонија со себе и луѓето кои те опкружуваат, да сакаш да ги прифаќаш луѓето онакви какви се и да се трудиш лесно да опростуваш, уште подобро да не замеруваш, тогаш Да, јас сум просечна .
 5. Ankica

  Причина за живеење...

  Дасе радуваш на се околу тебе, на насмевките на внуците ,да правиш работи кој ќе ги насмеат направат радосни луѓето со кои животот те споил, да ги сакаш, ама тоа да е искрено ,да се радуваш на природата цветовите и да ги бркаш мислите кои го нарушуваат ова , се завршува со мислата а неа можеме...
 6. Ankica

  Зошто на луѓето им е толку тешко да ја дофатат среќата?

  Среќен човек за мене е тој кој е во хармонија со себе и се околу него , кој се сака себеси , ги прифаќа луѓето онакви какви се и уште нешто ,тој кој има многу радост во себе ..
 7. Ankica

  Сите убави мисли ТУКА!

  Се завршува со мислата, а неа можеме да ја измениме !
 8. Ankica

  Најголемо разочарување

  Во животот нема разочарувања ,има само лекции , ако на доброто кажеме еднаш фала на лошото два пати , ако сватиме зошто тоа ни се случува и научиме како понатаму, тоа разочарување нема да се повтори, ако не ,повторно ќе ни се случува додека не ја научиме лекцијата ,затоа секогаш најпрво треба да...
 9. Ankica

  Совети од постарите за помладите

  1. Ние носиме сто процентна одговорност за сите наши постапки 2.Секоја наша мисла ја создава нашата иднина 3.Излезна сила ,секогаш во вистинскиот момнент 4.Сите без исклучок страдаат од чувство на вина и омраза кон себе 5.Сите мислат за себе ,јас не сум доволно добар 6.Се завршува со мислата ,а...
 10. Ankica

  Како изгледа вистината?

  ќе ја погледнам вистината од еден друг агол. Секој има своја вистина ,ако таа за мене е тоа ,за друг можеби не е ,сите ја обојуваме својата вистина и даваме свој белег во зависност од нашите погледи на свет, предрасуди и др .Така да вистината има многу лица . Но сепак светот би бил многу поубав...
 11. Ankica

  Познати филозофски изреки од големите мислители

  Ако заради некои околности си принуден да се вознемириш,веднаш повлечи се во себе и не излегува оттаму без голема потреба . Подобро ќе завладееш со хармонијата ,ако постојано и се враќаш.
 12. Ankica

  Промена на судбината

  Верувам дека на секој му е одреден смртниот час ,но како ќе проживееме до тој момент зависи исклучиво од нас , нашите постапки ,нашиот избор ,ние го креираме нашиот живот се е во нашата глава .Денес го креираме нашето утре .
 13. Ankica

  Колку им верувате на луѓето околу вас?

  Се трудам да ги прифаќам луѓето онакви какви се , им верувам ,но последен е мојот суд за нештата .
 14. Ankica

  (Не) Требаше... - се каете ли за нешто?

  Каењето е некој вид на префрлање на самиот себе затоа што си пропуштил нешто корисно. Ниту еден човек не треба да се кае што не фкусил и што пропуштил некоја наслада, бидејќи насладата не е ниту корисна ниту добра . А она што е добро мора да биде и корисно и добриот човек мора да се бори за тоа .
 15. Ankica

  Катче за инспирација - мудри/поучни/мотивирачки текстови

  Биди како карпа од која се прекршуваат брановите.Таа стои неподвижна, а морето што беснее околу неа, постепено се смирува. никогаш не вели . Несреќен сум , зарем мораше тоа да ме снајде. Секогаш вели ." Среќен сум што живеам безгрижно и не сум погоден од тоа што сега ми се случува, ниту се...
На врв Bottom