Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Da be doktorke!!!!!

Jas ne pishuvam od " slushnav kako bratuced mu na Petre slushal od vujkomu kolega kazhuval deka komshivkata slushnala oti bratje go videl svatot kako se lecel so receptava"

Na be zlatna, od licno iskustvo i mi svrshilo rabota 3 pati vo zhivotot i ushte edno 7-8 pati na clenovi od semejstvoto.

A ovie glupostive shto si gi slikala gi imam doma i "NE CINAT" makar shto se od najdobrata Marka vo Deutschland!

Vo prevod slushaj patalec a ne gatalec.
Batalete flasteri, ima vo apteka kapki, em se pobrzi, poefikasni....zarem vo denesno vreme ke se lecime so svinska mast :facepalm:

Batalete flasteri, ima vo apteka kapki, em se pobrzi, poefikasni....zarem vo denesno vreme ke se lecime so svinska mast :facepalm:
Da gospodjo, se lecime so Salicil, a masta se koristi za da ja omekni kozhata i da go zadrzhi salicilot.
Narodna medicina, ili aj ce roknime 3 Vakcini pa ce ni bidi podobro.

Da gospodjo, se lecime so Salicil, a masta se koristi za da ja omekni kozhata i da go zadrzhi salicilot.
Narodna medicina, ili aj ce roknime 3 Vakcini pa ce ni bidi podobro.
Kapkite sodrzat salicil....veruvaj deka mi se probani i zadovolna sum od niv.
Imav i jas problem so zuljevi na malite prstinja i toa se poradi spic salonki( ebate glupavata moda, unistivme stapala)...posle nekolku obidi so se i sesto, spasot bese samo so kapkite.

Kapkite sodrzat salicil....veruvaj deka mi se probani i zadovolna sum od niv.
Imav i jas problem so zuljevi na malite prstinja i toa se poradi spic salonki( ebate glupavata moda, unistivme stapala)...posle nekolku obidi so se i sesto, spasot bese samo so kapkite.

Abe zemi shto pishuvam i ne se maltretiraj so kapki i ne frlaj si gi parite
A eve i nekoj drug recept od internet, si vikam proveren e.
Pa koj saka neka poveli

Рецепт за отстранување на курје око и жуљ
Верувале или не, се што ви е потребно за овој рецепт е чувар куќа и фластер.
Земете еден лист чувар куќа и извадете ја тенката кожа од едната страна. Потоа листот ставете го на болното место така што страната без кожичка да биде дирекно врз израстокот. Залепете фластер врз листот и оставете да делува цел ден, а навечер заменете ја облогата со иста таква, нова. Задолжително лекот треба да делува и во текот на ноќта, бидејќи тогаш нозете се слободни без чевли и тогаш ефектот е најизразен.
За неколку дена израстокот би требало да исчезне заедно со коренот.

Ми утврдија дека имам целијакија. Да,сум имала тегоби во стомакот, мачнини, но болки некои не. Дали е можно,бидејќи покажа на КТ и копростаза ,алергијата на глутен да ствара запек?

Колку вода пиеш на ден, и колку овошје јадеш?
Pa pocnav da pijam sega barem 2 litri na den. Inaku da, ne piev mnogu. Ova mi se rezultatite od KT i napraven endoskopski pregled na zeludnik
Автоматски споено мислење:

Pa pocnav da pijam sega barem 2 litri na den. Inaku da, ne piev mnogu. Ova mi se rezultatite od KT i napraven endoskopski pregled na zeludnik
Nekako ne mi e sfatlivo ,ovaa bolka ke jq imav i prethodno ako vec sum alergicna na gluten. Mozebi sum imala tegobi,da,ama ovaa bolka ne. Ova nastana posle kolonoskopijata i otstraneti polipi Germanija,no tie voopsto ne ni prifaakjaat deka e mozno od toa nesto da e. Dali e mozno od cista na crn drob mala ako e da ima bolki ? Znaci bolkive se kako modrica da imam,pogotovo nap koga davam

Attachments

• Screenshot_20240119_211517_Google.jpg
    Screenshot_20240119_211517_Google.jpg
    1,1 MB · Прегледи: 11

Nekako ne mi e sfatlivo ,ovaa bolka ke jq imav i prethodno ako vec sum alergicna na gluten. Mozebi sum imala tegobi,da,ama ovaa bolka ne. Ova nastana posle kolonoskopijata i otstraneti polipi Germanija,no tie voopsto ne ni prifaakjaat deka e mozno od toa nesto da e. Dali e mozno od cista na crn drob mala ako e da ima bolki ? Znaci bolkive se kako modrica da imam,pogotovo nap koga davam

Јади по 3-4 киви на ден, и 3-4 мандарини. Пиј по 3л вода.

