- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.770
- Поени од реакции
- 9.891
Мехх, грд те просечен народ ми се воглавно Словаците. Братислава е супер скоцкана мада со цените е ко Виена упм.Стандарден нормален муабет... Туку имам идено на неколку дена во Братислава, тогаш ич не заслушав колку разбирлив е Словачкиот.
(одамна беше, ваљда премногу сум гледал во деколтеата)
Што па не е разлог да не гледаш во деколтеа...Мехх, грд те просечен народ ми се воглавно Словаците. Братислава е супер скоцкана мада со цените е ко Виена упм.
Ај спореди го со цивилните жртви во Јемен, па кажи дали таму има геноцид.да го споредиме ова со цивилните жртви во
Не знам зошто се кезиш.... Ама еве ти го ова подолу, па ти одговори си на тоа прашање:Ај спореди го со цивилните жртви во Јемен, па кажи дали таму има геноцид.
Е кажи сега, во Јемен има геноцид со 15-20 пати повеќе убиени цивили од Газа?Не знам зошто се кезиш.... Ама еве ти го ова подолу, па ти одговори си на тоа прашање:
Yemen war deaths will reach 377,000 by end of the year: UN
New UNDP report projects that the number of those killed as a result of Yemen’s war could reach 1.3 million by 2030.www.aljazeera.com
Conflict in Yemen and the Red Sea | Global Conflict Tracker
Learn about the world's top hotspots with this interactive Global Conflict Tracker from the Center for Preventive Action at the Council on Foreign Relations.www.cfr.org
Те чекам тебе да кажеш... Заедно со поената (што очигледно се обидуваш да ја направиш ама не ти успева).Е кажи сега, во Јемен има геноцид со 15-20 пати повеќе убиени цивили од Газа?
Без разлика дали за вчера бројката е 1.2К или 0.12К треба навистина да си хомер за било што да пререкуваш на тема загинати украински војници... Не кога гледаш дека киднапираат луѓе по улици и погреби, и кога просечната старосна граница на војниците им иде накај 50 (затоа што помладите се веќе загинати). Не кога гледаш жени по рововите и инвалиди со пушки во раце. Не кога противничките војници отворено изјавуваат дека би сакале мина да им ја разнесе ногите за конечно некако да си отидат дома кај блиските. Не кога најблиските не можат ни да си ги погребаат синовите и сопрузите затоа што корумпираните командири не ги пријавуваат за мртви за да им ги собираат платите секој месец (а загинатите со багери ги закопуваат во неозначени гробови на самиот фронт).Source: Trust me bro.