Исчезнати лица

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Иако полиграфот не е 100% релевантен и во случајот со Пино не помогна,требало одма да ги тестираат сите блиски,и истиот ден да се има мотив и наоска на истрагата.Затоа по странство прво најблиските се испитувааат детално.Чудно ми е таткото да не бил сомнителен на инспекторите,цела јавност го окривуваше него,едино Палчо да го манипулирал без овој да биде свесен,дури и кога се искомплицирала ситуацијата сеуште да го манипулирал незнаејќи дека ќерка му е убиена да не дава никакво инфо на полиција ако сака да ја вратат.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.146
Поени од реакции
21.787
Нема родител што ќе жртвува едно дете за да го спаси другото, тоа е само во Sophie's choice ситуација во која е неизбежно. Ако му се заканувале имал две решенија, или да ги пријави во полиција на време и да ја предупреди мајката на време, или да земе тој да ги пука уценувачите и да се жртвува самиот за да си ги спаси децата.

Тоа би направил нормален човек ако е уценет. Не знам ни еден нормален човек што би се согласил на нешто вакво.
Toa e zatoa sto razmisluvas logicki i normalno kako sto sekoja psihofizicki normalna osoba bi razmisluvala, ili barem povekjeto so mali devijacii.
Zatoa nekoi raboti vi nemaat logika, ne se vklopuvaat i sto li ne.
Treba da razmisluvas kako psihopat, umnobolen, retardiran za da ima logika rabotata, barem od nivna gledna tocka.
Generalno nikoj zdrav prav psihicki stabilen covek nema ladnokrvno da ubie dete pa neznam sto da e vo prasanje. Tatko uste pomalce.
Ali zboruvame za psihofizicki normalni likovi, ne za ovie pod uslov da se tie, posto obvinet i osuden ne e edno te isto.
Sega ke mi se napnat verojatno vo smisla gi branam ili neznam sto, sto e daleku od vistinata, ednostavno nikoj od nas gi nema site fakti tuku pretezno se nosat zaklucoci od polovicni informacii, kazano nedokazano i pravenje filmovi.
Tuka se iznacitav raznorazni scenarija koi najverojatno se plod na mnogu bujna fantazija, nemanje popametna rabota i gledanje mnogu filmovi i krimi serii kako rezultat na nemanje socijalen zivot.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.840
Поени од реакции
14.205
Не е ни време ни место за ваков коментар али многу емоции и вжештени глави па комуњариве поминаа недопцуени за наративот што пробуваат да го протнат дека вергина = психопат/убиец/рамноземјаш и дека ова било игра за да се тргне Северен ФИРОМ од патот кон ЕУ.

Ало бе невино 14 годишно дете е убиено на грозоморен начин од генетски отпадоци поради Х причини и вие пробувате да протнете анти-Македонски наратив да ви ебам психопатите нездрави.
Не дека треба да ме изненади ова бидејќи истотот го правевте и за Смилковско, Диво Насеље, Нешковски, Тамара, итн али секое дно го пробивте крвта болна

Нека почива во мир девојчето, а за сторителите само долго мачење и бесилка.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.448
Поени од реакции
58.563
Generalno nikoj zdrav prav psihicki stabilen covek nema ladnokrvno da ubie dete pa neznam sto da e vo prasanje. Tatko uste pomalce.
На овие од сурат им се гледа дека се болни. Прашање е само за таткото, дали е и тој како нив или е само наивен лик кој го обработиле.
 
Член од
2 декември 2022
Мислења
207
Поени од реакции
532
пробувам да вклучам логика ама не ми иде, ако таткото соработувал со палчо и баграта зашто девојчето е убиено ?
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.146
Поени од реакции
21.787
На овие од сурат им се гледа дека се болни. Прашање е само за таткото, дали е и тој како нив или е само наивен лик кој го обработиле.
Ako se gledase taka samo po surat koj e sto, planetata zemja ke bese mnogu pobezbedno mesto za ziveenje, no za zal realnosta e mnogu poinakva.
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.271
Поени од реакции
57.389
Но, тука има уште да се истражува. Можно да бил уценет од дебиливе, веројатно му се закаувале дека ќе му убијат дете ако не се нафати на ваков, побезболен начин за да се дојде до пари, без да има потреба од жртви.
Пишував и претходно вакво сценарио. Можда таткото бил заглавен кај Палчо и единствен начин да се спаси и да го врати долгот е да ја жртвува ќерка му да биде киднапирана за да земат пари од дедото.
Мене не ми е верно дека овие ликови толку му се заканиле да овој мора принудно да се реши на таков чекор. Види ги какви се, едноставно не одговараат на профил на сериозен киднапер и убиец. Овие да ми се заканат по дете, има со шамари да ги убијам.

Што е најстрашно иако таткото го организирал киднапирањето, тој и понатаму соработувал со полицијата и наредните денови иако знаел дека ќеркичката му е убиена... Значи по моја претпоставка, монструмот со тоа што нон стоп бил достапен на полицијата, и соработувал со нејзе (несакајќи да го признае делото), сакал некако да се извлече од цела оваа фрка.

Болен човек е таткото, за него само самица бел ден да не види пичка ли му материна...
Не верувам дека знаел дека е убиена, он им кажал инфо, со што автоматски е соучесник, после тоа што се случило ваљда не бил запознаен. Најверојатно дознал покасно ама пошто е лузер и пичка одлучил да ќути.
Он штетата ја напраил у моментот кога у тоа главата ретардирана му кликнала идејава дека е изводлива.

Друга работа, МВР спомнува некој стан кој бил продаден од страна на мајката и нејзиното семејство, најверојатно осетиле пари и рекле на ваков начин ќе ги добиеме.

Не ми е верно дека рандом инфо му извлекле, ако е така пологично би било сами да скаутираат терен недела две. Сепак идење у школо е ритуал кој е секојдневен и ист така да доволно е некој ден да ја следат и да ја фатат у стспица. Истотака се поклопува со неидењето у школо на помалата сестра тој ден.
Така да, овие добиле инфо уште викендот.

Таткото нормално дека така ќе изјавува сеа за да се спаси, човекот има проблеми у мозокот тоа е веќе очигледно така да не треба да не изненадува неговото фаќање на сламка за спас.
 
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.011
Поени од реакции
4.565
пробувам да вклучам логика ама не ми иде, ако таткото соработувал со палчо и баграта зашто девојчето е убиено ?
Најверојатно затоа што е пријавена за изчезната а неможат да ја пуштат затоа што може да ги препознае.

Туку мене нешто друго не ми е јасно, нели има протокол по колку часеви ден, треба да се пријави изчезнато лице или дете? Нели некогаш полицијата не го објавува изчезнувањето во јавност и чека киднапери да го контактираат домот?
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.526
Поени од реакции
43.048
пробувам да вклучам логика ама не ми иде, ако таткото соработувал со палчо и баграта зашто девојчето е убиено ?
Зашто работите излегле наеднаш надвор од контрола, имале план кој нема шанса во ниту еден универзум да биде истеран онака како што они замислиле, за краток временски период сфаќаат во какви гомна влегле, почнуваат да паничат, веќе општо познато е каков ментален склоп се, и во таква психопатска глава им делувало дека најпаметно ќе биде да го застрелаат детето и да го закопаат, стварно верувале дека така ќе се извлечат што доволно говори во каква заблуда се.

Како стојат работите сега за сега, се согласувам дека нештата налагаат дека и таткото е директно вмешан и учествувал тука, протокот на информации тоа го налага, клучно е да се види како Палчо дошол до таа информација за детето, кога оди во школо и дека е само, така да ова би требало за краток временски период да биде одговорено и официјално ќе се знае каква била инволвираноста на таткото.

Луѓе што се во долгови, длабоко навлезени, имаат изгубено веќе контакт со реалноста, потонати се толку длабоко што не можат да разликуваат нормално од ненормално, многу примери има такви, спремни се и фамилијата да си ја продадат за да излезат од тие гомна до тој степен се излудени и тоа им делува нормално, паничат, во бунило се, и изгледно е во една таква ситуација и најлуцидниот план да им е изводлив.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.798
Кога веќе се изнапишаа десетици страни со глупости…
Ај и јас ќе тропнам една…
Колку што се погоре држи вода, со резонирање останува и уште една (бар теоретски) возможна причина.
А тоа е дека “снемувањево” на детево е уствари smoke and mirrors за јавноста!
Ништо не е позагрижувачки од потрага по еден млад живот! Сите медиуми брчат само за тоа една недела! Социјални мрежи вријат!
Секој полу-писмен има напишано и постирано нешто за случајов… Се друго се заборави!

Нели е малце сомнително тоа..?!? Сте се запрашале ли?!
Снема пола тон дрога, и никој не зуцна!!
Веројатно уште еден тон “ствари” што мене бар не ми се познати, а треба да се подзаборават од јавноста..

Што ако целиов случај е само добро изведен социјален инжињеринг?!
…гласно размислувам o_O
Ja pratam temava od pocetokot i ne ni planirav da pisham vo nea ama ova e edno mislenje koe mi ostana vo memorija i e slika i prilika za toa kakvo dno probivame nie kako lugje i nacija.

Ednostavno ako nemas neshto pametno da kazes, zosto na tema koja e ubedlivo najpratena vo drzavata ti bi se odlucil da napises vakva teorija na zagovor na koja verojatno i samiot Palcho bi pozavidel, istiot toj monstrum koj e obvinet za ova delo.

Golema e verojatnosta i majkata/bliski na devojceto da ja citaat temava, okej li e da procitaat deka nivnata kerka bila kidnapirana za da se prikrie kradenje na droga ili neshto drugo vo drzavava?

Mnogu e zhalno shto forumov se pretvori vo se shto nekogash bea a i se ushte se fb i tviter komentarite, ednostavno retko citliva platforma so eden ton dzgan koj porano ne uspevashe da ispliva na povrshina.

Stvarno sekoja cest za razvivanje na teorii koga najmalku treba, na temi koi se precuvstvitelni.
Ne ste nishto porazlicni od partiskite botovi, za zhal.
 
Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Не верувам тој Палчо да се самоубие,од ова што го гледам типот мисли дека е бог, самобендисан и дека има многу следбеници. Мислам ќе проба да пушти некој демант чим е со адвокатот,или да побара азил негде да глуми дека е политички гонет затоа го зел тој адвокат.Да се крие не верувам да издржи зошто според ова што го правел нема типот пари за цигари не па да издржи повеќе од месец дена да се крие.
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.271
Поени од реакции
57.389
Бришете ова не дај не трескајте глуписти леееееееееелеее ретардиран народ мајко мила. Ццццццц

Да им ебам све најмило и на овие Патриотско кои и да се куртони мртви. Мамето да ви го ебам ако читате, а читате пички глупи.
 
Член од
15 февруари 2019
Мислења
983
Поени од реакции
3.963
Бришете ова не дај не трескајте глуписти леееееееееелеее ретардиран народ мајко мила. Ццццццц

Да им ебам све најмило и на овие Патриотско кои и да се куртони мртви. Мамето да ви го ебам ако читате, а читате пички глупи.
Исти сељандурски муабети ко од другата тема, гарант куртонот кој ја води страната ги чита "мафијашките авантури" на нашево "подземје"
 

Kajgana Shop

На врв Bottom