... добро мислиш, го делам мислењето дека највероватно е можна последица од гинеколошкиот природа, полицистични јајници и цисти на цервикс (Nabothian cysts) што се појавува болка кога се напнуваш, тие сами по себе не се опасни ако се докажани со колоноскопија дека тоа е тоа и оперирани (остранети) како треба!

Dosta e verojatno medikamentite koi si gi primal za artritot da predizvikale odredeno narusuvanje. Voobicaenata terapija za reflux e taa koja sto si ja primal. Kupi Rupurut tableti za dzvakanje, sedni na stol i vidi dali ke podzdrignes vo rok od 30min. potoa pisi da vidime dali ke imas potreba od ponatamosni ispituvanja. Helicob. zaboravi, ubavo sto si proveril serumski i od izmet. Cist si.

Stern, што ќе ми препорачаш за реуматоидниот артрт за болките што го имам во коските, сега непијам ништо а имам потреба, пијам по пола парацетамол само ме поти не ми прави разлика, плус тоа не ги долечив крајниците и пак се имам крајници, докторот интернист ме гледаше на ехо тироидна и грло ми рече се е во ред и да не се секираш но крајникот ти е уште подуен тоа беше пред три недели сега пак исто . Инаку се греам на клима можно ли е од сувиот воздух вака да ми прави?

clavex-sol-10ml-apoteka-maxima.jpg imagesui.jpg IMG_6901.jpg

...мора да има фластер залепен над површината на жуљот, макар и празен без лекот со отвор токму над коренот (центарот) на жуљот каде се поставува лекот, било лекот да е во капки како твојот (добриот стар лек Clavex), било салицил во некоја мрсна подлога, било што да е лекот содржи „загризувачка“ супстанца и ако се разлие на здрава кожа капките ли, мастот ли ќе ја излуштат здравата кожа до крв, па после боли, еми ќе болит едно поправи друго расипвит.:)

Od @faraon

Stern, што ќе ми препорачаш за реуматоидниот артрт за болките што го имам во коските, сега непијам ништо а имам потреба, пијам по пола парацетамол само ме поти не ми прави разлика, плус тоа не ги долечив крајниците и пак се имам крајници, докторот интернист ме гледаше на ехо тироидна и грло ми рече се е во ред и да не се секираш но крајникот ти е уште подуен тоа беше пред три недели сега пак исто . Инаку се греам на клима можно ли е од сувиот воздух вака да ми прави?

Suviot vozduh ima negativno vlijanie, no ne e presuden vo tvojot slucaj.
Poseti ORL specijalist vo vrska so krajnicite.
Vo odnos na artritot ne bi mozel nesto konkretno da ti pomognam, vo sekoj slucaj e ,,macna rabota,,. Poseti dobar ortoped.
Paracetamol kako sto primas sekojdnevno, makar i 250mg. //analgetsko svojstvo minimalno// ne bi te sovetuval glavno poradi antikoagulantnoto svojstvo na lekot.
Poseti ortoped. Jas pred se sum spec. Opst hirurg, sub.spec. Abdominalen hirurg

4ти ден сум со температура 40 и симптоми на настинка. Затнат нос, шлајм. Црп испитано последно денес, вредност 26. Температурата се спушта до 38,7 и на 4 часа земам парацетамол.
Два пати бев на доктор, два пати ме враќаат демек вирусно е. Може ли толку висока температура толку долго да е од вирус? Имам едно пакетче Амоксиклав и се мислам да го почнам на своја рака, последно кога ме маткаа вака нишо не е, пиј вода, пиј парацетамол завршив на болница со црп на граница на сепса, па баш и немам доверба.

4ти ден сум со температура 40 и симптоми на настинка. Затнат нос, шлајм. Црп испитано последно денес, вредност 26. Температурата се спушта до 38,7 и на 4 часа земам парацетамол.
Два пати бев на доктор, два пати ме враќаат демек вирусно е. Може ли толку висока температура толку долго да е од вирус? Имам едно пакетче Амоксиклав и се мислам да го почнам на своја рака, последно кога ме маткаа вака нишо не е, пиј вода, пиј парацетамол завршив на болница со црп на граница на сепса, па баш и немам доверба.

Тоа шведските доктори ви праат природна селекција изгледа со непрепишување антибиотик и ве убедуваат дека е за ваше добро.

Може. Скоро сите настинки моментално се со мирна крвна слика и температури високи по неколку дена. Пиј течности повеќе, истуширај се со млака вода, можеш и бруфен да се напиеш плус за температурата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom