Дежурна Ординација! #2

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Какво време дојде да не можеш да побараш слика од кур на интернет, одма линч и направивте на Биџи. До тука ли догуравме? Пропаднавме начисто. И како нација, и како луѓе.
Барајте си по други сајтови.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.514
Поени од реакции
37.352
...кога некој бара помош во подфорум здравје, во ваква подтема, а се работи за дерматолошки проблем, а не проблем од ерективна состојба на половиот орган, побараната слика би било локално ограничено сликање на местото каде ја има промената, што визуелно би било еден сантим, два.

... а тоа што некој овде очекува слика на полов орган т.е. пенис во цела негова должина со попратните закачени тестиси, по можност во фаза на ерекција , тоа е само бујна неостварлива фантазија да се види нешто као пикусдикус, па сега совеста на замисленото не тука туку ,,на други сајтови", бре,бре
...па ова не е подфорум секс и еротика па да се возбудите толку ако се постави слика на медицинско прашање и тоа од упорен член што знаев дека е фејк штом не дава слика на промената, а тоа беше моја провокација да го разоткријам!

...и сега никој не се бунеше, најде медицинско лице да се побуни, па одозгора ,,на други сајтови," бре, бре ние непоштените сме!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Вака сега, веќе цел месец имам болки во горниот дел на грбот, поточно кај десната лопатка и мускулот под мишка. Еве веќе 8 инекции примав кетонал дексазон и дијазепам поминува но пак се враќат болќите.. Бев во Филип Втори направив ренген на бели дробови се излезе чисто, крвна слика нормална, инаку сум инвалидизирани лице имам реуматоиден артитис и остеопороза. Во кревет ми минува денот баш таму дека сум потпрен на грбот баш таму боли.. Правев и ехо на абдомен се е уредно, лудило ме фајќа .. некој што имал вакво искуство да каже нешто..

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.155
Поени од реакции
10.154
Вака сега, веќе цел месец имам болки во горниот дел на грбот, поточно кај десната лопатка и мускулот под мишка. Еве веќе 8 инекции примав кетонал дексазон и дијазепам поминува но пак се враќат болќите.. Бев во Филип Втори направив ренген на бели дробови се излезе чисто, крвна слика нормална, инаку сум инвалидизирани лице имам реуматоиден артитис и остеопороза. Во кревет ми минува денот баш таму дека сум потпрен на грбот баш таму боли.. Правев и ехо на абдомен се е уредно, лудило ме фајќа .. некој што имал вакво искуство да каже нешто..
Можеби требало компјутер или магнет да ти направат за да се види рбетен столб, ребра, но како и да е, штом ехо на абдомен ти е добро, можно да е некој шилец....пробај со масажи, со некои креми за реума...

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Можеби требало компјутер или магнет да ти направат за да се види рбетен столб, ребра, но како и да е, штом ехо на абдомен ти е добро, можно да е некој шилец....пробај со масажи, со некои креми за реума...
Пробав и со креми разни малку попушта но пак болката се враќа.. Што е подобро магнетна резонанца или ренген на рбет..

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.155
Поени од реакции
10.154
Пробав и со креми разни малку попушта но пак болката се враќа.. Што е подобро магнетна резонанца или ренген на рбет..
Шилци се гледаат и на обичен ртг, но сепак појди си на ортопед, па он што ке предложи.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Шилци се гледаат и на обичен ртг, но сепак појди си на ортопед, па он што ке предложи.
Имам уште три инекции па ќе видиме, матичната докторка ми вика според крвта се е во ред но јас пак болќи имам..
Автоматски споено мислење:

Имам уште три инекции па ќе видиме, матичната докторка ми вика според крвта се е во ред но јас пак болќи имам..
Инаку да се надополнам правев и ехо на срце како и да се вика докторката вика школски пример како што треба да работи срце..Ама исум многу анксиозен се на разни болести ми оди умот..

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.155
Поени од реакции
10.154
инекциите не ти се лек, тие ти се да ти намалат болка, но мора да се најде причината...затоа ти теков да посетиш обавезно доктор, ортопед, невролог...

@bijons сигурно ке прочита овде и се надевам дека ке ти даде стручен одговор што понатаму да правиш.:)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.691
Поени од реакции
42.280
Некој нерв сигурно го стега. Повише да се движи најпаметно му е, и да прави фискултура со раце да ги раздвижи мускулите бар еднаш у денот по 5 - 10 мин.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Некој нерв сигурно го стега. Повише да се движи најпаметно му е, и да прави фискултура со раце да ги раздвижи мускулите бар еднаш у денот по 5 - 10 мин.
Друже од артритисот и реумата имам деформации на нозете и рацете не се движам , станувам седнувам на креветот сам правам вежби, но оваа до сега не ми се случувало имам и електрично скутерче се шетам сам можам тоа. Но сега тоа ме загрижува ми летат мислите на најлоши нешта.. затоа правев ренген на бели дробови на приватно докторката сто пати ми рече немаш ништо се ти е чисто.. и пишав пак после недела дена и пак исто и ми рече чисто е се одмарај гледај филм пушти си музика и уживај.

Но тоа пусто мира не ми дава ..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.691
Поени од реакции
42.280
Друже од артритисот и реумата имам деформации на нозете и рацете не се движам , станувам седнувам на креветот сам правам вежби, но оваа до сега не ми се случувало имам и електрично скутерче се шетам сам можам тоа. Но сега тоа ме загрижува ми летат мислите на најлоши нешта.. затоа правев ренген на бели дробови на приватно докторката сто пати ми рече немаш ништо се ти е чисто.. и пишав пак после недела дена и пак исто и ми рече чисто е се одмарај гледај филм пушти си музика и уживај.

Но тоа пусто мира не ми дава ..
што ќе ти летаат, движи го повеќе рамото, колку можеш и избегавај на таа страна да лежиш некое време, као месец два три додека се оправи местото.

Последно уредено:
Член од
9 мај 2019
Мислења
169
Поени од реакции
776
@faraon, од близок пример знам колку е тешко со ревматоиден артрит, но кога крвната слика и ехото се добри, не и се давај така лесно на анксиозноста.

Болката ти е сконцентрирана само на една точка или шета во растојание од неколку сантиметри? Ако е второто можеби подобро ќе е да разговараш со невролог, мене ме прати на магнетна. Дали земаш магнезиум и бедоксин?

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
@faraon, од близок пример знам колку е тешко со ревматоиден артрит, но кога крвната слика и ехото се добри, не и се давај така лесно на анксиозноста.

Болката ти е сконцентрирана само на една точка или шета во растојание од неколку сантиметри? Ако е второто можеби подобро ќе е да разговараш со невролог, мене ме прати на магнетна. Дали земаш магнезиум и бедоксин?
Болката шета не е само на едно место.. Не сум зимал магнезиум и бедоксин..

Член од
9 мај 2019
Мислења
169
Поени од реакции
776
Болката шета не е само на едно место.. Не сум зимал магнезиум и бедоксин..
Јас земав на своја рака, кога им кажав на магичната и неврохирургот ми кажаа да продолжам. Консултирај се со лекар, секако, но не мислам дека ќе ти направи некој проблем, а ако ништо повеќе можеби болката малку ќе попушти додека чекаш термин.

Kajgana Shop

На врв Bottom