- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.274
- Поени од реакции
- 43.023
Клинтоне, ја губите војната, нема више помош и почнува да се распаѓа работава.Ценам искреност. Ти благодарам. Иако 100% различно размислувам, ти благодарам на искреноста.
Клинтоне, ја губите војната, нема више помош и почнува да се распаѓа работава.Ценам искреност. Ти благодарам. Иако 100% различно размислувам, ти благодарам на искреноста.
Како размислуваш. Ниту еднаш немаш пишано што мислиш за војнава?Ценам искреност. Ти благодарам. Иако 100% различно размислувам, ти благодарам на искреноста.
Чим почнаа жени на први линии на фронт да праќаат, при крај им е работатаКлинтоне, ја губите војната, нема више помош и почнува да се распаѓа работава.
Ти подалеку од поентата и не моеш да отидеш.Што е многу подобро од судбините на на другите држави што доживеааамеричкиарапски пролети. Како на пример Садам во Ирак... Што всушност беше поентата.
![]()
Tie bazi se napraveni na teritorijata koja ja drzat pod kontrola Kurdite..Не знам дали памтиш, ама Сирија беше Руски сојузник и стабилна земја пред 15 години. Американците ја гледаа преку сателит, а не па база да имаат таму. Така да дефинитивно се смениле работите, само на полошо.
Не почна светот од арапската пролет, па од таму да ја мериме работата. Имаше геополитичка ситуација пред тоа, во која Сирија беше Руски сојузник и прилично стабилна земја. Русија и претходно беше дел од играта. Кога веќе стигна да се вмешува воено, конците беа избегани од рака и затоа сега Сирија е практично руинирана земја. Во меѓувреме дур гаснеа пожар таму, им се деси Украина. Па пред некоја година Ерменија и тн. Го глеаш патернот? Го јадат земји што изминатите 30 години беа Руски сојузници.Мојата поента е дека неговата власт сега и во времето кога му се деси Арапска пролет, е неспоредлива. Што значи било така како што викаш, али работите идат на друга страна после вмешувањето на Русија. На САД тргањето на Асад не им е ни у мисли. Тој план пропадна. Русија остана таму.
вие ги гледате погрешно работите. Ако биле сојузници не значи дека русите имале контрола своја над тие држави, затоа имаше револуции и што не. Украина поготово водеше своја внатрешна политика и Русија немаше никаква врска во тоа, освен за тие големите работи како членството во НАТО и слично. Русите да имаа контрола врз Украина како вие што си замислувате дека имале немало ни шарени куртони ни ништо да постои.Не почна светот од арапската пролет, па од таму да ја мериме работата. Имаше геополитичка ситуација пред тоа, во која Сирија беше Руски сојузник и прилично стабилна земја. Русија и претходно беше дел од играта. Кога веќе стигна да се вмешува воено, конците беа избегани од рака и затоа сега Сирија е практично руинирана земја. Во меѓувреме дур гаснеа пожар таму, им се деси Украина. Па пред некоја година Ерменија и тн. Го глеаш патернот? Го јадат земји што изминатите 30 години беа Руски сојузници.
Е сеа за Русија нешто да млати ко што кажа @мкд владе, треба ваква судбина да добие и некој западен сојузник. Еквалент на Украина би била Канада, ама ете бар нешто поблиску.
Мислам дека е погрешно да се споредува Украина со Канада, руски еквивалент на американска Канада би бил Белорусија.Не почна светот од арапската пролет, па од таму да ја мериме работата. Имаше геополитичка ситуација пред тоа, во која Сирија беше Руски сојузник и прилично стабилна земја. Русија и претходно беше дел од играта. Кога веќе стигна да се вмешува воено, конците беа избегани од рака и затоа сега Сирија е практично руинирана земја. Во меѓувреме дур гаснеа пожар таму, им се деси Украина. Па пред некоја година Ерменија и тн. Го глеаш патернот? Го јадат земји што изминатите 30 години беа Руски сојузници.
Е сеа за Русија нешто да млати ко што кажа @мкд владе, треба ваква судбина да добие и некој западен сојузник. Еквалент на Украина би била Канада, ама ете бар нешто поблиску.
На времето и нукеарки идеа накај Куба, америка бегаше од Виетнам исто како во Авганистан, па пак Горбачов снимаше реклама за Pizza Hut на крај. Секоја земна си е приказна за себе и можностите се други. Помеѓу литванија, полска и украина има драстична разлика. Едните биле руси пред 100 години, другиве војуваат со нив илјадници години уназад и беа практично под окупација. Место глеање долги и широки, можеш и некоја книга да читнеш окулу историјата таму.Zabavile malce so delkanjeto izgleda. Na vremeto cel varsavski pakt im go delnaja bez zrno barut. Na vremeto Sirija ke bese Libija i Irak. Na vremeto nemase ni da ima vojna vo Ukraina. Na vremeto Avganistan uste ke go demokratiziraja. Na vremeto Kina uste samo cadori ke pravese a ne vestacki ostrovi so koi polaga pravo na celo juzno kinesko more ili glavnite trgovski patista. Ali toa na vremeto...
Vidis ne se raboti za ekspertite tuka tuku za gledanje malce posiroko, podlaboko, podaleku.
Nekoj ja ima taa sposobnost, nekoj broi hektari vo Ukraina. Koj na sto mu delile
Автоматски споено мислење:
Jas ne i mislam nisto dobro.
Kamen na kamen da ne ostani sto e do mene.
И двете се еквивалент. Да имаше пандан на Лукашенко во Украина, а не во Белорусија, многу лесно можеа да бидат сменети улогите.Мислам дека е погрешно да се споредува Украина со Канада, руски еквивалент на американска Канада би бил Белорусија.
Не. Канада е апсолутно асимилирана во американската воена доктрина, дипломатија/политика и економија исто како Белорусија, Украина воопшто не беше.И двете се еквивалент. Да имаше пандан на Лукашенко во Украина, а не во Белорусија, многу лесно можеа да бидат сменети улогите.
Освен пар будали на форумов, никој не се надеваше дека Нато ќе интервенира военоИма еден дел кај зборува за Украина и од геополитички аспект е многу блиску до вистината со оглед на тоа што би бил на удар на пропаганда ако е крајно реалистичен. Не џабе и овој водителот се огради на почеток заради можни реперкусии. Како и да е, доволно е за да разбере било кој како стојат работите.
Украинците се ебана странка у целава приказна, ќе ја изгубат најверојатно скоро пола Украина и скоро цела здрава популација на мажи, што по гробови што преку граница. Додека Русија за цена на некои 50 до 80000 жртви ќе добие земја и популација од неколку милиони.
Кај е штосот што ретко кој го приметил у целава приказна...украинците им седнаа на кур на русите на база на една приказна дека ако ги нападне Русија НАТО ќе интервенира воено. Таа е целата премиса за пактот со јенките у поглед целиов воен конфликт и преварата на која наседнаа. Јенките се надеваа на економски колапс а уствари им го накршија курот на русите. Да не правиме муабет за хуманиот аспект ако воопшто има логика за се зборува за тоа.
Освен пар будали на форумов, никој не се надеваше дека Нато ќе интервенира воено![]()
Подалеку?Ти подалеку од поентата и не моеш да отидеш.
Дап, сигурно. Ќе седнат на маса, ќе се смират и ќе се покајат... И заедно ќе запеат „Кумбаја“.И едните и другите имаат ресурси и луѓе за да се борат уште долго со ваков интензитет. Војната ќе ја изгуби земјата што не може политички да ги оправда загубите. Мада најверојатно крајот ќе биде bittersweet за сите.