Recent Content by *ANE*

 1. *ANE*

  Бесплатен возен билет за средношколци?

  http://mof.mk/servismladi/pravo-na-besplaten-javen-prevoz-na-srednoshkoltsite-vo-grad-skopje/
 2. *ANE*

  Правна помош и совети

  Фала многу.
 3. *ANE*

  Правна помош и совети

  Ситуацијата е следна. Земен е кредит во 2004 година од страна на лицето Н.Н., а жирант е лицето М.М. Лицето Н.Н. го плаќало кредитот помалку од една година, а остатокот не го плаќало навремено, па банката почнала да го наплатува од жирантот М.М. Завршно со 2006 година кредитот е целосно...
 4. *ANE*

  Како да се добие туристичка виза за USA?

  Некој што аплицирал за туристичка виза за САД во последниве неколку месеци?!? Конкретно ме интересира дали амбасадата може да ја провери потврдата за работа која ја доставувате? Знам дека може да се јави во фирмата на бројот кој сте го навеле за контакт, ама прашањето ми е дали може да се...
 5. *ANE*

  Правна помош и совети

  На мој близок му стигна Решение од УЈП за присилна наплата од парични средства, со барање за забрана 1/3 од плата. Наведено е дека се работи за парична казна/глоба согласно Решение/Пресуда од 18.02.2009 година на Царинска управа/Одделение за прекршоци-Комисија за одлучување по прекршок...
 6. *ANE*

  Помош за избор на лаптоп

  Дечки ми треба мала помош! Се мислам помеѓу овие три лаптопи па се мислам кој да го одберам. Би Ве замолила да ми дадете стручно мислење кое би ми било од голема корист!!! Фала Ви многу однапред :) 1. Notebook HP ProBook 4530s Информации за производот Processor: Intel Core i3-2310M...
 7. *ANE*

  Правна помош и совети

  Побарувања утврдени пред судот или пред друг надлежен орган Член 368 (1) Сите побарувања што се утврдени со правосилна судска одлука или со одлука на друг надлежен орган, или со порамнување пред суд или пред друг надлежен орган, застаруваат за десет години, па и оние за кои законот инаку...
 8. *ANE*

  Правна помош и совети

  Би сакала да поставам прашање во врска со кампањата на ЕВН која трае до утре 31.01.2011 за наплата на рати на стари тужени сметки за струја. Имено, кај мене дома, имаме неплатени сметки за струја во период од цели 2 години, односно 98 и 99 година.Од 99 па навака, сметките си се редовно...
 9. *ANE*

  Асистенти и професори на правен факултет

  Ванчо Узунов-економика и применета економика! Дефинитивно број еден професор, уживав на предавањата и буквално да не беше тој, никогаш немаше да ја разберам економијата. Елена-меѓународно! Иако знаеше да биде дрска, доста сум задоволна од неа. Билјана мислам дека беше, асистентка по економика и...
 10. *ANE*

  Барате некој закон?

  Ми стигна дома покана за бидам сведок во врска со прекршочен предмет број *** чл.** од Законот за ППОРМ. Знае ли некој да ми дефинира кој е тој закон ППОРМ.Неможам да го најдам на pravo.org.mk. PLS help Фала
 11. *ANE*

  Како реагирате на лаги?

  Eдноставно постојат патолошки лажговци кои уживаат во тоа до тој степен што самите си веруваат во сопствените лаги и си праат филм. Блиска личност сватив дека е таква и намалив комуникација од проста причина што не можам да ја поднесам.....почнувајќи од ситници до големи работи- така си ги...
 12. *ANE*

  NOKIA 5800

  На релакс 1800 сум, корисник веќе 6-7 години сигурно, сметки ради тоа што се повеќе луѓе под мојот број, плаќам некаде 4000 сигурно во просек. Денеска ми се јавија од Мобимак, и покрај овој и сони ериксон w 890i ми го понудија исто бесплатно, после нокиа е66 и нокиа е71 за 2450 доплата, нокиа...
 13. *ANE*

  NOKIA 5800

  Корисник сум на Мобимак долги години и ми се јавија денеска да ми кажат дека имам право на бесплатни 14.000 денари разговор или бесплатен телефон нокиа 5800 и некои други телефони ги нудат со и без претплата. Мене конкретно ме интересира овој телефон, неговите карактеристики и секако некој што...
 14. *ANE*

  Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

  Јаоооо Калипи и Наум ме разочараа...а дечкиве од Сленг- Генгста оро...топ се...
 15. *ANE*

  Конечно сфатив дека...

  Конечно сватив дека Б.... никогаш вистински не ме сакал. Конечно сватив дека никогаш во таа врска не сум била скрос природна. Конечно сватив дека ретки се луѓето што не те гледаат од корист. Конечно сватив дека потресните ситуации од детството сега ги чувствувам најмногу. Конечно сватив дека...
На врв Bottom