Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Koj vika deka treba Abate da go zemat , trrba top trener ako sakas da bidas vo bitka so najdobrite , Pioli trebase da leta i lani koga se posra vo site momenti i bese nadvor od top4 .
Kako moze Bayern M da go smeni Nagelsman sred sezona .
Milan so amerite ke bide samo da se bide top4 , taka sto so niv Milan nema idnina ,Furlani ti e glaven pa sega proceni ti kolku e ambiciozen ovoj tim
Летово направија некој полу ребилд во ростерот и сакаа да видат како ќе се одвива процесот на развотокот и соработката на Пиоли со младите играчи кој уживаше доверба како човек кој знае да работи со млади фудбалери но повредите и недостатокот на квалитетен напаѓач и заден везен си го направија своето и затоа сезонава реалните очекувања се топ 4 а следната сезона со топ напаѓач и уште еден квалитетен играч во борба за титулата.
И да го шутнат сега Пили според тебе кој е тој топ тренер што би го заменил и би се вклопил во новиот проект и замислите на Милан?

Летово направија некој полу ребилд во ростерот и сакаа да видат како ќе се одвива процесот на развотокот и соработката на Пиоли со младите играчи кој уживаше доверба како човек кој знае да работи со млади фудбалери но повредите и недостатокот на квалитетен напаѓач и заден везен си го направија своето и затоа сезонава реалните очекувања се топ 4 а следната сезона со топ напаѓач и уште еден квалитетен играч во борба за титулата.
И да го шутнат сега Пили според тебе кој е тој топ тренер што би го заменил и би се вклопил во новиот проект и замислите на Милан?
Flik , Conte ,Zizu , ako sakas da bidas top tim , ako sakas ekipa za 4 mesto Abate , Pioli , Tudor

Flik , Conte ,Zizu , ako sakas da bidas top tim , ako sakas ekipa za 4 mesto Abate , Pioli , Tudor
Овие што ги наброја не ги гледам како тренери на Милан и мали се шансите да се случи тоа.Но за да се стане топ тим во Европа не е фактор само тренерот,потребен е повеќегодишен план,развиток и инвестицја.

Но за да се стане топ тим во Европа не е фактор само тренерот,потребен е повеќегодишен план,развиток и инвестицја.

.. плус еден извесен мотиватор со договор на дело :cool:

Уште две нови имиња за во нападот се споменуваат за во Јануари,овој Гуирасу наводно имал откупна клаузула во договорот со Штудгарт од 17.5 Милиони Евра.
Сигурно барем еден ќе земат зимово а можеби уште еден на лето.

Мене малку ми пречи што Милан е италијански тим но има премалку италијани во ростерот Калабрија,Флоренци,Побега и Спортиело.Но кога сопствениците не се Италијани се пропагира друга политика.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Мене малку ми пречи што Милан е италијански тим но има премалку италијани во ростерот Калабрија,Флоренци,Побега и Спортиело.Но кога сопствениците не се Италијани се пропагира друга политика.
Епа место да ги купат оние што не мучат свака сезона... Берарди, Орсолини, Сансоне напред и на гол Силвестри и Скорупски они купуаат мигранти...

Оние коа играат со нас мислиш Марадона и Меси напред се а другиве коа брана ка Икер и Џиџи у едно.

Свака сезона кошмари со некој од оние..

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Ја незнам што не ви е јасно....ќе дојде ќумбе у нашава баскет лига или фудбал лига.......каков и да е пак е меѓу најдобри иако у селото у Африка чистел нужници.....или грмушки кај и да серат :icon_lol:

Муабетов ми е итаљанска лига падна на тоа ниво, да мора да купува црнци од Белгија, Холандија, Франција за да има кој да им игра.....добри Итаљани или нема или и они избегаа од лигата.....

Од Енглеска исто само ѓубрето се носи, Лукака, Томори, Смолинг и остали што се купени на распродажба со попуст....

Тоа е нивото на лигата за жал.

Факт е дека Италијанската репрезентација има проблем да состави тим поради недостаток на квалитетни италијански фудбалери па мораше да посегнат по Удоги од Тотнам,Петруги од Џенова,Гнотро,Кеан.На кое ниво е репрезентацијата може да се види кога Ел Шарваи,Бонавентура и Заниоло се повикани во првиот тим.

Сега гледам каков циркус настанал во Наполи и малку појасно ми е зошто уште го држат Пиоли.

Што не е аргумент дека Пиоли треба да остане, туку каква глупост направија што воопшто ја почнаа сезоната со него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom