Исчезнати лица

Член од
14 август 2018
Мислења
4.970
Поени од реакции
11.270
Za ovoj slucaj treba da ima sto pogolem pritisok od javnosta, I kon policija, I kon obvinitelstvo, I kon sudstvo...
Zatoa sto nie sme slajm drzava

Posleden primer, od denes : Pred nepoln godina, bagra od 15 dusi, siluva 15 godisno dete. Siluvanje e mal zbor, strasno, ama strasno seksualno maltretiranje. Snimana I ucenuvana...

Denes e pušten od pritvor eden od tie 15 majmuni.

Ако не се лажам, овој и во “домашен притвор” беше… (не сум сигурен, моѓе друг да е, ама сигурно еден од таа група е дома)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.334
Поени од реакции
24.001
А сполајти, кажав и претходно, освен официјални извештаи од државни органи ништо друго не читам.
Spored oficijalni drzavni organi i izvestai imame samoubistvo so kofa so voda pa sega ti vidi.
Toa e edinstveniot slucaj vo pisanata istorija na covestvoto kade nekoj uspeal da se samoubie ili samoudavi vo kofa so voda. Znaci ne kada, ne bazen, kofa so voda ili legen. Ete kolku da ne ti e od misla, zemi napolni eden legen so voda i probaj da se udavis vo nego, ne stvarno tuku da se uveris kolku mozi da e bezvezen oficijalniot izvestaj.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
192
Поени од реакции
302
овој Психопат Палчо најверојатно има ликвидирано и порано . Да одземеш човечки живот и око да не ти трепне, треба ептен со тешка дијагноза да е.

Член од
16 август 2018
Мислења
70
Поени од реакции
104
А што ти менува тебе или било кому да ги знае резултатите од обдукција? Не е тоа информација од јавен карактер, туку работа на обвинителство.
Точно е, ситни детали или пак слики од обдукција не се потребни за јавноста. Но, реторички мораат да ја објаснат целата случка, како шо биле објавувани разно разни детали за дела од фатален карактер. Ете , на пример, делото околу ракометарот беше дури објавено во видео снимка , и тоа со фатални последици. ВакА, се остава простор за шпекулации, или теории.
Сепак, нашата Македонија е околу 23.000км квадратни, и во овој простор со вакви по мексикански стил грозоморни дела, не смее да останат необјаснети. Исто така да имаа цврстина уште првите "официјални изјави" , немаше да се создаде простор за народни шпекулации.
Во суштина, ние сме таков народ да дознаеме се до детал. Таа наша радозналост колку штети - толку и чини .
Мала е државата, со мали градови, потесни семејства, потесни друштва, иако пошироки пријателства т.е. познанства.
И, сега на сето тоа , во толку мал наш свет замисли ти живееш со сите , ги познаваш сите, дури некои тие и гласно излегуваат пред нас и гласно размислуваат дека државата можат да ни ја водат и не убедуваат да гласаме за нив , а тие всушност правеле такви криминални дела какви само холивуд режира... Па, нели има право овој прелажуван народ да знае во шо се претвора или еволуира едната половината од истиот. Живееме ли во генерално лудило?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.411
Поени од реакции
4.316
Изгледа шупциве имаат паднато баш на тоа што го зеле Цитроенот од Панче. Кога го запалиле, ради пожарот полицијата го има најдено и утврдено дека е на исчезнатиот а потоа го имаат барано на снимки од кои се гледа кој се вози во него а уште повеке тоа што пред него е повисокото Рено а тоа има сопственик...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.607
Поени од реакции
11.632
Нема врска. И двајцата имаат партии и се обележани од власта. Груевски побара азил врз основа на политички прогон како што тој самиот напомена. Добро можеби и тоа што го натовари Орбан со вагони од пари му го загарантира успехот, но сепак мислам дека друга е причината. Груевски направи далеку пострашни дела од едно убиство на дете. Амнестијата на воените злосторници е само јаготката на шлагот, но како тоа да го занемарија властите во Унгарија. Палчо колку и да го нејќеме, може да му успее да остане во Турција. Човекот буквално им ја знае матицата на политичарите, има огромен број на прислушкувани разговори и веројатно врски со службите. Тоа го става во групата на незгодни играчи и многу лесно може да се докаже дека сакаат политички да го уништат, на што може да ги убеди Турците дека му местат убиство. А потоа самата бламажа на Спасовски кога јавно побара да се дерегистрира неговата партијата и тоа искажување несакајќи или можеби намерно и те како, може Палчо да го искористи како изговор дека го местат. Сепак, да видиме што ќе се случува понатаму деновиве, но факт е дека Палчо има ас или асови во ракавот и ќе проба да ја зезне власта.
А па турците ке се потресат за некој си палчо што сакале нашиве да го средат освен ако не фрли и он милиончиња

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Море море едно чудо барања за цензура. Ова дека е модерно а ? :pos:

И мене не ми се бендисува Миленко, ама нема потреба од цензура.

Аман од белосветски глупости.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.876
Поени од реакции
7.142
Слушав вести сега и експертите велат дека за да биде брза екстрадицијата на Палчо, мора тој сам да си ја побара. Затоа што на Турците нема да им бидат доволни признанијата од осомничените (со право), туку ќе бараат цврсти докази (со право). Така што Палчо може да се брани и да достави свои докази дека му спремаат политички прогон, а обично таквото бранење трае со месеци, па дури и над една година. Во секој случај, одреден му е притвор од 40 дена во Турција, со што Таче и Лога уште еднаш го излажаа народот дека ќе биде брзо екстрадиран.
Кои шупци човече... :kuracc:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.334
Поени од реакции
24.001
Слушав вести сега и експертите велат дека за да биде брза екстрадицијата на Палчо, мора тој сам да си ја побара. Затоа што на Турците нема да им бидат доволни признанијата од осомничените (со право), туку ќе бараат цврсти докази (со право). Така што Палчо може да се брани и да достави свои докази дека му спремаат политички прогон, а обично таквото бранење трае со месеци, па дури и над една година. Во секој случај, одреден му е притвор од 40 дена во Турција, со што Таче и Лога уште еднаш го излажаа народот дека ќе биде брзо екстрадиран.
Pa mozi toa se podrazbira pod brza ekstradicija. So si mislis ti ova pratka po brza posta e, za den dva i op pred istrazen sudija. Ne odi to taka, ne poracvas toster od fb.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.970
Поени од реакции
11.270
Море море едно чудо барања за цензура. Ова дека е модерно а ? :pos:

И мене не ми се бендисува Миленко, ама нема потреба од цензура.

Аман од белосветски глупости.
Не побравме цензура…
Туку постерот сам си постира видеа од Миленко, па после тука прашува или сака да дебатира или инсинуира што рекол дебелиот ова-она..

Нормално, освен него, никој друг не би го гледал, а уште помалку да расправа “која теорија ја изнел Миленко”!

Затоа и ја реагирав, па што било кој од нас е должен да го расправа..!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.323
Поени од реакции
8.013
A koga go pishuvav istovo jas !
Shto velea "Advokative" od forumov ?
Nema shansa ima priznanie!
Автоматски споено мислење:

Не побравме цензура…
Туку постерот сам си постира видеа од Миленко, па после тука прашува или сака да дебатира или инсинуира што рекол дебелиот ова-она..

Нормално, освен него, никој друг не би го гледал, а уште помалку да расправа “која теорија ја изнел Миленко”!

Затоа и ја реагирав, па што било кој од нас е должен да го расправа..!
Da be Ptico,
Jas go postirav videoto isto kako i mnogumina drugi shto postiraat Informacii.
Izvini ama ako tebe i na nekogo ne mu e vredno i interesno za gledanje ne mora da go gleda a i da komentira!

Samo ushte ednash da kazham deka nekni isto mnogumina rekoja Latas bil prodaden i treskal gluposti za Palco demek ne bil osuduvan, tepano cerkamu ....
I den pokasni site kako papagali.

Znaci vo sekoja laga ima i vistina, samo treba da znaj covek da ja pronajdi.
Pozdrav

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.970
Поени од реакции
11.270
И не знам што толку ви менува кога ќе го екстрадираат Палчо?!!
Прво, може да ги одвојат обвиненијата и на притворениве тука да им се суди одвоено.
Второ, на Палчо ако му е убаво во турски затвор, нека си поседи и повеќе од година што е до мене.

Битно! Треба да излезе вистината на виделина, и да се казнат виновниците!
А тоа со Палчо или без, сигурен сум дека и ќе биде!

Едино лошо е што, притворениве тука се ситни риби, па без Палчо може и да се извлече некоја поголема риба доколку(и како) е вмешана…
Јас со @Inglourious Basterd се разбравме меѓу редови на што циљаме…

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Како го напиша ова, мислиш Палчо во Анталија на плажа една година ќе одмара. Дали 2 месеци или 2 години, пак е во притвор, битно го прибраа Турците. Знак прашалник е кога ќе го спакуваат за тука точно, ама тоа дека Палчо ужива некоја привилегија таму, таква глупост може само кај Миленко на профил да се прочита

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
Под итно да се бара одговорност од Спасовски и од главните одговорни за истрагата.

Првите три дена кажаа како девојчето сигналот и се изгубил пред Силбо/Броз и сите шпелулираа како девојчето пеш скренало од пат према школо и пред Броз угасила телефон и киднала негде или ја чекал некој.

После цели 3 дена се вадеа муабети како девојчето било проблематично. Како комуницирало со СЕКТА на Discord, па како имала многу повозрасен дечко, па имала дечко наркоман, па имала дечко албанец, па имала дечко од Србија и што уште не!

Спасовски после цели 3 дена излезе и кажа дека ја барале ПО ПОДРУМИ, ПО ЦРВКИ И МАНАСТИРИ И ВО КОРИТО НА ВАРДАР!!! АЛООО НАЧАЛНИЧЕ!!!! Не беше ни млако, а камо ли блиску! А 3ти ден истрага!!!

Зградата на Вања опкружена со 20 камери во радиус од 30 метра во било кој правец и да тргнеш, од сејф сити и околните објекти.

Уште низ 200 камери поминале монструмиве (поминале со кола која била пријавена за изчезната и многу лесна да се забележи ради типот на кола) помеѓу местото на киднапирање и крајната дестинација!!! Одма уште од прв ден и прв час можеле се' да проверат и да ги фатат одма! А он искача и после цели 3 дена кажува како барале цркви, манастири, реки и подруми!!!

Па уште на крај се заблагодари на државите што го фатиле тоа монструмчето Палчо, се заблагодаруваше не баре го спасил девојчето.

Во било која нормална држава вакви дибеци ќе си поднесат оставка и сите кои биле инволвирани во истрагата.

Има уште многу да пишувам но ќе прескокнам.

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
Од ДЕСАНКА или од СДССМ ти е членската?

Одговорност за несоодветна, спора и закаснета реакција и пропусти во клучните први часови од кога било пријавено за можно киднапирање.

Девојчето можело да биде спасено.

Kajgana Shop

На врв Bottom