Исчезнати лица

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.754
Поени од реакции
4.241
Па или покреативни или поверодостојни со оглед на тоа што веќе јавноста е запознаена и се дознава кои и што се луѓето.
Затоа реков, нема никогаш да ја дознаеме апсолутната вистина без разлика каков и да биде исходот на крај.

Мене ми држи вода ова на Стекот, тоа дека избегала со дечко ми е помалце веројатно со оглед на тоа што МВР барале низ манастири и коритото на Вардар и вклучувањето на Интерпол. А и пријавата на мајката саат време откако не ја добила на телефон, дека се сомнева дека е киднапирана.
И да избегала со дечко, до сеа ќе се предомислеа, преголем е притисокот за никој да не ги дознае и најде.
Па девојчињава од Чаир ги најдоа после 5-6 дена ако не се лажам, ако е со дечко и сл веројатно и шансите да се крие подолго и подобро се зголемуваат. Овие што ги уапсиле и ги испрашуваат по мене се видено во исто друштво или кола со девојчево и дечкото (?). Чим е уклучен интерпол има шанси да се избегани или планираат да бегаат во странство, мислам на крај се ќе заврши добро ќе ја најдат

Мала средина сме сепак, МВР сигурно имаат конкретни траги сознанија ама нормално нема да откријат се во јавност. Приказниве за лихвари, киднапирање за да се врати долгот и слично ми се претерани мали се шансите за такво нешто

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Кога веќе се изнапишаа десетици страни со глупости…
Ај и јас ќе тропнам една…
Колку што се погоре држи вода, со резонирање останува и уште една (бар теоретски) возможна причина.
А тоа е дека “снемувањево” на детево е уствари smoke and mirrors за јавноста!
Ништо не е позагрижувачки од потрага по еден млад живот! Сите медиуми брчат само за тоа една недела! Социјални мрежи вријат!
Секој полу-писмен има напишано и постирано нешто за случајов… Се друго се заборави!

Нели е малце сомнително тоа..?!? Сте се запрашале ли?!
Снема пола тон дрога, и никој не зуцна!!
Веројатно уште еден тон “ствари” што мене бар не ми се познати, а треба да се подзаборават од јавноста..

Што ако целиов случај е само добро изведен социјален инжињеринг?!
…гласно размислувам o_O
bullshit i voa, tuku, i mene me interesira kako nekoj slicen slucaj ne dobiva na popularnost a za ova cela mkd razbra. Eden kup deca gi snema/izginaa pa nikoj gave a shit.
Stom se privedeni luge potseka na slucajot so vnukot na ljube boskovski which means tesko deka ke ja najdat. Se nadevam sum greska.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
Кога веќе се изнапишаа десетици страни со глупости…
Ај и јас ќе тропнам една…
Колку што се погоре држи вода, со резонирање останува и уште една (бар теоретски) возможна причина.
А тоа е дека “снемувањево” на детево е уствари smoke and mirrors за јавноста!
Ништо не е позагрижувачки од потрага по еден млад живот! Сите медиуми брчат само за тоа една недела! Социјални мрежи вријат!
Секој полу-писмен има напишано и постирано нешто за случајов… Се друго се заборави!

Нели е малце сомнително тоа..?!? Сте се запрашале ли?!
Снема пола тон дрога, и никој не зуцна!!
Веројатно уште еден тон “ствари” што мене бар не ми се познати, а треба да се подзаборават од јавноста..

Што ако целиов случај е само добро изведен социјален инжињеринг?!
…гласно размислувам o_O
Брат дај не заебавај и ти сега.Не одат тие работи така во реалниот свет.Рајата секако знае дека они се корумпирани и скандалозни до даска.
Така е тоа, дај ќе киднапираме дете за да подзаборави народот на дрогата и некои други работи.;)

Член од
14 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
373
bullshit i voa, tuku, i mene me interesira kako nekoj slicen slucaj ne dobiva na popularnost a za ova cela mkd razbra. Eden kup deca gi snema/izginaa pa nikoj gave a shit.
Stom se privedeni luge potseka na slucajot so vnukot na ljube boskovski which means tesko deka ke ja najdat. Se nadevam sum greska.
A ти као јао уау зборуваш half english half македонски па латиница па интерпункција на ниво па уау како од филипини или јужен Тимор јеи неи уау?

Од 2009-та член, срамота да не користите кирилица и срамота што јазикот го силувате како некоја багра од индијско село. Убаво е да се познаваат и владеат странски јазици, вметнување на нивни зборови кога нема соодветни во мајчиниот е исто така нормална работа (неологизми), но ова цели фрази на туѓ јазик (а не е латински, не дека и тоа е оправдано, но друг муабет е тоа) е само елементарна неписменост.

Кое мучуриште од "форум" е ова и фемина, не малина, ликер од малини треба да добие награда.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Брат дај не заебавај и ти сега.Не одат тие работи така во реалниот свет.Рајата секако знае дека они се корумпирани и скандалозни до даска.
Така е тоа, дај ќе киднапираме дете за да подзаборави народот на дрогата и некои други работи.;)
Види…
Ако почнеш да собираш два и два… и ова е реална опција!
Не велам дека е така, иако можеби и најдобра опција би било ова, зошто девојчето би било живо и здраво и само прашање на време е кога ќе ја вратат!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Теоријата дека е киднапирана од некој лихвар не дека не е возможна, ама малку држи вода.Вакво кривично дело е пресериозно и се добива доста години затвор, башка тоа што е медиумски покриено.
Киднапирањето на дете на некој што должи пари нема да го врати долгот во повеќето случаеви.Ако се работи за многу висок долг, не детето, што сакаш прави му на должникот едноставно не може да ти ги врати парите и тоа е тоа.Лихварот уште повеќе се става во гомна во ваков случај.
Башка тоа што не се овоа 90-те Џонтра па да можат ваквите луѓе да прават што сакаат и кога сакаат.Киднапирање на дете е ептен сериозно кривично дело.
Ама...Никогаш не можеме да знаеме.Ќе почекаме уште малку, најверојатно денес ќе се дознаат многу работи за случајов.
У право си али нашиве лихвари не се Ал Капоне него се Љурзим од Кондово кој баш и не импресионира со интелигенција. :D

Ти што мислиш се има десено? Пошто до сеа 5-6 пати имаш пишано сценарија и на сите им ставаш етикета - невозможно.
Па девојчињава од Чаир ги најдоа после 5-6 дена ако не се лажам, ако е со дечко и сл веројатно и шансите да се крие подолго и подобро се зголемуваат. Овие што ги уапсиле и ги испрашуваат по мене се видено во исто друштво или кола со девојчево и дечкото (?). Чим е уклучен интерпол има шанси да се избегани или планираат да бегаат во странство, мислам на крај се ќе заврши добро ќе ја најдат

Мала средина сме сепак, МВР сигурно имаат конкретни траги сознанија ама нормално нема да откријат се во јавност. Приказниве за лихвари, киднапирање за да се врати долгот и слично ми се претерани мали се шансите за такво нешто
Не знам дали Интерпол ќе се уклучи у потрага по лице кое си отишло од дома, јес да е малолетно ама пак. Башка и не ти се замара Интерпол 3-4 саати после пријава за исчезнато лице у Северна Македонија.

Башка една недела да се криеш со дечко и притоа никој освен вас двајца да не знае, со таков медиумски покриен случај, ми е малце потешко за верување.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.548
Види…
Ако почнеш да собираш два и два… и ова е реална опција!
Не велам дека е така, иако можеби и најдобра опција би било ова, зошто девојчето би било живо и здраво и само прашање на време е кога ќе ја вратат!
Ова опција е реална колку чудовиштето од лок нес. Тука дрога се краде секој ден, а политички скандали имаш секој втор. Никој не лази мува за тоа. Не мора да киднапираш никакво девојче за да скриеш нешто од јавноста, зашто ако не си приметил, јавноста кур ја боли веќе за политика. Нека ме исправи некој ако грешам, ама ние ваков случај во државата сме немале.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Млада девојка, висока, симпатична...се надевам не станува збор за нешто многу поголемо.

Кој не ја гледал може да ја изгледа серијата Silence, на Hbo.
Само помислувам, пошто нели разглабаме теории.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
У право си али нашиве лихвари не се Ал Капоне него се Љурзим од Кондово кој баш и не импресионира со интелигенција. :D

Ти што мислиш се има десено? Пошто до сеа 5-6 пати имаш пишано сценарија и на сите им ставаш етикета - невозможно.

Не знам дали Интерпол ќе се уклучи у потрага по лице кое си отишло од дома, јес да е малолетно ама пак. Башка и не ти се замара Интерпол 3-4 саати после пријава за исчезнато лице у Северна Македонија.

Башка една недела да се криеш со дечко и притоа никој освен вас двајца да не знае, со таков медиумски покриен случај, ми е малце потешко за верување.
Моите теории ги напишав врз основа на досегашните информации што ги знаеме.Не велам дека ќе испадне така како што сум пишал, се може да се случи.Сепак овоа е прилично мистериозен случај сега засега.Повеќе нема да теоретизирам се додека не се дознае вистината, ако воопшто ја дознаеме.
А исто така не ја отфрлувам во целост било која теорија на другите членови која барем малку држи вода.
Оваа твојава има некојси одреден процент шанси да речеме.Ама на пример таа на ПтицаСелица е ептен хард-кор, така да...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Чекаме имиња на приведените, тоа може доста да објасни околу снемувањето на детето.
...да сигурно ќе ги добиеме, како што ги добивме имињата на тие кои ги продавале скапите биолошки лекови и имињата кои давале физиолошки како терапија на онколошка клиника!

Член од
5 март 2018
Мислења
17.290
Поени од реакции
19.752
Како можи да ги кажат имињата на осомничените ? Како прво на распит се, не е никаде потврдено дека тие имаат врска со исчезнувањето на Вања, ако се потврди дека тие ја киднапирале тогаш да.

Член од
3 декември 2023
Мислења
3
Поени од реакции
8
Ивините, не знам македонски језик. Читам овај форум од јуче а регистровала сам се да оставим овај коментар. Отац је регистрован на Linkedln, Александар Гјорчевски, па можете видети ту где ради и да је економиста а не полицајац. Молим се да нађу девојчицу.

Kajgana Shop

На врв Bottom