Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Да, за Скопје зборувам, не за Шипкојца...

Во Шкуп живее барем 1/3 од вкупното население во Македонија и тоа е доволно за да биде градов индикативен, кога се во прашање „брачата„, особено со припојувањето на „нивните„ општини кон градов.

Доволна е очигледноста: движење на групи од средношколци низ „моловите„ (речиси исклучиво машка популација), нивна застапеност низ градските автобуси и низ средните училишта и сл.

Дека нивните жени повеќе не раѓаат по 10 „комада„ повеќе е од јасно, ама во меѓувреме, веќе се намножени нови генерации кои кога-тогаш, ќе се сетат и ќе почнат да бараат „права„ и позиции...
Знаев дека за Скопје зборуваш, затоа не е на одмет малку да прошетап и надвор од Скопје затоа што Македонија не е само Скопје. И да повторам, ако наталитетот им беше толку јак немаше да го фалсификуваат пописот.
Автоматски споено мислење:

Да да мисли си дека ова е точно па дојди после кажи ми кој живее во балон.
Многу си смешен. Пола западна Македонија е испразнета, цели фамилии си заминуваат само што политички договор е да се молчи за тоа за да може тие како тебе сеуште да ги плашат со голема Албанија.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.363
Многу си смешен. Пола западна Македонија е испразнета, цели фамилии си заминуваат само што политички договор е да се молчи за тоа за да може тие како тебе сеуште да ги плашат со голема Албанија.
Која пола западна Македонија? Делот од Зајас и Трапчин дол? Си видел преку лето што е во Тетово, Гостивар, Дебар и Кичево? Врие корне на љочка. За избори сите доаѓаат гласаат за ДУИ, додека нашата дијаспора си го лади курот и не се замараат со такви работи.

За разлика од шипурките, каурите се водат според новата реклама на Телеком. Мајка ми сака внучиња, јас си вдомив кучиња.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Која пола западна Македонија? Делот од Зајас и Трапчин дол? Си видел преку лето што е во Тетово, Гостивар, Дебар и Кичево? Врие корне на љочка. За избори сите доаѓаат гласаат за ДУИ, додека нашата дијаспора си го лади курот и не се замараат со такви работи.

За разлика од шипурките, каурите се водат според новата реклама на Телеком. Мајка ми сака внучиња, јас си вдомив кучиња.
Не само од Зајас до Трапчин Дол туку и сите струшки села и сите села помеѓу Тетово и Гостивар. Сум видел, секоја година се помалку идат. Дај не туку се будалеј. Веќе паника ги фаќа ДУИ и компанија дека годинава никој нема да дојде да му гласа. Едвај гардоначалник зедоја во Кичево. Брваница има македонец градоначалник после долго време. А за раѓањето веќе еднаш кажав дека таа приказна заврши пред повеќе од 20 години ама на телевизија уште не ти кажале.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
Еве што ги пали Албанците и конечно да сфатиме зошто албанските политичари го користат премногу шовинизмот за привлекување на нови гласови.

Screenshot_20231127-190353_Chrome.jpg

Screenshot_20231127-190449_Chrome.jpg
Screenshot_20231127-190411_Chrome.jpg

Но за среќа, има барем еден Албанец што не е овца:

Screenshot_20231127-190436_Chrome.jpg

(последниот)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Исто сакаат и најголем дел од сечените, не се будали на 18 години да се мажат и по 10 деца да гледаат. За што и за кого. Дај луѓе излезете малку од балонот во кој живеете.
Ти ќе да живееш во балон, и не само по оваа тема туку и од тоа што те читам на другите.

Не му требаат на Африм 10 деца, тоа на времето кога Стојко правел по 6, сега просечен каур има 1 или ниедно, така да 2 до 3 им се сосема доволни за да си го држат темпото.

Член од
24 август 2017
Мислења
617
Поени од реакции
1.408

I dvajcata so @darkomic ste vo pravo zborite za isto samo od razlicni pravci, fakt e deka zelkive se mnogu isleni od Struga pa do Gostivar ama pa zato I te kako nadohnadvet vo Tetovo I Skopsko. Toa natalitetot I iseluvajneto na zelkive e najmal problem ona sho najpoke plasit e pregolemata albanizacija vo MK poslednive godini kako I to sho na tapija ja poseduvet mozda I poke od tretina zapadno Makedonska zemja.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.485
Поени од реакции
31.027
Каурите сакаат да пијат кафе по Европските метрополи и да отвараат Инстаграм профили за своите миленици, а не да чуваат деца.
Isto i Bujar Osmani, najaktiven na tiktok e.
Nivnata strategija od koga se veke fateni tetovo i kicevo i struga e da se pozicioniraat pojako vo Veles i Bitola, no ne so natalitet tuku so preselba.
Ima novi kosovari koi si ja baraat srekata vo okolnite sela.
I bulite od selana 2-3 deca ragaat veke.

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
I dvajcata so @darkomic ste vo pravo zborite za isto samo od razlicni pravci, fakt e deka zelkive se mnogu isleni od Struga pa do Gostivar ama pa zato I te kako nadohnadvet vo Tetovo I Skopsko. Toa natalitetot I iseluvajneto na zelkive e najmal problem ona sho najpoke plasit e pregolemata albanizacija vo MK poslednive godini kako I to sho na tapija ja poseduvet mozda I poke od tretina zapadno Makedonska zemja.
За албанизацијата сме си самите виновни, јас да не ја албанизирав СДС или јас му реков ДПНЕ да му го дај газот под кирија на албанските партии.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
За албанизацијата сме си самите виновни, јас да не ја албанизирав СДС или јас му реков ДПНЕ да му го дај газот под кирија на албанските партии.
Да имаја малку поддршка од партиите македонците у западна никој немаше да продава и да се сели првенствено у Скопје а после и подалеку.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Ти ќе да живееш во балон, и не само по оваа тема туку и од тоа што те читам на другите.

Не му требаат на Африм 10 деца, тоа на времето кога Стојко правел по 6, сега просечен каур има 1 или ниедно, така да 2 до 3 им се сосема доволни за да си го држат темпото.
Бадијала му се на Африм 3 деца кога сите до едно му одат за Швицарска.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Бадијала му се на Африм 3 деца кога сите до едно му одат за Швицарска.
За гласање ќе бидат во мкд, ама каурот ќе бојкотира ;)

Член од
20 јуни 2018
Мислења
120
Поени од реакции
365
За гласање ќе бидат во мкд, ама каурот ќе бојкотира ;)
Реално тоа со бојкотирањето на пописот и референдумот за името беше најголема превара, добивме резултати за 7-8% помал број на Македонци на пописот и променето име на државата. Уште некои слушам викаат сме победиле на референдумот, само не ми е јасно како.

Член од
22 декември 2018
Мислења
512
Поени од реакции
718
Абе шо бидна стварно со вас со пописот шо не излегувавте да се попишите? Не гледам уште да се укинал или блокирал тој попис, едноставно си е заведен во сите институции, а вие измамени и ограбени... Далеку сме ние од Албанците со пописот се докажа и зошто, како и пописот на Дијаспортата мртва како и секогаш..

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.078
Поени од реакции
4.123
Реално тоа со бојкотирањето на пописот и референдумот за името беше најголема превара, добивме резултати за 7-8% помал број на Македонци на пописот и променето име на државата. Уште некои слушам викаат сме победиле на референдумот, само не ми е јасно како.
Симпатизер сум на Левица ама Апасиев ни го натепа јако на сите тогаш, ептен ја оплеска работата со пописот

Член од
20 јуни 2018
Мислења
120
Поени од реакции
365
Симпатизер сум на Левица ама Апасиев ни го натепа јако на сите тогаш, ептен ја оплеска работата со пописот
Мене ми изгледа како сите да играат по исти ноти друже и за исти центар на моќ, само продаваат разчични бајки. На крај пак Македонецот го јаде немиен.

Kajgana Shop

На врв Bottom