Kajgana Song Contest #270 - Македонски дуети

• Креатор на темата Креатор на темата Darklady
  • Време на започнување Време на започнување
Малце blast from the past :D , нит знам која е Маријана, а богами ни Зоки, ама песнава нон стоп ја вртеа на телевизија пред 20 години, чинам од Макфест беше... Слушнете ја, ептен заборавена песна :)

Дечки, дует не е група од двоица, значи Куку Леле отпада. Дует не е група од двоица рапери, или рапери и онј попарен петал. Дует е соработка од двоица независни и признаеени певачи.
Нешто као Мик Џегер и Дејвид Боуви - Денсинг ин д стрит
Нешто као Селимова Желчефски хаха

Еве ги македонските Мик Џегер и Тина Тарнер.

Се согласувам со замерките на парва и Рикен, корегирајте.
Темномоме, јебига смени си ја песната :D

Зошто да ја сменам песната? :(

Сакаш да кажеш дека Маријана и Росана не се дует? :cautious:

Дефиницијата за дует е прилично јасна и вели „Музичка композиција напишана за 2 различни гласа или за 2 инструменти“.
Спрема тоа, „Куку Леле“ не може да биде дует, затоа што Роберт свири, а Панки пее. Силви бенд исто, таа пее, Влатко свири.
Дует може да биде 2 саксафони или 2 гитари или било кој 2 инструменти, кои изведуваат иста песна.
Маријана и Росана и двете пеат, значи 2 различни гласа учествуваат во таа композија.
И не мора да се воопшто познати или признаени за да биде дует. Да застанеме јас и @парва да ја пееме „Назад, назад Калино моме“, ќе биде дует :icon_mrgr:

Малце blast from the past :D , нит знам која е Маријана, а богами ни Зоки, ама песнава нон стоп ја вртеа на телевизија пред 20 години, чинам од Макфест беше... Слушнете ја, ептен заборавена песна :)

Маријана има уште 2-3 песни, углавном фестивалски :)
Зоки е од групата Магија :)

On topic:

Поупатените нека одлучат која од овие две нумери го оправдува насловот на темата и нека биде на список за победа мислам гласање ;)
Автоматски споено мислење:

Да застанеме јас и @парва да ја пееме „Назад, назад Калино моме“, ќе биде дует :icon_mrgr:
Верувам дека со "три невесте тикве брале" ќе се истакнете како дует. Вокалните способности ќе го достигнат врвот...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom