Сензор за сончева светлина...кај некој коли ги пали/гаси светлата автоматки и ја појачува климата кога колата е изложена на директ сонце.
Tocen odgovor : ) ,,sunshine light sensor,, Vo megjuvreme dodeka forumot ne bese vo funkcija prasav sosed koj ima Pezo 5008 istoto mi go kaza i toj.
Kaj mene sekogas farovite mi se ostaveni na ,,auto,, .
Isto i klimatronikot mi e postaven na ,,auto,, so izbrana temperatura, gledam na touch ekranot kolata avtomatski izbira ,,AC,, i zimno vreme. Prekrasna kola celosno gledano, prezadovolen sum. Dizel koj ne se slusa deka e dizel, kako odnadvor, taka i vnatre. Tolku tivok dizel ne sum zapoznal dosega.
Pominav solidna kilometraza na otvoren pat, prekrasno, vistinsko uzivanje zad volan. Po site dosegasni pofalbi od bliski luge bese pricinata i da izberam da kupam Pezo.
Ti blagodaram, gledam deka odlicno gi poznavas Francuskite avtomobili.
Imeno pred izvesen period ,,otkaza,, fabrickiot akumulator Varta 70ah pritoa od Euroimpex //kade i mi go montiraa// me sovetuvaa da kupam i kupiv Exide start/stop 70ah kakov sto e za mojata kola, dali sum go napravil pravilniot izbor so brendot Exide? Blagodaram