Фото натпревар #335: Хоби, занает

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
U nova sme bre!
Zena ej, se nesto ne cinelo… :D
Јас никад немав нова тема отворено, а веќе 11 години сум тука.
Не дека не можев, али ми требаше време да се одлучам на која тема да отворам...

А бев и презафатен додуша, така да решив да отстапам место на некој поажурен. Али ко шо те глеам и тебе брат... :rolleyes::ROFLMAO:

Izumiv :D

Sledna tema e Хоби ili занает
Mislam e dovolno opsta i pokraj foto talentot moze ke videme i nekoj drug vas talent

Prijavuvanje do… kako pravilata od prethodnite temi

*puka so pistol u vozduh*

До петок, вот. Во петок ќе треба да отвориш гласање и да заврши во недела. Се заеба сега. :D

До петок, вот. Во петок ќе треба да отвориш гласање и да заврши во недела. Се заеба сега. :D
Го изремети, го изремети чоекот в крај.
Перманент демиџ иминент!!!
:(

Kako učenik vo osnovno i sredno se zanimavav so brodomodelarstvo, imam napraveno 2 golemi edrenjaka : Santa Marija i Dubrovačka Nava.
Posle golema pauza, pred nekoja godina se navrativ na ova hobi so cel da napravam brod vo šiše so predizvik da bide toa so visoki baranja: 5 jarboli i vkupno 13 edra, što retko moži da se vidi. Celata tehnologija samiot si ja otkrivav vo tekot na rabotata. Potrošiv nad 100 rabotni saati

20180421_104414.jpg

Ако мора да одберам една...нарочито сум горд од овој табласт ...калцит? најден над злетово. Од аматерска геологија(камењарење). Голем дел од стварите што ги собирам ги сечам и полирам, некој од нив и ќе ги тумбам.

20230520_113348.jpg
-оваа првава за натпревар-
(тумбано)20230417_104434.jpg
(полирано)20230806_190805.jpg
(полирано, фосили од корал)20220730_174823.jpg

Последно уредено:
Ако мора да одберам една...нарочито сум горд од овој табласт ...калцит? најден над злетово. Од аматерска геологија(камењарење). Голем дел од стварите што ги собирам ги сечам и полирам, некој од нив и ќе ги тумбам.

Прегледај го приврзокот 404885
-оваа првава за натпревар-
(тумбано)Прегледај го приврзокот 404886
(полирано)Прегледај го приврзокот 404888
(полирано, фосили од корал)Прегледај го приврзокот 404889
Браво...ова мене ми е хоби во имагинарниот свет, т.е. пратам нешто по интернет, нешто по телевизии и имам огромна желба за обаа област, но немам никаков почеток во реалност

Браво...ова мене ми е хоби во имагинарниот свет, т.е. пратам нешто по интернет, нешто по телевизии и имам огромна желба за обаа област, но немам никаков почеток во реалност
Прво бара литературна поткрепа. Без тоа нема далеку да стигнеш. Бајги литературна поткрепа, а потоа и доста пракса на терен. Нешто за локалитети има на миндат. Најмногу јужно од штип, нешто во велешко, и бајги во пелагонија. A обработувањето бара циркулар за плочки, дремел и шмиршајбна со потенциометар, и пропратни дискови и додатоци, како и респиратор.

Иначе како да не е листиран нов пост за фото натпревар под јазичето за нови постови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom