Recent Content by Хептаграм XI

 1. Хептаграм XI

  https://www.facebook.com/HeptagramXI.page

  https://www.facebook.com/HeptagramXI.page
 2. Хептаграм XI

  Верски вести III

  Патријархот Порфириј упати Томос за афтокефалност во Вселенската патријаршија Благодарение на вашите молитви воспоставивме единство, а сега браќа и сестри ви носиме уште една радост – Светиот архиерејски собор на Српската православна црква едногласно во пресрет на барањето на Македонската...
 3. Хептаграм XI

  Фото хумор и интересни фотки!

 4. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Не мора. Доволно е да постулира ентитет „човек“. Од таму почнува секоја работа, и таму завршува секоја работа. Бидејќи се е за(ради) човекот. :) Можеби во иднина ќе дефинира душа, делови, како реагираат при различни пракси, итн итн... но да ги докаже на мене или на тебе - тешко. "In this book...
 5. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Но ти не си фактор кој што се прашува да ги објасни езотериските школи кои копаат ровови на Земјата. Ти само се обидуваш да исмеваш нешта според твојата логика. Јас реков дека со 5 ракии или ако земеш дрога, логиката ти оди во неповрат и нештата добиваат друга смисла... затоа логиката не помага...
 6. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  По твојата логика, може секако да се резимира. Но логиката не помага бидејќи подлежи на разумот на човекот и свесноста за својот универзум на дејствување. А разумот е само дел од душата како целина наречена човек, во еврејските езотериски учења и египетските мистерии... Логиката и разумот се...
 7. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Затоа екстазата доаѓа кога логиката умира. :love: Логиката е плод на разумот, евреите го нарекуваат руах и е голема препрека за спознавање на реалноста. Затоа сите учења што постојат од памтивек и кои имаат пракса се обидуваат таа логика која се темели на искуство и ти што велиш во овој...
 8. Хептаграм XI

  Фото хумор и интересни фотки!

  ФакМастер Про 5к :LOL:
 9. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Што има животот на Земјата со душата ако ја има во телото? Што има душата со вируси? Дали свесноста за нештата одредува дали тие постојат или не во универзална смисла? Во врска со темава, свесни за душата и каде таа се наоѓа, ако се наоѓа некаде кај човекот? Ако јас или ти не сме свесни за...
 10. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Да се прашувавме јас и ти или било кој философ - ќе беше таква реалноста за сите. Но бидејќи философијата само се прашува, но не дава конечни одговори, исто како и религијата - ете не во истиот кош.. треба да прифатиме до каде ни се можностите како човек и човештво во однос на универзумот...
 11. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Така, по муабетот твој уште во старт знаев дека не постои душата. Многу нешта постојат што човекот и денес не е свесен за тоа постоење - не значи дека не постои бидејќи не може човекот да го дефинира нештото во моментот. Многу е битен човекот за постоење на нештата нели во универзумот, та нели...
 12. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Дефинирај ја што мораш, не ти велам дека не смееш да ја дефинираш. Ако духот бараш да го дефинираш преку физичкиот свет, пиши не постои душа и мирна Босна. Одиш во корпата наречена атеисти и завршена работа. Реков каква работа врши душата, дава волја за живот или смрт. Што те турка низ животот...
 13. Хептаграм XI

  Ако во човекот има душа, тогаш каде се наоѓа таа?

  Се мислам дали може вака: Ако може „нештото да врши работа за одредено време“ со тоа има енергија, не мора да ја дефинираме од што супстанца е душата. Нештото што создава енергија и живот е секогаш „причинител непознат“. Може да бараме каде е изворот на таа енергија и ќе го нарекуваме душа...
 14. Хептаграм XI

  Фото хумор и интересни фотки!

На врв Bottom