Sa srećom neka jeI kaj mene denes ukaz br .5 broj na prepiska 4090
Автоматски споено мислење:
Od kad si na polozitelno?Moze li neko da postavi spisak dokle se stiglo sa prepiskama predatim konzulskim putem?Hvala
Sa srećom neka jeI kaj mene denes ukaz br .5 broj na prepiska 4090
Od kad si na polozitelno?Moze li neko da postavi spisak dokle se stiglo sa prepiskama predatim konzulskim putem?Hvala
Odi vo sofija zavrsi si rabotata se so trebaZdravo decki. Mi iskoci ukazot i odma bev da go podignam udostoverenieto vo ambasadata vo Skopje(posto tamu bev i na intervju no tamu mi rekoa deka treba da stigne nekoe pismo vo Sofija pa za da mozam da odam da se slikam e sega od togas pominaa 4 meseci i uste nisto nema stignato. Sto mozam da napravam za pobrzu da odam da se slikam i da go zemam pasosot posle dolgi 4 godini cekanje.... Inace Udostoverenieto go imam dali mozam direkno so nego da odam da se slikam posto mene nisto ne mi
e jasno pa ako
moze nekoj da mi razjasni sto e rabotava...
26 oktomvri 2023Sa srećom neka je
Автоматски споено мислење:
Od kad si na polozitelno?
Здраво, од каде го извади тој документ за наследници?После долго барање за стар документ најдов од стара книга и ми издадоа документ за наследници каде што го пишува мојот прадедо како син на хххх личност - негови мајка и татко кои што ги пишува во неговата посмртница. Сега планирам неделава да ги поднесам во Софија па да замолам некој да ми пушти контакти од преведувачи во Софија да ги пратам за да ги земам директно и да ми го пратите формуларот - молба за дополна на документите. Благодарам
Честито! Кога беше на интервју во Битола? Те прашуваа прашања?Ај добро вечер и добро ве најдов..
Кажете ми сеа, се израдував што понатаму, да ѕвонам од понеделник во конзулат да ми кажат што како и овде ако можи некој совет плус за статусов?
- Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Честито! Значи од прилика 3 месеци од положително до указ чекаше.38../21 инаку интервју во амбасада 11.20 а бројчето ми излезе крај март 21
На положително од 26.10
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Ja čekam 15 meseci i ne mogu ništa da saznam sem da viceprezident nema rok do kad da potpise. Mislim da je vreme da preduzmemo nešto svi zajedno! Nema smisla višeIma li neko da je bio u Sofiju u ministarstvo pravosudja da pita zasto je za nas iz Srbije blokirano izdavanje potpisa Viceprezidenta? Sacekacu pocetak februara ako niko nema proverene i tacne informacije idem licno u ministarstvo da se raspitam jer nas drze vec 14 meseci bez potpisa ukaza. Hvala
2020 Ноември, инаку да ме прашуваа прашања.Честито! Кога беше на интервју во Битола? Те прашуваа прашања?
Vladajuca stranka koristi listu bugarske nacionalne manjine za skupljanje fantomskih glasova tako da Bugari vise ne veruju u srpske drzavne dokumente i sve proveravaju diplomatskim dopisom. Na listi bugarske manjine je sad bilo vise glasaca nego sto zvanicno ima Bugara u Srbiji.Ima li neko da je bio u Sofiju u ministarstvo pravosudja da pita zasto je za nas iz Srbije blokirano izdavanje potpisa Viceprezidenta? Sacekacu pocetak februara ako niko nema proverene i tacne informacije idem licno u ministarstvo da se raspitam jer nas drze vec 14 meseci bez potpisa ukaza. Hvala